Navštíveno 3417x

mam otazku ohladne toho ake lepidla pouzivate na priklad doorboardy laminatove..
doteraz som pouzival sikatherm tory drzi uplne super, ale odradza ma cena.
neskusal niekto zvas nieco z tohto?
[ Link ] pripadne ake lepidla pouzivati vi? dik :)
Já používám (hlavně na koženku) toto
[ Link ] Je to lepidlo, které se používá automob. prům. Drží perfektně a dobře se s ním dělá. Obě plochy nastříkáš, necháš absolutně zavadnout až to nelepí a pomocí fénu a tlaku lepíš. Koženka se dá tím nahřátím dobře tvarovat.
Lze nanášet i štětkou, ale pak je několikanásobně větší spotřeba. Lepší je stříkat pistolí.
Na látky a koberce používám lepidlo ve sprayi
[ Link ]
dalsia otazka.. kolko lepidla spotrebujete na jedny tapaciri? prikad toho 2jzlozkoveho a kolko toho v spreji?

23.03.2010, 23:03 |
Zip ten ve spreji rozhodně nekupuj, vůbec to nedrží (osobní zkušenost), ze začátku se to bude tvářit jako fajn, držet to bude, ale po pár měsících v autě se to odlepí a stojí to za prd.
Používám to 2 sloužkové z Doronelu, výborná věc. Je potřeba lepit opatrně, protože po nahřátí a přimáčknutí to ihned drží a nejde dolů.
taky se chystám polepit bednu koženkou zatím sem dával jen koberec.můžu použit chemoprén extrém má někdo zkušenost s lepením koženky chemoprénem mám strach že to bude hrbaté protže je to docela husté aj když ho naředím.nebo co poradíte aby se to dalo koupit běžně a nebylo to moc drahé
na kženku chemopren extreme

24.03.2010, 10:41 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-03-24 10:41:32
Koberec a koženku lepím lepidlem od Dexonu, červené a za rozumnou cenu. Nedávno jsem z lamina trhal koberec který jsem tímto lepidlem nalepil před zhruba 3 roky a držel jak prase. Dá se koupit i v čalounictví, prodali mi ho jako lepidlo na molitan. Molitan neztvrdne a lepený spoj zůstane pružný. Na plechovkách není žádné pojmenování, lepidlo je červené. Chemopren byl po čase jak sopel a 2 plechovky jsem kvůli tomu vyhodil. To červené lepidlo je řídké jako lak a krásně se roztírá štětcem.

24.03.2010, 11:43 |
-gregi- | Upraveno: 2010-03-24 11:43:47
Lepidlo na kozenku pouzivat iba(!!!) dvojzlozkove a nanasat striekacou pistolou...vsetko ostatne je vo vysledku vidiet (aj nanasanie stetcom), nehovoriac o tom, ze chemopren nie je velmi teplotne staly a pruzny a nenanesies rovnaku vrstvu na celu plochu!
(Vyskusane na desiatkach instalacii...)
Gregi: Extrem je právě průžný, voděodolná atd. Ale jinak je jasné že to není top.
Ja neodporucam chemopren z toho dovodu, lebo poznam instalacie, kde nim boli natiahnute cele dvere do kozenky a vsetko sa zdalo byt OK, az kym neprislo leto a poriadne horucavy...
No a nehovoriac o tom, ze sa s nim nerobi najlepsie...
Kedze poznam furika, tak mu odporucam iba 2-zlozkove lepidlo, s inymi vecami nedosiahne 100%vysledok (a ak hej, tak velmi obtiazne...)

24.03.2010, 15:40 |
swep musim souhlasit s gregim, chemopren opravdu v lete nedrzi, to mam ozkouseno - stropnice se odlepila temer cela, na pateceh kde to bylo vysponovane tak tam se to samozrejme odlepilo taky, to same palubni deska, atd.
chemopren pouzit nechcem. - zla skusenost ako uz bolo pisane
ide o tuto vec:
pouzivam sikatherm ktory drzi jak hovado. akurat ho strasne miniem z dovodu ze nemam kompresor a neviem ho teda nastriekat. a tym padom to dost vyjde na jedny dvere.
preto hladam nejaku adekvativnu nahradu. to lepidlo v spreji ma oslovilo, ale kedze tu nato nemate dobry nazor, tak asi nie. objednal som jeden kus, tak skusim, a ak naprd, tak na koberec bude dobry.
ako istujem, tak len take 2jzlozkove veci podobne sikathermu a najlepsie bude zohnat si kompresor a striekat to ocividne.. v kazdom pripade dakujem za kazdu radu a po vyskusani toho lepidla v spreji dam osobne hodnotenie. spravim 3 kusy nejakeho vytvarovaneho treva a jeden kus natiahnem do sikathermu, druhy do chemoprenu a treti do toho lepidla v spreji.. niekomu v buducnosti to mozno pomoze a aj sam budem mat v tejto oblasti uplne jasno :)