Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rada ohladom ladenia a obsahu ozvucnice.

o Navštíveno 2493x o
o 08.06.2010, 21:49 | ZIMMERMANN
Dobry den,chcel by som sa vas spytat na otazku ktora mi uz par mesiacov vrta v hlave...,ako tak pocuvam zostavy v autach u kamaratov ale aj u inych(bol som aj na tohto rocnom autosalone u nas v BA) a nejde mi do hlavy jedna vec,ze chalan ktoreho zostavu som pocuval nameral 145Db a ked mi to pustil tak jasnacka ze to malo grady ale potom mi pustil hudbu kamarat ktory nameral na inom zraze 133,2DB a nevedel som pocas jazdy rozoznat aké auto ide pred namy:)))A zdalo sa mi,ze to je omnoho,omnoho silnejsie aj ked nameral menej decibelov,ako je to mozné??? A tak som nad tym uvazoval,a vnukla sa mi myslienka ze ci bena ktora bola postavena pre jednotlive subwoofre nebola inak ladena,a preto by som sa chcel spytat,ze ako odladit bednu tak aby som nevydel na cestu a triasol sa mi zaludok a nevedel sa poriadne nadychnut v aute a proste na ten styl:)))Nchcem sa zucastbnovvat profesionalne DB-Dragu ale iba aby som mal v aute silne bassy:)) Vdaka!

o 08.06.2010, 22:46 | lukee_cz
"aby som nevydel na cestu a triasol sa mi zaludok a nevedel sa poriadne nadychnut v aute"
ty voe jen vic takovych uvedomelych ridicu :DDD
o 09.06.2010, 03:58 | pepe689
ty cisla se me nezdaji ale klasicky vyzkouseny 150 db na 80HZ a bylo to jak lepsi vysky ,ale 150 na 40 to je jiny kafe jo a k tomu rizeni :-))no comment jinbak aby se ti klepal pupek tak si priprav aspon 2000ecek minimalne .-)
o 09.06.2010, 12:30 | Bombolino
Je to inac ladena bedna.
Ja som davno na merani natrel s Pio 307d4 kamosov sub GZNW12spl.
Lenze ked som ku nemu sadol do afta,tak mi to vlasy na hlave triaslo.
o 09.06.2010, 15:14 | TommyDS
ZIMMERMANN:
Je to sposobene inym ladenim bedne. Napriklad bedne ladene na cca linearnu frekvencku a nizko (cize bez hrbu) maju pocitovo vacsi tlak (nizsie frekvencie), F-3dB sa pohybuje niekde okolo 26-29Hz ako bedne ladene na dBdrag, ktore maju sice hrb a zisk na urcitej frekvencii, no pre potreby dBdragu sa to ladi vyssie, spicka niekde okolo 58 az 75Hz, podla rezonancnej frekvenciie auta. Tam je uz F-3dB ovela vyssia frekvencia, na specifickej frekvencii to tlaci vyssie cisla, ale potom v okolnych frekvenciach dochadza k silnemu prepadu citlivosti, niekedy aj o 6-9dB co je brutus wela a preto mas pocit, ze na hlbokych frekvenciach to netlaci...
o 09.06.2010, 23:24 | ZIMMERMANN
O.K. tak díky chlapci za vysvetlenie,a ak som teda dobre pochopil tak treba na takýto výsledný efekt bedňu odladiť nízko,lebo keď ju spravím naladenú vysoko tak to bude mať možno tie decibely ale nie ten charakter?

TommyDS : Takže správne odladená bedňa by mala mať to F-3dB pri akej frekvencií?? (vravím o bedni ladenej nízko).Dík!
o 10.06.2010, 09:33 | Siggi_z_BA
chlapci mylite si tu F-3 a Fmax(Fb)
F-3 je dana frekvencia od ktorej bedna hra iked o 3dB tichsie a Fmax je frek na ktoru sa ladi bedna, na tej frek ma najvacsi zisk. Brutal je Fmax niekde na 35-40Hz.no pri tychto navrhoch si treba dat pozor na realnu impedanciu repra v box!!!!
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3216 sekund.