Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Prepojenie dvoch bateriek

o Navštíveno 2449x o
o 24.03.2010, 10:25 | ZIMMERMANN | Upraveno: 2010-03-24 10:29:20
Zdravim, chcel by som sa vás spytat na prepojenie 2 bateriek ,ide o to ze jeda bude v kufri namiesto rezervy a druha bude v motrovom priestore,a otazka je ze ci sa to moze prepojit tak,ze natiahnem 50qmm + ovy kabel od jednej k druhej a ako minus bude sluzit kostra..Moze sa to takto zapojit alebo je nutne tahat + aj - od baterky k baterke??? Za rady vopred vdaka!

o 24.03.2010, 10:35 | ZIMMERMANN

foto k příspěvku  od ZIMMERMANN

o 24.03.2010, 16:07 | johanik
Mužes to tak samozrejme zapojit. Idealni by bylo mozna jeste pridat rele na plus na propojeni tech baterek
o 24.03.2010, 17:16 | rover (WoodTech)
No ja sice zastávám názor že nahovno tahat kostru od baterky (pokud je jen jedna vepředu) ale v případě dvou baterek bych to tak asi udělal :-)
o 24.03.2010, 18:33 | noclue
pokus hladanie, riesilo sa to mnohokrat...
o 24.03.2010, 18:42 | macek
Mam to jak pises 50ku kabel plusovej a u zadni baterky jistenej pojistkou kostry mam od obou baterek 50kou kabelem na kostru auta a zadnej problem
o 24.03.2010, 20:26 | cendler
Měl jsem to taky tak, jenom propojenou 50qmm kabelem a baterky ukostřené vzlášť

macek : to jsi jako měl v + kabelu pojistku? a jakou?
o 25.03.2010, 02:22 | macek
cendler a co je jako na tom divnyho? mam tou pojistkou jistenej kabel
o 25.03.2010, 08:05 | Cenda
měl bys mít pojistky dvě, u každé baterky
o 25.03.2010, 08:12 | Siggi_z_BA
Cenda ma pravdu kazdu baterku treba istit,takze dve poistky

foto k příspěvku  od Siggi_z_BA

o 25.03.2010, 12:42 | pista tdi
s vlastni zkusenosti je dobre mit tahane kabely od predni baterky k druhe baterce a jeste ukostrit baterku v predu tak i vzadu.A mezi to dat spinaci rele na dobijeni druhe baterky. [ Link ]

Tim mam problem se zapojenim toho rele.Ma nekdo passata b6 ku a zapojene rele na druhou baterku??kde mate zapojeny kabel na spinani toho relatka??chci at se rele sepne kdyz se nastartuje motor a zacne dobijet alternator.Je to blbost to napojit na alternator ten kabel na to sepnuti?? a kdyz tak kde ho zapojit na ten altik??diky za rady. :)
o 25.03.2010, 17:20 | ZIMMERMANN
ok vdaka vam za rady,a este taka otzka,ze ked nebudem tahat aj minus od baterky tak mi nebude blikat palubovka + svetla??
o 25.03.2010, 18:11 | johanik
PIsta : PRoc na Altik ? Zapoj to na spinanej plus a mas po problemu, mel jsem to tak taky, navic teda jeste i na vypinac, aby slo baterky spojit kdykoli
o 25.03.2010, 18:35 | pista tdi
no jo na spinane plus ale ja to mam tak ze kdyz otocim klicek tak se mi zapne radio a sepne se i zesilovac a chci at jsou baterky rozeple at hraju jen s te druhe.a az po nastartovani a dobijeni se sepne i rele a zacne dobijet tu druhou co mam v kufru.potrebuju jen vedet kam navest tem kablik at to po nastartovani a dobijeni sepne rele.pres vypinac jsem taky uvazoval ale nechci to pres to.
o 25.03.2010, 18:44 | pista tdi
mam tu odkaz na zapojeni dvou baterek.a docetl jsem se ze je treba to zapojit na alternator a na ten kablik co rozina kontrolku dobijeni.a k tomu jeste nejakou diodu aby to pri sepnuti slo do baterky ten proud a ne zpatky do altiku.

[ Link ]
o 27.03.2010, 10:58 | noclue
ak chcete, aby sa rele zaplo pri beziacom motore a nie po otoceni klucikom do polohy 1, tak sa moze vyuzit aj podobny modul ako na daylighty, teda taky, co spina pri napati nad 14V (len ked bezi alternator)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3206 sekund.