Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Koncern: Maxidot+volant na Symphony - CAN nebo 3drát?

o Navštíveno 6265x o
o 18.04.2010, 21:38 | Ravo
Ahoj,
nedávno jsem koupil Octu1, kde mám origo hudbu Symphony CD. Jde ovládat z volantu a info o hlasitosti atd. se mi zobrazují v horní třetině Maxidotu.
Vyměnil jsem za lepší rádio (Alpine) a potřeboval bych poradit, jeslti poznáte jak ta Symphony komunikuje s volantem a maxidotem (a podle toho se pokusil rozchodit ovládání z volantu i na tu Alpine).

Vyfotil jsem konektor, který byl v té Symphony navíc, jsou tam 4 dráty - bíločerný, bíložlutý, bíločervený a žlutočervený (obrázek přiložen).

Může mi někdo poradit, co to je za sběrnici? CANbus nebo 3drát co se používal taky? Pokud by měl někdo i bližší zapojení těchto dvou sběrnic, budu rád...

Díky za rady

foto k příspěvku  od Ravo

o 18.04.2010, 21:39 | Ravo
P.S. - a jen pro zajímavost, nalezl jsem tam ještě další koax. s divným konektorem, není to klasická antena na rádio. Co by to mohlo být? Antena GPS pro navigaci? Něco ohledně parkovacích senzorů (který nemám)? - obrázek taky přiložen

Díky...

foto k příspěvku  od Ravo

o 18.04.2010, 21:44 | dj.DEKL
To je na GSM anténu snad...
o 18.04.2010, 21:55 | mario007
tohle projdi měly by tam být přechodky do konkrétního vozu a radia [ Link ]
o 19.04.2010, 07:26 | Octávák
Ahoj, ovládání na volantu rozchodíš a zobrazování na maxidotu nerozchodíš. Řešilo se to dlouho a nevyřešilo, případně by to bylo tak drahý, že se to v žádným případě nevyplatilo realizovat... Takže s tím zobrazením se bohužel rozluč :(
o 19.04.2010, 08:41 | Milhauzz
Tak v tom případě se zobrazováním Apline to Maxidot můžu lehce zapomenout i v Superbovi. Tak se to aspoň rozstřelilo.
o 19.04.2010, 09:00 | Ravo
maxik je mi jasný, s tím sem se už smířil (příjde tam asi D-Dot nebo J-Dot, aby se ta horní třetina vyplnila :)...ale rád bych vyřešil ten volant a absolutně netuším co dál...hledal jsem ale nic pořádnýho kloudnýho nenašel. Tak bych chtěl aspoň začít s tím, co tam vlastně je za sběrnici na komunikaci, ale pokud by měl někdo zpracovaný kompletní postup tak samozřejmě nepohrdnu ;-)

Díky za radu jak dál
o 21.04.2010, 11:00 | luda551
alpine vs volant :o))) muis koupit alpine prisllušensty pro pripojeni ovladani z volantu...
o 21.04.2010, 11:39 | Ravo
to Luda551: A víš jaký příslušenství? Ještě jsem nikde kloudně nesehnal který modul na to bude fungovat...a metoda pokus-omyl při ceně modulů 1-2tis se mi opravdu děat nechce
o 21.04.2010, 16:14 | luda551
no nenapsal si jakou mas alpinu :) vetsinou u prislusenstvý mas napsano co k sobe jde dohromady :) Jinak zkus napsat kral007 on ti rekne co a jak .....Uz delal hodne oktavek:)
o 22.04.2010, 09:38 | Ravo
nevím jeslti ti to pomůže, ale mám CDE-9882Ri a popisu této HU je napsáno, že podporuje ovládání z volantu pomocí dalšího externího modulu (ale nenapíšou seznam jakých) a že se mám obrátit na mého prodejce Alpine.

Takže kdo chce být můj prodejce alpine, nabídněte mi prosím správný modul :)
btw. s Kral007 jsem to myslím už řešil a taky si nebyl jistý...ale možná kecám a byl to někdo jiný (a tímto se mu omlouvám)
o 22.04.2010, 10:53 | mario007
podle mě potřebuješ toto
[ Link ]
a toto
[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3112 sekund.