Navštíveno 2962x

12.05.2010, 13:22 |
Arny Při nastartování a přidávání plynu se zvyšuje pískot v předních reproduktorech zapojených na 4CH zes Clarion zapojen do můstku na LP a PP. Poradí někdo jak nejjednodušeji provést odrušení a čím? Přívodní kabel je už z motorového prostoru až do kufru tažen v ochranné trubce (délka 4,5m) a kostra je připojena v kufru (nalisované měděné oko a perfektně připojeno a na krev dotaženo, takže spoj v pořádku. Délka kostry je 0,5m) Díky

12.05.2010, 13:23 |
Arny Signály 2x stíněny Boss audio, délka 5m
Co zesík, jak ho máš upevněný? Někdy pískot může být způsobený montáží zesíků přímo na plech (kastli). Ale faktorů můžou být mraky.

12.05.2010, 13:38 |
Arny Zesilovač není s kastlí nebo s kostrou vůbec v kontaktu.

12.05.2010, 13:45 |
Arny Radio je Pioneer DEH-4200SD nové

12.05.2010, 13:48 |
Arny Při zapojení rádia normálně přes ISO bez zesilovače to nedělá.
vezmi multimetr a zmer v kufru, zda cinche maji GND (ten plech okolo kolíku) spojenou se kostrou auta... pakliže ne - někde jsi "štrejchl" cinchem o kostru nebo mas saptnou kostru u zes... Cinche u pincka vzdy zapojovat s odpojenym radiem i zesilovacem od napeti - a nebo hodne opatrne...
v případě, že to nebude spojeno, je potřeba na desce toho radia vymenit pojistku - když tak pak napiš...

12.05.2010, 13:53 |
Arny GND v pořádku, změřeno prozváněčkou, kostra na zes také

12.05.2010, 14:01 |
swep radio mas prikostrene na sasi?

12.05.2010, 14:03 |
Arny Šasi rádia přikostřeno není

12.05.2010, 14:06 |
swep tak jej prikostri a ruseni by mohlo zmizet, u pioneeru to obcas dela, ze pri otackach piska ve vyskach

12.05.2010, 15:48 |
Pavčo jj v jinem přispěvku se taky řeši muj podobny problem... to je docela zajimave s tim radiem pioneer, mam taky (deh 2200UB), je možne že se neco pokakalo tim že jsem docela pravděpodobně spojil plus z cinche s minusem na radiu?? to by vadilo??, nikdy jsem nad tim nepřemyšlel
jo, to by přesně odešla ta pojistka, která je na desce uvnitř rádia... :-)

12.05.2010, 21:42 |
Pavčo no super... tak v tom připadě by byl problem teoreticky vyřešen.. počkam až přijde radio z reklamačky a pak se uvidi... no ale jakože nevim..mi se to piskani začinalo ale až postupně objevovat, nejdřive z řídka, a nakonec to piskalo pořad... ze začatku když to začlo piskat tak jsem zastavil, na zesilovači pohybal v cinchema a bylo to zase chvili oka.. no nevim.. jsem z toho už zmateny, je strašně moc variant...

13.05.2010, 10:46 |
Arny Tak jsem dnes rádio přikostřil provizorně kabelem přímo na baterii a píská to stejně.

13.05.2010, 11:18 |
swep mas moznost vyzkouset jine radio? pokud ano, tak to zkus a jestli piskani nebude tak bych hledal chybu v tvem radiu
mam oct2 a taky se mi objevilo piskani v reprech. signal kabel ESX SX5RCA vedeny druhym prahem nez je napajeni k zesilovaci, radio Alpine IVA-106 (neni samostatne prikostreno, mozna tenke napajeci kabely?), zesilovac MacAudio Z4200 (minus pol dobre prikostren, zesilovac jako takovy nikde s kasli spojen neni). mate jeste nejake rady? instalace je dle meho nazoru pomerne cista, ale stejne to piska :[ co treba nejakej ten odrusovac (GLI30)?

14.05.2010, 09:20 |
Arny Tak jsem včera vyzkoušel vše co šlo abych se pískání zbavil. Připojil jsem jiné repro přímo v kufru na zesilovač abych měl jistotu že není rušen signál mezi repro a zesilovačem, natáhl jsem kostru provizorně kabelem přímo z baterie, hodil ho přes sedačky a připojil na zes, a aby toho nebylo málo koupil jsem ještě jedny signály, hodil na sedačky a provizorně připojil. Teď byla jistota že kabely nemohou být ničím rušeny (snad jen UV zářením ze slunce :-)a co myslíte, pomohlo to? NEEE, píská a píská

14.05.2010, 15:47 |
Pavčo jednoznačně byhc zkusil tvoje radio hodit do jineho auta... ja to tak udělal, a zistil sem že to děla radio
Ty jo mně to dělalo taky tedka...nešlo to ale vubec poslouchat tak sem si s tim hral asi hodinu byl to hrozny pískot,mám pio 88rs, ale nakonec sem dal signály trošku dál od napájecích kabelů a přestalo to skoro uplně.

15.05.2010, 16:22 |
swep u pioneeru to opravdu muze byt zpusobeno spalenou pojistkou u rca vystupu, rozhodne bych zkusil dat jine radio na vyzkouseni, nebo odpojit signaly od zesilovace, zapnout zesilovac a spalat na plyn jestli bude piskot nebo ne, pokud ne, zkusit radio u kamose jestli piska, pokud bude taky piskat, pak servis
ja osobne kdyz sem mel 88rs tak absolutne bez problemu