Navštíveno 2678x

Po Velikonocích se vrhnu do garáže na svojí první instalaci hudby...do feldy, rád bych slyšel nějaké ohlasy, hodnocení co asi od toho můžu čekat...těmito komponenty nahradím původní 13ky koax Sony a 10ky Kenwood v platu...původně jsem chtěl jen vyměnit repro za lepší, ale znáte to :o) a postupně se naskytla příležitost tohle všechno koupit někdy za zlomek ceny, tak jsem si udělal radost pro svůj občasný poslech na cestách...
RÁDIO:

ZESILOVAČ:

REPRO:

27.03.2010, 14:10 |
martan-hifi | Upraveno: 2010-03-27 14:17:47
SW Helix Deep Blue 12 v uzavřence:

nějaká ta KABELÁŽ:

kroužky pro přední kompa:

jen pro dodatečné info:
RCA - Soundstream RCA 20 + Hollywood PRO 225
Reprokabely - 10m Hollywood 2,5qmm pro kompa + 1m Hollywood 4qmm pro SW
Napájecí kabely - 25qmm
Baterie - značku nepamatuju ale 55Ah, zkrat. proud 470A
Tlumení - 4pláty Vibry 25
Umístění výšek - plast zrcátek u feldy
Ukostření - vzadu u šroubu pasů
Tažení kabeláže - signály + reprokabely u řidiče; napájecí kabel u spolujezdce
Jak muzes vedet ze ty vysky budou sedet nejlepe u zrcatek?Ten pioneer je docela stylovy.
hodně dlouho jsem přemýšlel kam je šoupnout...a jiné standardní místo mě nenapadá za předpokladu že nechci nic laminovat (neumím to a nemám nikoho schopného v okolí), do tuningu nedělám, takže mě zrcátka napadly jako nejlepší volba...navíc jsou vejšky plně natočitelné libovolným směrem takže by to mohlo klapnout
no 1 pripominka z duvodu upgrade bych dal rozhodne silnejsi napajeci kabel
2 pripominka 4 platy vibry je docela malo
3 pripominka radsi si nech udelat domecky na vysky je to pevne ,lepe to vypada a nevystavis se riziku ,ze nejaky blbec to ulomi

28.03.2010, 09:12 |
martan-hifi | Upraveno: 2010-03-28 09:13:21
Pepe: věci se mají tak, že do feldy už co se týče hudby nehodlám investovat, jsem student a časem si určo pořídím něco lepšího (auto), takže tohle tam už bude tak nějak napořád a do dalšího auta bych chtěl něco trochu lepšího SQ než tohle, takže ta 25ka tam už nejspíš umře :D
4pláty vibry málo? já tak zběžně měřil metrem plochu, která se bude lepit a vycházelo mi cca 60x70cm vnější plech a o trochu víc vnější, mělo by to být akorát...přikoupit můžu vždycky a radši to teda udělám pořádně :o)
docela pěkný domečky na výšky jsou už v balení, ale ty asi myslíš vyrobit domeček co je na celý ten plast a bude to tvořit celek s reprákem, ne jen domek přišroubovanej na zrcátko, ale jelikož jsem celej natěšenej a už chci poslouchat, zatím je tam šoupnu jak to je a rozhodnu se, ale určo nad tím budu uvažovat :o)

28.03.2010, 09:18 |
martan-hifi | Upraveno: 2010-03-28 09:19:16
dále tu máme otázky do éteru:
1)kolik oříznout středobasy a SW na zesíku, představat byla, že ty Macy nechám tak nějak od 80Hz výš (bohužel stupnice je nepřešná tak podle oka) a Helix bych nechal do 90Hz-100Hz (podle oka), je lepší aby se frekvence překrývaly nebo aby se trefily v jednom bodě a tak se to hezky rozdělilo?
2)v čem je lepší zapojit RCA na rádiu do SW pro SW než do Rear? je na rádiu nějaká důležitá funkce speciálně pro výstup SW? ovládání hlasitosti?
3)az budu nastavovat zvuk, jak se stavite k pouzivani ekvalizeru (např přednastavený rock, pop atd.), boostů a podobně? co z toho má smysl a co kurví zvuk?
1)co člověk, to jiný nastavení, takže se drž svý představy, protože je dobrá.. a když nastavuješ filtry na zesíku, tak právě z důvodu nemožnosti uplně přesnýho nastavení je lepší aby se ti to trochu překrývalo, než aby vznikla "díra" v pásmu
2)hlasitost a u lépe vybavených rádií LPF, případně funkce procesoru
3)jsou zarytí odpůrci ekvalizérů, ale když ho použiješ k jemnýmu doladění pro svoje ucho, tak se nic neděje, ale přednastavenejm se vyhni! bassbost, loudness atd ne! :)
jinak nevím co to je za typ Pia, ale v případě, že má pásmový propusti s vyhovujícíma možnostma nastavení, použil bych ty na rádiu
To bych se prave ucil na vraku.Pak jak budes mit casem lepsi auto a budes tam neco delat tak to udelas na 100%.
To same provozuji i ja:o)
martin: je to P77MP, neumí aktiv ani výhybky, takže ekvalizér je jen vestavěný...jinak na rádiu je LPF myslí, ale to bude lepší si nastavit na zesíku ne?
s těma dělícíma frekvencema bych to rád věděl proto, abych někam neposlal moc nebo málo, jen mě zajímalo okolo kolika se to tak přibližně pohybuje, ty drobný už doladím podle uší
d-door: no právě bych rád vychytal alespoň ty základy, trochu to rozumně nainstaloval, abych z toho vymáčkl co to půjde
jinak nevadí že rádio má o 1 Volt vyšší výstup než zesík vstup? asi se to potom dá doladit menším gainem že?

28.03.2010, 12:10 |
clown Pio dobry .. vyjimecne, zvukove presahuje zbytek sestavy :o) vyssi napeti je maximalni, co lze z radia dostat. Nebal bych se toho 1V se jaksi neprojevi..
Ten DB sub hraje za ty money velmi slusne, uz okolo 250W to bude zajimavy.
Zkusil bych na zesu LPF hodit nekam k 80Hz .. a zbytek naladit na radiu ..., uz si nepamutuju, jak to u nej bylo s LPF, co to umelo za frekvence, preci jen je to 6 - 7 let, co jsem ho mel :o)

28.03.2010, 12:18 |
clown nejsem uplne blbej ..., radio samo vyhybky ma :o) preci jen je to kousek co stal 18.000 :o)
manual str,40 - 41
[ Link ] :o)

28.03.2010, 19:05 |
martan-hifi | Upraveno: 2010-03-28 19:05:55
já myslel aktivní výhybky (na aktiv), ty to nemá, o tomhle vím a právě potřebuju poradit s tím nastavením...jestli si mám pohrát s tím Subwoofer pre-outem a těma 80Hz na rádiu nebo to jen ladit na zesu
-na ten DB se právě těším, dost lidí si ho chválí a těch 300W by mu mohlo stačit v kufru
-ty Macy nejsou špatný repro, slyšel jsem je a líbili se mi víc jak Tempa :o)
-ten zes je taková nouzovka, asi nejslabší článek sestavy, ale nekup to za dva a půl novej :o)
Nekdo preferuje nastaveni na radiu a nekdo zase na zesilovaci.Na radiu treba nastavis jen 30,50,atd..a kdyz chces nastavit treba 40 tak to naladis na zesilovaci ale ja bych toto vubec neresil.Dulezite je instalace a pak nejake ladeni.

28.03.2010, 22:19 |
DaveX pepe689: 4 pláty vibry do feldy stačí na 100% vytlumení. Koukni
[ Link ] celý vnější i vnitřní plech polepený nařezanýma čtverečkama 1-2 cm přes sebe a je to v pohodě. Ještě mi zbylo.
Mě taky stačily 4platy vibry na dveře ale ktomu ještě 20 kusů siky :-))

28.03.2010, 22:37 |
DaveX rover, záleží, jaké dveře tlumíš. Mi nepřipadá, že bych to nějak ojebal.
To sem neřek !! Už sme si to tu přeci kdysi řekly :-))

29.03.2010, 23:15 |
clown no aby ta vibra stacila to utlumit a a po zime se nevysypala ven .., plech mekkej jak prase .. , vzal bych na to jeste plechovku brax pasty ..