Navštíveno 2312x

Který tlumící materiál ze sortimentu RyVese nejlíp drží na střeše?
SikaDamp. Pořádně odmastit perchlorem ( tetrachlorem ).
Sikadamp 630, případně na něj něco z
[ Link ] - za zlomek ceny.
Sikadamp 630, dával jsem také a bez problémů

29.03.2010, 18:05 |
junglist.cz | Upraveno: 2010-03-29 18:06:22
Hm, takže klasický prověřený materiály. V podstatě jste mi potvrdili užší výběr :o) Koukal jsem ještě na tenhle:
[ Link ] Nelepil bych celou plochu, ale takovou šachovnici a na to vrstvu izolace od Gumexu. Jde mi především o to, aby to časem "nepadalo". Je to samozřejmě o penězích, klasika.
já bych na strop bitumen nedával, přijde mi to dost těžký, a když se ti pak auto v létě ohřeje bych se bál že se to tou vahou oddělí od lepidla... Radši bych dal něco lehkého jednou než sundávat stropnici 2x:-)
strechu mam vibraflexem 25 a pohoda jestly se to odloupne je mi to jedno po auto de pryc :) jen vím že uz to delat nikdy nebudu

29.03.2010, 18:22 |
swep ja mam vytlumeno Dampitem a drzi to, jen na mistech kde bylo spatne odmasteno to v lete se odlepuje = teplota 70° +
jinak vibraflex je jistota, drzi jak pribity
Pokud karoserii "dokonale" odmastíš, tak to /Sikadamp,atd.../ v životě v celku nesundáš. Si to na nějakém plechu /né autě/ zkus nasimulovat - přilepit a pak zvenku ohřát horkovzdušnou pistolí... :) Vcelku to nesleze, pak až zteče :)
Na střechu bych spíš dal jen protihlukovku, možná takovou tu "textilnější" od Gumexu - maj velkej výběr, a je to na to určené.
Před nalepením odmastit Acetonem, né Benzínem! /benzínem odmastit pouze na "hrubo"/
hele doporučuju odmastit az na cisty plech - jak rikam dokud je tam barva neni odmasteno :D pak drzí aj bez horkovzdušky :)
Používám toulenový čistič a to je pak veselo :-)))
rover : toulen ????? hmmmm mnam to se pak dela jedna basen :o)))))
Každej to děláme jinak. Někdo odmaštuje benzínem, a žije v domnění, jak to krásně odmastil :)
Horkovzduška netřeba, teplota lepení/materiálu/ nad cca 40°C není vhodná.
Toluéén, nééé pak Vám to trvá tejden, a nic si z toho nepamatujete ;)

29.03.2010, 23:30 |
swep tejden jo? ja tlumil dva mesice a bez toluenu, uplne staci redidlo a nebo perchlorethylen, sikadamp drzi super, a vibra taky i pri vysoke teplote, rozhodne bych se toho nebal
nejlepší odmašťovač je perchlor