když jsem měl ještě svojí Octávku 1, vylepil jsem si celý kufr STPčkem:
[ Link ] udělal jsem to komplet za jeden den - vylepil jsem kompletně celý kufr a zadní podběhy. Plus ještě na podběhy jsem použil právě STP Splen a když jsem se byl projet, zezadu jsem neslyšel vůbec nic. Rozdíl to byl hodně velký.
Teď něco podobného dělal kamarád v O II a výsledek jej moc nepřesvědčil. Je zkrátka vidět, že každé auto je jiné.
Vibraflex i ostatní bitumenové a butylkaučukové materiály opravdu neodhlučňují, ale obecně pouze zamezují vibracím. A jde o to, kolik hluku v konkrétním autě tvoří právě vibrace.
Vím, že třeba i ve Fabii 1 to dělalo hodně velký rozdíl. Obecně Vibraflex 25 je určen na plechy do tloušťky cca 2-3 mm. Pokud má plech takovouto tloušťku, je zbytečné dávat 40ku - jenom to zvýší hmotnost, ale nepřináší to již nic navíc.
Extremedamp neznám, ale jestli je to to, co si myslím a o čem znám nějaké souvislosti, bude tam velký problém s dodáním. Myslím, že ti jej zkrátka nikdo nedodá.
Zvaž použití té STP Vibroplast M1ky. To tlumení se mi moc líbí. A jinak při jakémkoliv tlumení mocmoc doporučuju použití válečku:
[ Link ] klidně si kup někde v Obi levnější plastový, ale je to velký pomocník