Navštíveno 5516x

tak jaro se nám blíží a připravuju si instalaci komponentů + tlumení dvěří a nemůžu se nezeptat...na origo dvěřích je pod tapecem folie, tu tedy strhnu, všechno pefektně několikrát odmastím, vylepím vnější plech Vibrou 25, kterou začnu lepit odspodu, pláty se budou překrývat o 10mm kvůli pevnosti a nahřívat budu horkovzdušnou pistolí...potom dojde na instalaci MDF kroužků a to mám otázku, má vliv "výška" navrstvených kroužků tubusu na zvuk? tedy pokud mám na sobě 4 kroužky, ve kterých je repro úplně "zapadlé", bude to mít vliv na zvuk oproti jednomu kroužku a repro čouhá rovnou do prostoru dvěří? no a dál mě zajímá jak je to vyřešený s tou vodou uvnitř dveří třeba za deště..to přeci musí téct do těch kroužků pokud nechám tubus a nebo pokud repro bude čouhat dovnitř tak musí kapat na něj...jakým způsobem tohle ošetřit?
existuje nejaka hadra,ktera se da za ten reprak,ktera ho chrani pred vodou,ale ted nevim presne jak se jmenuje... neco rainbow tusim.
davej pozor aby ti tim krouzkem netekla voda az k repro i kdyz ti couhat do dveri nebude. je treba tam udelat nejaky odtokovy kanatel. viz foto moji tehdejsi instalace

mě jde o to aby to neteklo tou dírou uprostřed kroužků...jedině mě napadla udělat taková menší stříška uvnitř dveří nad kroužkama...
Tom: já koukám ty máš zakrytý dveře tou deskou, ale není to pro repro dost málo prostoru?
Řekl bych, že to je kus plechu, který je posléze natřen. Řešil bych to asi podobně - zjevně nikdo z odborníků neměl nic proti, tak si myslím že je to OK. Osobně bych to řešil "stříškou" z vnější strany tapecu a pěkně zahladil silikonem... V předchozím autě jsem měl podobný problém jako ty - vyřešil jsem ho viz.výše. tedka to tak udělám už rovnou :)
M.

23.03.2010, 21:04 |
martan-hifi | Upraveno: 2010-03-23 21:05:47
my si asi nerozumíme :D dveře budou kompletně uzavřeny Vibrou, jediný otvor kudy se bude moct dostat voda je vnitřkem kroužků, který budu mít přišroubovaný na dveře a jelikož vnitřkem dveří u feldy odtéká vody, nechci aby mi dovnitř něco nateklo a to pravě chci ošetřit...aby se skrz ten kulatý otvor nedostávala voda až k repro...a nemůžu ho ucpat zevnitř dveří, chci využít celý dveře jako ozvučnici...jedině mě napadlo uvnitř dveří udělat nad kroužky nějakou stříšku z něčeho
Hele je to jednoduchý netřeba dělat žádný stříšky. Pokud už máš strach že by ti mohla po kroužcích tect voda do repro stačí udělat do kroužku dražku na vnitřní straně u plechu většího průměru než bude průměr u repro tím ti tam vznikne schodek přes ktery voda (ikdiby se tam dostala ) nepřeteče, a na kolmo určítě dovnitř nepůjde. A hlavně dobře napenetrovat a je to cajk :-))
jako rover :) taky mam drazku a provrtanej plech + 2 crstvy lodního laku a nakonec černa syntetika.
Hlavne pozor at nezadelas tlumním dirky na odtok vode ve dverich :)
nějak pořád nevím kam myslíte udělat drážku :o) neměl by někdo foto? nebo myslíte tam jak to má mokrý do toho prvního kroužku u dveří (první u tý desky ve dveřích)? ale nebude se pak ta voda držet právě tam v tom žlábku?
Myslí to takto. Aby se ta voda dostala případně ven. A pokud uzavřeš dveře, nech volné odtokové otvory na dně dveří. Případně je zkontroluj a očisti. V každém autě dveřmi teče voda ( kolem těsnění oken a díky kondenzaci ), takže to je OK.

On tenhle krouzek je blbe udelanej ten přesah co do něho hifi. nakreslil tu dirku pro odtok by tam neměl vůbec být ba naopak by v te podložce měl být otvor většího průměru než kroužky,pokud je v plechu dveří mala díra tak budto odstrihnou plech pryč kolem kroužku nebo pokud je tam něco přidělané tak aspon dole navrtat aby vodaa odtekala . Tak sem to myslel:-)) A dobře zalakovat nebo vytřít silikonem .
To by bylo samozřejmě nejlepší i z hlediska akustiky.
já tam tuhle desku mít vůbec nebudu, nejdřív navrtám takový "L" do plechu dveří a do toho pak uchytím ty kroužky navrstvený na sobě, protože ten tubus má nějakých 7,4cm a byla by kravina takový dlouhý šrouby dávat...nehledě na to že bych ty kroužky tím defakto zničil a nedrželo by to...a vevnitř kolem těch kroužků navrtám teda dirky pro odtok