Navštíveno 4437x

Zvažuji,že předělám svoji hudbu v audi a4 b5. Ted mi tam hraje vpředu kompa mac audio iron 2.13 a vzadu na platu hertz ECX 690, vše na zes.spectron C508. Chtěl bych 16cm nové kompa dopředu,do zadních dveří také kompa,ovály ponechat,přikoupit ještě jeden zes a malý sw do kufru (není podmínka) jde mi o kvalitu zvuku a čistotu.poraďte jestli jdu správným směrem a jestli sw nutnost.dík
Dají se ještě ponechat kompa mac audio,nebo je vyhodit z auta.jsou to třináctky a na 16cm bych musel zasahovat více do dveří,což není problém.
Ještě podotýkám,že zdrojem je origo audi radio concert + xcarlink. Můžu se přiblížit zvuku bose system,který jede na 1ohm ??
to jako že budeš mít v autě 2x kompa,ovály a sub? to bude pěknej zvukovej chaos..
jestli ti jde jak píšeš o kvalitu a čistotu zvuku tak radši míň komponentů lepší kvality+neodfláknout instalaci
Tohle potřebuju slyšet.tak pořádný kompa dopředu.ovály můžu nechat? No a co ten zesík co mám? A asi nějakej monoblok na subík?
záleží kolik chceš investovat, vytlumení dveří a pořádná kabeláž spolkne taky dost peněz, podle mě nejlepší cesta je kvalitní kompa+sub,žádný další repra nejsou potřeba,ale každej preferuje něco jinýho
No tlumení už mám a kabeláž taky dostatečnou.přemyšlel jsem,že dokoupím místo těch macaudio iron 2.13 kompa stejné kvality a třídy co mám ovály hertze.samozřejmě 16cm.k tomu ještě další zesík na sw.tak poradte adekvátní sw a zes.popřípadě jestli vyměnit stávající zes.abych měl třeba dva stejný,pač to budu dávat do kufru pod plexi.

03.05.2010, 16:22 |
DaveX Záleží na investici. Kolik chceš investovat? Jinak ovály bych prodal, pokud budeš chtít SW. Budou tam ztrácet význam. Kdyžtak bych dal maximálně kompa do zadních dveří. Ale pokud jsi řidič a máš omezený rozpočet, tak bych klidně dal pořádné kompa do předu, vytlumil je, pak SW a zesilovač (2k nebo monoblok)
takže když to shrnu, tak bych to udělal tak: ovály ven, přední kompa případně do zadních dveří, do předu pořádné kompa, vytlumit dveře, neodfláknout instalaci, do kufru SW a zesilovač.
No jo, ale zbyde mi v platu díra v latu, to by se dalo zedělat mřížkou. aspoň by sw měl větší propustnost, ne? Pak Rozpočet mám zhruba 15tis.ale to jen odhad. Mě se líbí Nápad kompa do předních dveří, další kompa do zadních dveří a sw.Dva zesilovače položený na dno kufru. Co vy na to. Takže kompa tak za trojku? Co když seženu nějaký skvělí starší kompa? Jaký zesilovače?

03.05.2010, 17:57 |
DaveX [ Link ] tady týpek prodává morely za velmi pěkné peníze :) určitě tím chybu neuděláš, jsou to hodně dobré reproduktory, ale zaslouží si kvalitnější zesilovač.
[ Link ] tento by byl hodně luxusní a pokud morely dáš do pasivu, ve kterém hrají také moc dobře, tak by ti stačil i na solidní SW. Je tu plno možností. Můžeš ne ten zesilovač napojit repráky ze předu i ze zadu + sw s vlastním zesilovačem. Taky možnost.
moc děkuji. vážím si pomoci. koupím dva páry komp, dva zesilovače a sw a pohraju si s tím. ještě jednou díky.
škoda, že ty morely jsou zadány. vzal bych je...
pokud sháníš kvalitní kompa, co dokážou zahrát všechny styly hudby, tak doporučuju tyto:
[ Link ] Zesilovač na ně vyzkoušený a suprově odpovídající tento
[ Link ] Výkonnostně je na tom dosti lépe, než má na papíře.
Na subwoofer by to přeci jen chtělo vědět, co posloucháš, aby se dalo vybrat něco, co opravdu sedne.
tak to je bomba. cena akorát. no právě, že poslouchám vše. od rocku, přes ducárnu k instrumentalu... můžu zvolený sw napojit do zesilovače, kterej mám...

03.05.2010, 22:16 |
DaveX | Upraveno: 2010-05-03 22:18:43
revilo: Jak se tak na tebe koukám, tak to tu je samé doporučení na MTX komponenty :) chtěl bych něco od nich slyšet, zajímá mě, jak to hraje.
Spectron C508 asi moc na subwoofer nepoužiješ. Asi lepší volbou bude dát pryč a koupit zesilovač, který je přimárně určen pro pohon subwooferu - monoblok.
Jestli to dobře chápu, dáváš přednost rychlé dynamické hudbě, čili budeš hledat subwoofer do uzavřené ozvučnice.
V tom případě bych doporučil tento SW
[ Link ] a k němu mono
[ Link ] Subwoofer instalovat do 35 litrové uzavřené ozvučnice a máš o kvalitní poslech hodně moc dobře postaráno.
díky, moc se mi to zamlouvá :)
DaveX.. už tu pár lidí s věcmi od MTX poletuje. Pár lidí slyšelo kompa T6S652, někteří už dokonce T8652.. Když to tak shrnu, tak mi potvrdili moje porovnání s například Kicx GFQ, kdy jsem byl pěkně linčován.. Hudebně se mě tyto věci opravdu moc líbí. Na Relaxu v Pardubicích budu mít hotové auto komplet od MTX, tak pokud by jsi měl cestu, budeš moci poslechnout.. Nebudu do něj dávat věci za desetitisíce, u kterých je předpoklad, že za ty prachy to prostě hrát bude muset umět. Přijdou tam právě 2x T6S652, 2x woofery T612S-44. Zesiky teda TH904 a TH1500D s výkony 4x 116-121 W RMS na 4 Ohmy a 1682 W RMS na 1 ohm u TH1500D.
po naposlouchani T6S652 na RT604 souhlasim s revilakem ze se k sobe velmi hodi. dokonce na danym zesu mam uz naposlouchany i T8652. puvodne jsem si rikal ze mi T6S652 budou stacit nebot na zadnych jinych repro sem si Nightwish tak neuzil,ale po zapojeni T8652 na RT604 sem byl v soku, nebot sem si rikal ze zes ja na dane repro slabej,ale opak je pravdou a uz se nemohu dockat az je pripojim na TH904.
co se tyce subu T612-44 a zesu TH501 tak tuto kombinaci mam v planu odzkouset,ikdyz sice v br boxu,ale potom poreferuju
jeste by se mozna dala pouzit varianta zvyhodneho seticku
[ Link ] ikdyz mozna nevyhodou bude ze jsou jen br boxy
par znamych prvni kombinaci u me jiz slyselo a nekteri i druhou a byly maximalne spokojeni ´
to DaveX tak si udelej vylet ke me a muzes poslouchat :)

03.05.2010, 23:30 |
DaveX Frenkie: něco jsem plánoval v létě, po státnicích :)
Frenkie : určitě poreferuj... budu rád. Zase nadruhou stranu T8652 jsou už dražší a jde to tak dál a dál. myslím, že to co napsal Revilohifi mi bude stačit. celková cena se pří dvou párech T6S652, pak RT604, pak TH501 a T612-44 včetně nějakého materiálu bude pohybovat okolo 30K myslím, že už tak to stačí...

04.05.2010, 09:58 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-05-04 09:59:54
Být tebou, ušetřím na těch kompech dozadu. Musel by jsi je stejně nastavit tak, aby jsi je neslyšel vpředu. A ten zvuk co půjde z předních bude slyšet krásně i vzadu ( pokud nemáš autobus ). A ruku na srdce, kolik lidí kteří nemají sklon k hifi bude stát o to, aby jim tam vůbec něco hrálo ? Klidně je vynech, ušetříš. Dokoupit je můžeš vždycky.
takže radši připlatit za jedny kompa dopředu.ušetřil bych dost práce, to je fakt...
Jsem osobně taky pro jedny kompa na předek a subwoofer. Nicméně bych stejně doporučil mít 4ch zesilovač i v případě jednich komponentů. Zatím bych využil první dva kanály na kompa a druhé dva nechal volné. Ono časem přijde 100% chvíle, kdy budeš chtít upgrade. Potom bych dal 2 kanály na středobasy a 2 kanály na výšky a dal je do aktivu.. :-) k tomu mono a SW a je vystaráno. :-)
začíná se mi to taky víc zamlouvat :D co ty Morely???

04.05.2010, 10:46 |
DaveX Pokud máš výhodnou nabídku na morely tak neváhej. Budeš hodně spokojený :)
Morely hrají suprově, ale jsou to opravdu žrouti. Musel by jsi na ně najít silnější zesilovač. Nicméně jako varianta je to taky výborná.

04.05.2010, 11:01 |
DaveX Revilo: v nedávném příspěvku jsme to řešili. Myslím, že pokud mu dá kolem těch 100 - 125W RMS, tak bude hodně spokojený. Méně bych ale nedával. Pokud víc, tak jen dobře ;)
Takže Morely tempo 6 objednáno za výbornou cenu. jen vybrat 4k zesík, ale to má čas. nějaké doporučení? již zmiňované mtx jsou pěkný...

04.05.2010, 11:45 |
DaveX Já ti výše ukazoval MBQ ještě, jinak kukni na tohoto špunta, je to prakticky to samé:
[ Link ]

04.05.2010, 12:36 |
slama | Upraveno: 2010-05-04 12:36:15
andreas: Zdokumentuj tu montáž 16cm komp do dveří. Jsem na to zvědav. Přemýšlel jsem taky o 16cm repro, ale nakonec jsem koupil lepší 13cm a měl jsem docela potíže nacpat je do dveří.
Za kolik bys nechal ty redukce na repro z 10 do 13cm repro? Pošleš foto jak vypadají. dík
slama : jasan, kompa už jsou prodaný, dnes jdou pryč, tak nevím jestli ty redukce nepůjdou k tomu. pokud ne, jsou tvoje. za kilo :) jinak ty 13 nebyl problém, ale 16tky už bez zásahu do tapece atd nedám, ale to mi nevadí...

04.05.2010, 12:55 |
slama ok..dej vedět...dik
Na Audi A3 jsem koupil Boardy na 16cm:
[ Link ]
Mužete mi tady popsat jakej je rodil zapojení pasivu a aktivu.že bych to udělal rovnou.a ještě mě zajíma časová korekce.díky moc
Ozvi se mě na ICQ a vysvětlím ti rozdíly. Je toho kolem toho poněkud více.

05.05.2010, 17:00 |
DaveX | Upraveno: 2010-05-05 17:00:28
Aktiv je že dáš středy i výšky na zesilovač. Pasiv, že zapojíš kompa klasicky přes výhybku. To je jen základ. To, co k tomu potřebuješ ti poradí jiní, já mám pasiv, tak jsem se o aktiv ještě moc nezajímal.
Tak mi teď ve předu hrají morel tempo 6 na zmůstkovanej axton C506. v můstku dává nějakých 110W. Moreli hrají fakt dobře a basy zvládají extrémně... Teď si dělám zálusk na Hifonics Olympus XI, kterej má 4x125W. Chtěl bych to zapojit 2x125w a 1x400W což jsou hodnoty podle návodu. na zmůstkovanej kanál dát nějakej SQ sw. ještě nemám vybranej.určitě v uzavřence... co vy na to...
Zkus beymu do BR. Dokáže překvapit, Wattmanova mazda je toho důkazem. :-)