Navštíveno 2581x

Měl bych pár dotazů ohledně montáže samotné ozvučnice do konečného výrobku. Někde jsem tu něco podobného popsaného už kdysi zahlídl, ale nedaří se mi to najít, tak se ptám.
Mám nařezané desky na ozvučnice a potřeboval bych radu, jak desky nejlépe spojit? Kolik je tak ideální tam nacpat šroubů, aby to nebylo málo, ale ani zase moc? Mám nějak vyztužovat vnitřní hrany ozvučnice nebo tak něco? A mám desky spojit pouze vruty nebo i něčím nalepit?
Druhá část dotazu se týká BR. Bohužel tak velké BR jaké potřebuji nikdo nenabízí a tak se ptám z čeho a jak nejlépe onen BR udělat? A musí BR mít zaoblené zakončení na obou koncích nebo může být zakončení ostré?
Díky za rady.

13.05.2010, 10:34 |
DaveX Osobně bych radši konstrukci nepodcenil a dal tam dostatečný počet šroubků + mezi to lepidlo. Radši víc šroubků než míň. Co se týče vzpěr, tak záleží na SW a na konstrukci bedny. Brko by mělo být určitě zaoblené a pokud ti vyšlo jedno velké, co třeba štěrbina nebo 2 menší?
Jinak v tomto směru ti hodně poradí zkušenější, například rover. Šikovný kluk :)
U BR si nejsem jistej, že bych docílil stejného zvuku použitím dvou menších BR nebo štěrbiny jako jednoho velkého BR tak jak je uváděno výrobcem. Samozřejmě ž eu konstrukce bedny bych vrutama nešetřil, ale zase abych třeba nedal opravdu jeden vedle druhýho a nebylo to pak moc a nenarušilo to tim tu konstrukci bedny. A jaké použít lepidlo (nejlépe konkrétně)?

13.05.2010, 10:42 |
DaveX Zkus ještě písnout, co máš za woofer.

13.05.2010, 10:44 |
Ravo ohledně spojování nejlíp poradí truhlář nebo někdo kdo dělá běžně se dřevem a MDF se zaměřením na autohifi = Rover je asi nejlepší rádce ;-)

13.05.2010, 10:45 |
DaveX Jinak tady pro představu roverova práce,
[ Link ] jinak na lepidlo se zeptej přímo jeho.
Jo jo, říkal sem si, že mi ten nick je nějakej povědomej. Už vim o koho jde. Jinak jedná se o SW JBL W12GTi MKII. Respektive bude jedna dvojitá bedna (dělená) pro dva SW a třetí pro jeden SW.

13.05.2010, 16:31 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-05-13 16:33:08
Nejjednodušší bude spojování na tupo. Z hlediska stability ale není optimální. Proto je vhodné do rohů umístit ještě hranolky.
Šroubů raději méně. MDF se ráda rozlézá. Lepidlo to v pohodě udrží. Šrouby používám pouze jako fixaci, místo svorek.
Na lepení si sežeň voděodolný Soudal. Je to polyurethanové lepidlo a má vyplňovací schopnost ( napění ), takže krásně vytěsní případné nerovnosti ( i dost velké ). To co vyleze seřízneš např. dlátem.
[ Link ]
Je to jak říka pán nademnou jen na ty hranolky do rohu hod bobek. Pokud nebudeš šetřit na lepidle nebudou třeba neb pokud dáš PUR lepidlo tak spoj nepovoly. šroubů jen pár jinak se ti MDFka roztrhne a pak se ti může stěna bedny i rozpůlit. Co se tyče BRka zajímaloby me co tam chces dat za rozměr že ho nemůžeš sehnat kor když se řídíš doporučením výrobce neb ti mají většinou realné požadavky :-))
Dělám BR bedny pro JBL W12GTi MKII dle specifikace výrobce, který udává 63,72 litrů a BR průměru 4" a délky 13,31".
No vida a problem z BRkem je vyřešen. :-))