Navštíveno 2531x

cawte chalani,mam otazocku mozno je to blbost a budete sa smiat,chcel by som vediet ze aky je rozdiel medzi repro home hifi a car hifi? a znacka repro je wavecor
[ Link ]

11.05.2010, 23:58 |
DaveX Odkaz mi nešlape :(
domácí hifi je 8ohm - napájené 220v zesilovačem a auto je 1ohm až 4ohmy a napájeno 12v zesilovačem, to je hlavní rozdíl a proto se domácí necpe do auta
Cendler: i když si to asi myslel dobře, tak si to vysvětlil jako učitelka češtiny, která má referovat o procesech v jaderné elektrárně.
Hlavní rozdíl mezi domácím a autohifi určitě není v impedanci. Je to o použitých materiálech a taky velikostech reproduktorů samotných. V autohifi se ustálilo pár "standardů" jako průměry měničů 10, 13,16 cm a i jejich montážní hloubka, která bývá většinou optimalizovaná pro lepší montáž. I výškové reproduktory jsou přízpůsobené tak, aby byly co nejmenší (ano, jsou vyjímky). Dále středobasové měniče mají v autohifi takové parametry, aby zahráli v univerzální ozvučnici co nejlépe. A v neposlední řadě, jsou reproduktory do auta uzpůsobeny tak, aby lépe odolávali velkým výkyvům teplot a když na to přijde, aby si poradili s nějakou tou vlhkostí (ano, i zde sou vyjímky).
Mno jo, je ráno a já asi měl čas psát stále omýlané téma nováčků :)
Jajo, když jsem to prošel, tak jsou tam i kousky určené pro car audio. Podle grafů to ani nevypadá špatně.
Milhauzz : já vím, ale myslel jsem to tak, nějak na rychlo to vysvětlit, jako že se to prostě nedělá, ale když si měl čas se takhle krásně rozepsat, jedině schvaluji ;-)
Pavel02: Grafy nehrají ... Dexon má třeba taky pěkný katalogy, ale jejich repro je možná dobrý tak na podpal nebo pro zakrytí díry při prodeji.