Navštíveno 2007x

Mám další otázečku.
Neudělal jsem kravinu,když mám do kufru auta jen jedno (50)plus na dva zesiky a rozdělím to z kapacitoru.jeden zesik bude pohánět kompa a dobudoucna druhej woofer.
Měl jsem docela dobrý kup tak jsem rozdělovače zavrhl.
je to lepší,nebo jsem zase tím něco pohnojil?
Díky
ps.Raději se ještě zeptám na více názorů na nabití kapacitoru.Jak se to má správně dělat?Nerad bych v autě měl rezervu na přední sedačce :-D

02.04.2010, 18:12 |
axetom | Upraveno: 2010-04-02 18:13:41
Dela se to tak ze vezmes zarovku/nebo odpor a pres ten to nabijes (zarovka bude zhasinat a az bude jen žhnout tak je nabitý.
Za mě je ale kaparicot spíš designová věc, sám jsem ho již vyhodil. Stačí ti kvalitní baterka a napájení. Co jsem přešel z 10qmm a kapacitoru na 35qmm je rozdíl sakra znát i bez kapíku:)
a pokud to rozdělíš v kapíku myslím že se nic nestane
zbytečnost, kup ještě druhou baterku do kufru a od ní táhni kratší a tim pádem postačí i slabší, ne moc, kábly ;) ale jinak od kapu dávat maximálně 30cm kabel k zesiku.
mám asi doutnavku,,,mám ji dát tedy misto pojistky,že ano?
pokud mas dobrou baterku a dostatecne dimenzovanou kabelaz, kapacitor temer neni potreba
pokud jde o prurez napajecaku, rozhodujici je soucet pojistek na obou zesikach a delce kabelu
jestli jsem to dobře pochopil,tak chceš použít kapacitor místo rozvodného bloku. Nic tím nezkazíš, aspoň můžeš mít pocit, že to máš líp odrušený...
Vencaf:to jsem chtěl slyšet,,,že tim nic nezkazím.Už jsem si ho koupil a docela by mě zamrzelo,,kdyby to mělo být ještě horší.
Co máš ty nového v autě Vencaf?Já toho opuse nakonec musel prodat,,ale mrzí mě to ještě teď :-(
Jo a ten zesilovač audison vr 209 nemá na sobě pojistku,,,nemusím ji tedy přidávat před kabel?
Já si myslím,že by to bylo asi zbytečné,ne?
dhandars: jo Opuse je škoda, zvlášť když byl úplně novej... já mám zatím jen provizorně zapojený Genesis Profile Ultra, snad se dostanu k tomu abych to udělal už pořádně... a ještě dělám uzavřený ozvučnice pro kompa místo kapes ve dveřích..