Navštíveno 3041x

chci se optat co je přednější skratovácí proud v A nebo Ah ??? power cell má 7000A a 115Ah ale co když koupím baterii která má 1500A ale 20Ah ??? čemu by to vadilo ???

25.04.2010, 15:02 |
imax | Upraveno: 2010-04-25 15:04:07
jednoduse vydrzi dele dodavat pozadovany proud
Proud je stejně důležitej jako kapacita. Je sice pěkný, že si jedna z baterek má 1500A zkrat proud, ale kapacita 20Ah je sakra málo na provoz...myšleno s touto baterkou.
On je důležitej ještě vnitřní odpor baterky...
Když vezmu Powercell 4000 tak ta dokáže dát kolem 380A po dobu 15minut než klesne napětí na článku na 1,67V
Změř si jakej prostor máš na baterku a konečně popřemejšlej zda-li se ti vyplatí šteřit na napájení
...můj názor je takovej, že s 4000 by si 1,5kW jen chrochtalo
jak to myslíš ...můj názor je takovej, že s 4000 by si 1,5kW jen chrochtalo....že by to bylo dostačující ? není třeba nějaká levnější možnost?
tady je ta baterie která se mi líbila :D
[ Link ]
Jako hlavní baterii tohle určitě ne! Kapacita je opravdu dost malá!
Taky dost záleží co máš za auto, jakej motor, jestli jezíš po městě (častý starty), jestli chceš nechávat puštěnou muziku s vypnutým motorem ....
vždy mám nastartovaný když hraju....mám Huyndai Coupe 98 2.0 102kw jezdím tak 40km denně mimo město i město....jinak bych nechal asi tohle jako druhou baterku....
bylo to myšleno ...že proud kterej dokáže dát 4000 by bylo víc než dobře pro monoblok
spíš si měl napsat jakej máš alternátor
...neřeš to a kup PC4000....ve finále tě to vyjde stejně, protože budeš muset propojit 2baterký a viděl bych to na 50qmm + i -
takle je taky dáš, ale máš jistotu, že budeš mít hafec proudu
přiklaním se k Tomášovi dej 1xPC 4000 a budeš spokojenej,tu baterku sezenes za cca 5-6tisic coz není moc ... Spocitej si kolik te stal basak + zesik + auto .... Na napajení se nevyplatí setrit,ale dokud se clovek nespali tak šetří!! Diky slabemu proudu se ti muze stat že odejde zesik,woofer bo ti taky muze chytnout auto:-(
Jinak tech 20Ah je fakt malo se ti ani nevyplati tuhle baterii koupit. pridas 2t a mas PC 4000
tomas.V a luda551 : Lenže tú PC4000 treba aj niečim dobíjať,a sorry,že to pýšem sem ale mal by som jednu ot. keď mám trebárs 80A alternátor,a v predu mám Akumu 72Ah cez relátko spojenú z PC4000 a na tom mám zosík z výkonom 2,4KW ktorý má v špičke odber 298A a tlačím mu denne pri jazdení 2-3hodinovom plnú kávu tak neverím osobne tomu,že ten alternátor tie bterky dobije a,že pri tomto dobíjaní to dokáže držať prúd viac ako týždeň,alebo sa mýlim??
Myslel som to tak,že aj keď baterka má obludnú kapacitu tak počase ju pri vyššom odbere stratí a to kôly slabému alternátoru...Alebo 80A postačuje na na tekéto dobíjanie???

27.04.2010, 13:39 |
alfik ZIMMERMANN ako si sam napisal ten zosik ma taky odber v spicke a vacsinu casu mam niekolkonasobne mensi odber pri normalnej hudbe sa ani k tomu spickovemu odberu nedostanes...
ale aj tak je na to 80A alternator malo ak sa jazdia kratsie trasy a preto je lepsie priebezne pripajat aj na nabijacku nech baterky dobije doplna a tym aj predlzi ich zivotnost
misto nabijecky bych na power cell 4000 doporucil spise laboratorní zdroj Manson SPS-9400.Tim nabijes PC dostatecne ,,naplno" jinak pokud mas delsi trasy , tak je to v poho a staci sem tam prekontrolovat napeti na baterce.

27.04.2010, 15:17 |
alfik luda551 a preco zrovna len ten manson?iny zdroj nieje dobry?a mas aj vyskusane ze tebou uvedeny zdroj je lepsi a lepsie nabije tu baterku ako napriklad kvalitna nabijacka typu ctek?alebo si len cital ze dB dragisti nabijaju tym zdrojom tak siris dalej cudzie rozumy bez toho aby si to mal overene?
| alfik c tek umi stalej proud 14,4 V nevim mozna dostacuje ale kolik dava A atd na tyhle baterky ti kazdej doporuci stabilizovanej zdroj je to pro ty baterky nejlepsi reseni a taky asi rozhoduje cena pri nakupu

27.04.2010, 15:31 |
alfik tak zualezi aku nabijacku kupis napriklad ctek ma aj 25A cize to tu baterku dokaze dobit bezproblemov samozrejme nie tak rychlo ako ked jej zo zdroja pustis 100A ale zase setrnejsie a myslim ze neni problem to vnoci hodit na nabijacku a rano odpojit o nic sa nemusis starat nabijacka sa postara.samozrejme hovorim o normalnom pouzivani nie o dB dragu kde tu baterku potrebujes uplne plnu jak to len ide a na konci do nej tlacis ani ne amper nekolko hodin.pre normalne pouzivanie za mna urcite radsej nabijacka pre sutaze stabilizovany zdroj ale nemusi byt len manson nevim preco zrovna ten
alfik : omlouvam se , ale osobne mam tento overeny ! a existuji i jine toto je spise o cene a rychlosti.Hlavne C tek umi jen 25A kdezto Manson 40A a to regulovatelne takze to muzes nabijet od 1-40A a muzes to pouzit i na neco jinaciho 0-15V... Treba na autoradio v dilne :o) Toto neni jedna pani povidala , ale proste zkusenost .

27.04.2010, 15:56 |
alfik luda551 ok v tom pripade tvoj nazor berem ked to mas aj overene a s tym maximalnym prudom som tu uz pisal ked to da na noc na nabijacku tak tych 40A proste nepotrebuje uz tych 25 je dost a za par hodin je baterka plna samozrejme ked ju chces mat nabitu rychlejsie tak zdroj posluzi lepsie ale pri normalnom pouzivani nevidim vyznam mozno tak ze ked chcem nekde na chalupe mat pustenu hudbu bez nastartovania tak tam hodim na baterku zdroj a hram ale inak mi stale vychadza lepsie kvalitna nabijacka ktoru hodis na baterku vecer o nic sa nestaras rano odpojis a vies ze baterka je nabita a dobre udrzovana.a neber to tak ze odsudzujem zdroje len je to tak ze nekde ma zmysel zdroj nekde nabijacka.a este pri zrňdroji moze nastat problem ze si ho kupi nejaky magor povie si dam tej baterke 15V a bude skor nabita a uz je problem zbytocne dojebana baterka
nemám Ctek, ale Mansona 9400
já myslim, že je to úplně jedno, ale zdroj dokáže dobít úplně do maxima...tzn, že dobíjí 0,1A a chvilku tam padá 0,00A...
ono nereguluješ proud, ale pouze napětí...kolik baterka potřebuje tolik zdroj dá
rozdíl je teda v tom, že ze zdrojem jí naboucháš na max...jinak nějakej program udržovacího napětí je to samé, když zdroj ti bude dobíjet 0,1A a dojede až na 0....
jediná výhoda CTEK....pulzní program
za mě jedině zdroj :-)

27.04.2010, 16:18 |
alfik nabijacka takisto dobije uplne do maxima az kym neklesne prud na 0,0A a potom vzdy jak trosku klesne napatie na baterke tak to nabijacka zase dorovna cize tam je to uplne zajedno ci zdroj alebo nabijacka akurat nabijacka myslim nabija na 14,4V a potom udrzuje na 13,8V a zdroj ked nastavis na 14,4V tak to tam bude stale drzat cize pre baterku je setrnejsia nabijacka ktora to nebude po nabiti zbytocne prebijat. ak zdroju po nabiti znizis napatie na tych 13,8V tak je to zase zajedno ale u nabijacky to za teba spravi automatika.ked si to odsledujes tak je zdroj lepsi ked sa ti to nechce sledovat je lepsia nabijacka cize kazdy uz si vybere sam a potom je tam este jedna rozhodujuca vec a to je cena ale do toho kecat nebudem nevim jake su ceny ani kvalitnych zdrojov ani nabijaciek...

27.04.2010, 16:19 |
petis myslím že o vhodnosti zroje na PC/odyssey už bylo npsáno dost. Ctek je tak akorát dobrej na obyč baterky a nebo zformátování PC/odyssey baterek, ale vžádným případě od CTEKu neočekávat nabití stejný jako od zdroje.
Jinak nezavrhuju CTEKjsou to výborný nabíječky pro normálního člověka (uživatele).

27.04.2010, 16:26 |
petis alfik: pleteš se. zdroj na baterce nechám klidně měsíc na 14.6V a nic se ji nestane.

27.04.2010, 16:33 |
ZIMMERMANN | Upraveno: 2010-04-27 16:35:57
alfik : O.K. takže tvrdíš,že v kľude môžem na 80A alternátor dať pr. 72Ah baterku do predu + PC4000 do zadu,a alt. to na dlhších trasách bude vedieť dobíjať???
Dobre beriem,že z času na čas bude treba baterky dobyť,ale zaujíma ma hlavne to,že či je to vôbec možné takto uskutočniť,lebo nechcem teraz kúpiť PC4000 a po týždni to prestane basovať kôly nedostatku napätia baterky,zapríčineným slabým dobýjaním alternátora....
Dalo by se to ozkouset(vysledovat) tak ze pripojiš ampermetr a budes sledovat odbery pri hraní stanovit dlouhodoby průměr odberu a dostanes se ktomu zda to altik zvladne či ne .A mohlo by to byt i zabavne :-) Nebo se mílím??
teď teda otázka jak pozná nabíječka plné nabití, aby se přepla režimu 13.8V?
...nabíječka bude dávat 14.4V 20A.Když budeš mít totálně vybitou baterku, tak ti to bude dobíjet klidně až 20A. Samozřejmě se bude proud snižovat než dojede na hranici 2A a tam se přepne do režimu kdy bude dobíjet 13.8V nebo se úplně odpojí
na zdroji si nastavíš 14.4V-14.8V pro AGM baterky a dojede ti to na dobíjecí proud 0,1A a bude kolísat s 0,00
co je teda lepší? já myslim, že určitě zdroj
Zimmer: záleží jestli budeš mít mezi baterkama relátko nebo propojení natvrdo
dneska jsem se bavil s týpkem v práci co má taky hudbu....no má zesík Spectron ...v papírech psaný digitální monoblok....1kw v 1ohm ....a bednu Axtna myslím...2x30cm ....a bavily jsme se o tom že baterka může za to že mi shořel zesík...tak jsem mu říkal že tomu tak je a že baterka je na druhým mýstě hned po radiu co se koupí...a říkal mi že má kamarády který hrajou 3-4 kW na originální baterku ...což pochybuji...co si o tom myslíte?

27.04.2010, 17:05 |
tomas.V | Upraveno: 2010-04-27 17:06:37
je důležíté tomu věřit :-)))
ono 3-4kW zesiky z aukra hold hovno žerou
na baterce nešetři!!!!!!
no ono pulzni nabijec ty baterky celkem prasi a hlavne z klasik nabijecek leze ke konci i vic nez 15 volt a to uz neni dobry
k tomu dobijeni altikem nikdy se v aute baterka nestaci dobijet naplno ja osobne mam 2PC4000 na origo altiku v seat marbella na dlouhejch trasach se to stejne nedo pac svitime motor zere eletricku atd tudis tam vzdy nejake ampery nasokame kdyz vemu serii v audine to same baterka si vzdy da rict ze se do ni vejde
rover : Dík za radu osobne to tak na 100% skúsim zmerať.
tomas.V: No tak určite pri dvoch rozdielnych baterkách by som použil relátko,lebo jedná sa o používanie v každodenných prevádzkach nie iba na meranie...
vinzek fa : A ako potom riešiš absenciu dobrého alternátora??? To každý večer dávaš baterky nabíjať???
ZIMMERMANN proc bych mel ty baterky to normalne nabiji ale ne tak jak by melo trva to dele a stejne to nikdy neda doplna auto ma svuj odber tudis furt stracis je uplne jedno jesi mas 200ah na baterkach nebo 60ah jen tech 200ah budes dobijet z prazdna na nejakej rozumnej stav misto hodiny trebas 3 nic jineho v tom nehledej
ZIMMERMANN proc bych mel ty baterky to normalne nabiji ale ne tak jak by melo trva to dele a stejne to nikdy neda doplna auto ma svuj odber tudis furt stracis je uplne jedno jesi mas 200ah na baterkach nebo 60ah jen tech 200ah budes dobijet z prazdna na nejakej rozumnej stav misto hodiny trebas 3 nic jineho v tom nehledej
vinzek fa Rozumiem,ale konkrétne PC4000 je na toľko silná baterka,že si dokáže udržať napetie,aj pri večšom odbere ako nabíjaní??? Myslím to tak, že zosík má odber pr. 300A a ty dobíjaš 80A koľko takto vydrží hrať??To mi nejde dohlavy...
ZIMMERMANNto ja nevim to ti nereknu ja kdyxz si pustim zesik tak zere 1000A a altik dava 30A tudis za par sekund je po batercce -))

28.04.2010, 10:27 |
alfik ZIMMERMANN uz hore som ti pisal ze ten zosik nema staly odber 300A ale len v spickach no ked tomu budes davat stale kotel pravidelnemu dobijaniu sa nevyhnes.