Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > dotaz na zapojení

o Navštíveno 2002x o
o 21.04.2010, 10:58 | bobmasitr
Možná špatný dotaz ale zeptám se.Mám 4 kanálový zesilovač s impedancí 2-8ohm.Samozřejmě všechny 4 kanály mám obsazené komponentními a koaxiálními repro.Stane se něco když přes vyhýbku k tomu zapojím další pár repro?Díky za odpověď

o 21.04.2010, 12:38 | Milhauzz
Myslíš tím to, že na jeden kanál zapojíš jeden pár reproduktorů? Pokud mají oba shodnou impedanci, tj 4 a 4 ohmy, tak paralelně bude impedance na 2 ohmech. Pokud je zesík stavěnej na 2 ohm zátěž, tak se defacto nic velkého neděje. Jen bych takto zapojil určitě jen naprosto stejné repro.

Zkus to rozepsat třeba trochu konkrétněji. Nebo to nekresli v paint :)
o 21.04.2010, 14:04 | bobmasitr
Ano jednalo by se o naprosto stejné repro, na zesilovač stejné značky.Zesilovač má ve 4ohmech 90rms a repro má 80rms.Ano reproduktory mají impedanci 4ohmy.
-zajímalo by mě jestli to nebude mít třeba nějaký vliv při hlasitější hudbě(zkreslení apod.)
o 21.04.2010, 14:37 | Milhauzz
Asi bude obecně platit, čím menší impedance, tím menší kontrola zesu - ale záleží jak je ta potvora stavěná, ať to nehážu do jednoho pytle. Pokud de o indetický repra, výkon se rovnoměrně rozloží. CO se týče zkreslení a výslednýho zvuku, neporadím, nemám praktickou zkušenost. Teorie mi ale říká, že to jde ... je nějak nevidím co by mi to přineslo. Mám raději míň repro, za to kvalitněji. Pokud děláš showcar, kolotoč nebo tě to jenom baví, tak to zkus, výsledek posoudíš sám.
o 21.04.2010, 16:47 | bobmasitr
Ne ne kolotoč nechci,jen jsem to chtěl technicky vědět.Předek mám kompa,zadekplato koax a v kufru dvojitej box.Pravda do boků pro zadní pasažéry jsem si přidal výškáče ještě.Nemám rád když to jen basuje a zvuk se ztrácí.Celý spektrum zvuku je lepší.Sám jsem se poučil že jen kravál pro okolí je k ničemu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.325 sekund.