Navštíveno 2087x

Dobrý den. Potřeboval bych poradit jaký by mněli být rozměry na bassreflexovou ozvučnici pro tento bass
[ Link ] děkuji
Třeba 36x36x38cm. To si opravdu nezvládneš spočítat objem kvádru?
Objem kvádru si dokážu spočítat a taky jsem si spočítal kvádr na 34l ale zdá se mi to být malá litráž na tento subwoofr. Mám doma jeden koupenej kompletně i s bednou značka není udaná jen výkon je psanej 500w a ta bedna má 48l. Tak proto sem si nebyl jistej.
Pokud tomu subwooferu chceš dát co mu patří a co tvé ucho chce, je potřeba mu změřit TS parametry, a spolu s "citem ucha" udělat naprosto custom ozvučnici. To ti asi takhle odboku nikdo nestřelí.
Takže stačí ta litráž kterou uvadí. Tak aspoň tak, nějak se mi to doopravdy nezdálo. Dík
Možná nestačí. K reproduktoru nemáme dost informací. Také je potřeba brát v potaz, že existuje jakýsi vztah objemu ozvučnice, ladění, a výchylky membrány, skupiového spoždění (GD), a dalších faktorů, které slyšitelně ovlivní projev soustavy. To co píše výrobce bude jakési optimální průměrné řešení. Ten reproduktor ale jistě zvládne pro někoho zahrát jinak či lépe, podle potřeby konkrétního páru uší :-)
Aha, takže kdybych si udělal bednu kolem 38 coz by se mi hodila do kufru rozměrama tak bych nic neměl pokazit že?
Mírně tím snížíš ladění, a zvýšíš výchylku reproduktoru nad laděním bassreflexu. Nic "zajímavého" velkého se s tím dít nebude. Pokud máš takový pocit, klidně do toho. Bude to malinko jiné, rozhodně ne zkažené.
ok, dík moc, to sem potřeboval vedět, pak dam foto jak to bude vypadat
a proč nenapíšeš Milanovi? určitě by ti rád řekl jakou litráž zvolit
No jsem tu nováček, tak to tu neznám a nevím na koho se obrátit. Nejlepší by bylo vůbec kdyby tu byl někdo z okoli Brna, kterej tomu trochu rozumí a poradí.
Mám už vše potřebné doma. Jen ještě mi chybí káblík od zesilovače k subu.
Bedna 34 litrů a nátrubek 76x203. Neni problém se zamnou nekdy stavyt do brna a pokecat :-)
ok. mám teď celej týden volno, tak se můžem domluvit a pokecat