prováděno v amatérských podmínkách, zaměřeno hlavně na strukturu kabelu. zvukový test by neměl smysl na mých obyč komponentech a hluchotě, nemam netopýří uši a ani přístroje.
Testoval jsem kabely:
TEC Precision - od Pavla (neni na eshopu) cena: 40Kč/m
SINUS LIVE CA 00 - od Sekina
[ Link ] cena 44Kč/m
a Dietz z kabelové sady 35qmm -
[ Link ] cena: celý set kolem 1500,-
jako nejlepší se mi jevil kabel od Sinus live, neboť má velmi pěkně udélaný stínění.
pod modrým tuhým obalem jsou křížově propleteny měděná vlákna, pod nimi je tenká alu fólie, pod ní je jakási plastová bužírka (červená + pól (na foto) a bílá - pól) dále blíž ke středu je znovu měděné opletení, tentokrát jenom pozvolná spirála, a poslední vrstvi stínění tvoří opět plastová bužírka, finální vodič jsou vlákna o celkovym půměru 1qmm. remote kablík je mezi kanálovými vodiči. kabel je celkem tuhý a odolný, což se o TECu říct nedá.
TEC Precision je měkký a poddajný kabel. průhledný obal je celkem měkký, hned pod jsou měděná vlákna obtáčená pozvolně kolem bílé pěnové izolace, která je taky velmi měkká. samotný vodič jsou taky vlákna a tvoří přibližně 1qmm. u tohoto kabelu se rozlišujou kanály podle stínění. jeden kanál má stínění měděné, druhý stříbrného vzhledu, ale je to nějaký obyč. remote kablík je na straně kabelu, lze snadno odtrhnout bez rozpadnutí kabelů.
na závěr neporovnatelný Dietz, protože je obyč třída. TEC a Sinus sou totiž "háj-end"
- kabel jsem nepitval, pouze co jsem koukl. 2x stínění, pod modrym obalem je hned motaná do spirály alu folie.
Konektory jsou použity:
SINUS LIVE CS - od Sekina
TEC Precision - od Pavla
Dietz - už byly na kabelu
U TEC konektoru jsem musel dávat bacha, aby se nevytavil střed, protože to bylo fakt téměř po zahřátí!!
a ještě přibudou fotos