Navštíveno 2232x

Čau momentálně tlumím dveře a chtěl jsem se zeptat jestli někdo řešil nějakou stříšku aby neteklo do repráků nebo jak se to dělá? Máte jiný typ? Nebo se nato mam uplně vyprdnout?
no nato su dobre doorboardy,ale ake mas auto?

17.04.2010, 10:05 |
swep do doorboardu ti taky natece voda, idealni reseni nejezdit v desti :) strisku udelat muzes, taky se prodava takova tkanina pruzvucna ktera se nalepi z druhe strany te diry a pres ni se udajne voda nedostane, uz se to tu resilo tak zkus pohledat
swep: ale zalezi to aj od montaznej hlbky repra a podla toho ako vytiahnes doorboardy....

17.04.2010, 11:07 |
swep jajo.bb: to nepopiram taky zalezi na tom jak jsou konstruovane dvere, a jestli jako ozvucnice slouzi prostor dveri a nebo ma menic uzavrenou ozvucnici (potom se voda nedostane k menici a neni nutne to resit). Pokud menic hraje do vnitrniho prostoru dveri, pak je pomerne slozite jej namontovat tak, aby na nej nesla voda. I kdyz jej cely schovas do "tunelu", trciciho z vnitrniho plechu dveri, tak stejne se dírou ve vnitrnim plechu dovnitr muze velice jednoduse dostat voda, navic voda nejen ze steka po stenach, ale muze se i odrazet od vnitrnich vyztuh, taky za jizdy vlivem otresu muze menit smer toku, atd. Menice jsou konstruovane tak, aby snesly pripadnou vlhkost, je jasne, ze jim to nesvedci, ale vyvojari s tim samozrejme pocitaji. Ale pokud mas v tom "tunelu" tolik vody, ze ti to proteka skrz promacenou membranu, tak je to samozrejme spatne. Striska na vnitrni strane vnitrniho plechu dveri, je jistym resenim, ale: vis jak ji udelat tak, aby mela smysl? Dale je nutne si uvedomit, ze u vetsiny aut je celkem obtizny pristup na vnitrni stranu vnitrniho plechu dveri, kvuli stisnenemu prostoru uvnitr dveri. Takze bych se zamyslel jestli mi tam opravdu tolik tece a jestli to ma smysl vubec resit. Taky zalezi urcite na pouzitych menicich a na pozadovane kvalite montaze a celkoveho dojmu z instalace.
Jako ozvučnice mám cely dveře a repra mám jen na 2cm mdf podložkách. Popravdě mě moc nenapadá jak bych dělal stříšku. Ta tkanina je zajimavej nápad, ale zhanět a řešit se mi už nechce. Takže nechám tak a uvidím co bude :) Nemyslim si že by tam tekly nějaky velky proudy vody
tak toto vidim prvykrat....hmmm a pomaha to?
2 jajo.bb: jj, pomaha... taky je to na to navrzeno :-)
alebo si zoberes 30x5cm kusok dynamatu xtreme a nalepis ho do polobluka nad repro tak aby kukal do dveri... ak dobre domastis plech, tak to vydrzi roky.