Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Tlemení na podlahu vozu!

o Navštíveno 3647x o
o 11.06.2010, 22:13 | Komba
Zdarec,kdo mi prosím doporučí kvalitní,levnější(kolem 700kus) tlumicí pláty na podlahu vozu.Jeden plát může mít třeba 1x1m a nebo vetší kus 1x3m.Můj odzkoušený favorit je toto a spokojenej,ale zeptam se jestli někdo ví o něčem lepším [ Link ]

o 11.06.2010, 22:18 | prohifi.cz
použil bych raději Vibraflex 25:
[ Link ]

tlumící účinky jsou o moc lepší při přibližně stejné hmotnosti. Chápu, že cenově je výše, ale pokud Ti jde o odhlučnění vozu, tak i výsledek bude někde jinde
o 11.06.2010, 22:22 | Komba
Na toto jsem taky koukal,ale myslel jsem že bitumen je spíš na rezonance a né proti hluku,ale když mi to doporučuješ,tak tomu věřim a cena je v pohodě...a ještě mě zaujalo toto,ale moc se mi nezamlouvá váha [ Link ] kolik váží ten plát Vibra 25?
o 12.06.2010, 02:38 | prohifi.cz | Upraveno: 2010-06-12 02:42:49
Převážnou část hluku uvnitř vozu způsobují právě vibrace, na což je Vibraflex ideální. Tecsound dělá to samé, jenom má odlišný tlumící účinek.

Kdybys chtěl ještě více odhlučnit, pak je vhodné na bitumen nalepit v druhé vrstvě ještě pórovitý materiál pro pohlcení vyšších frekvencí - např.:
[ Link ]

1 plát Vibraflexu 25 váží 2,5 kg, tj. plošná hmotnost je 5 kg/m2. Ale pokud si dobře vybavuju, tak Tecsound, na který tu dáváš odkaz, je ještě těžší.
o 12.06.2010, 08:39 | Komba
Tak já o tom budu uvažovat,ale co ten Extremdamp,ten je o polovičku lehčí,sice dražší,ale píše se že je výbornej na odhlučnění.....zase nebudu asi jezdit na DBdragy takže by postačil možná Vibra 25 co?
o 12.06.2010, 09:09 | swep
na podlahu jsem nalepil vibraflex 25 a na mista pod ridicem vibraflex 40 jako dalsi vrstva je pouzit bitumen s alufolii dampit (vrstva 2,5mm) na tom je original vrstva tlumeni = cca 40mm poroviteho materialu a nahore je koberec:
krome nepatrneho ztiseni je efekt nevalny, ocekaval jsem od toho vice, takze bud vice vrstev vibraflexu, nebo pouzit napriklad brax pastu, pripadne pouzit vice nebo kvalitnejsi tlumici "molitan" - efekt nebude o moc lepsi, jen to bude stat vic penez
- to je moje vlastni zkusenost

foto k příspěvku  od swep

o 12.06.2010, 09:09 | swep

foto k příspěvku  od swep

o 12.06.2010, 12:15 | Bulit.Sven
taky se budu chystat casem tlumit podlahu,a uz mam komplet kufr neco vibrou 25 a 40
a dal v tom budu pokracovat
ted dvere budu delat,25 a na podlahu dam 40
jeto nadherny material,jen se musi pekne nahrat :DD
rozpalit primo,a pekne ho vytvarujes
nestezuju si na ni
a je levna docela
ale vyjde to na dost stejne :D
o 12.06.2010, 13:42 | Komba
swep:to bych čekal že po takové vrstvě bude klídek ve vnitř auta.

Já to vidim na ten vybraflex25 a nebo Extremdamp.
o 12.06.2010, 15:02 | swep
komba uvidis sam, nicmene na vibraflex nedam dopustit - jakmile nalepis, tak se to velmi tezce sundava, kdyz je potreba, plechy dveri to zpevnilo solidne. Tam mam vibraflex 40 a na tom vibraflex 25, lepeno s presahy a na poklepani je to prijemne tuhe, ale ta podlaha nic moc
o 12.06.2010, 20:45 | prohifi.cz
když jsem měl ještě svojí Octávku 1, vylepil jsem si celý kufr STPčkem:
[ Link ]

udělal jsem to komplet za jeden den - vylepil jsem kompletně celý kufr a zadní podběhy. Plus ještě na podběhy jsem použil právě STP Splen a když jsem se byl projet, zezadu jsem neslyšel vůbec nic. Rozdíl to byl hodně velký.

Teď něco podobného dělal kamarád v O II a výsledek jej moc nepřesvědčil. Je zkrátka vidět, že každé auto je jiné.
Vibraflex i ostatní bitumenové a butylkaučukové materiály opravdu neodhlučňují, ale obecně pouze zamezují vibracím. A jde o to, kolik hluku v konkrétním autě tvoří právě vibrace.

Vím, že třeba i ve Fabii 1 to dělalo hodně velký rozdíl. Obecně Vibraflex 25 je určen na plechy do tloušťky cca 2-3 mm. Pokud má plech takovouto tloušťku, je zbytečné dávat 40ku - jenom to zvýší hmotnost, ale nepřináší to již nic navíc.

Extremedamp neznám, ale jestli je to to, co si myslím a o čem znám nějaké souvislosti, bude tam velký problém s dodáním. Myslím, že ti jej zkrátka nikdo nedodá.

Zvaž použití té STP Vibroplast M1ky. To tlumení se mi moc líbí. A jinak při jakémkoliv tlumení mocmoc doporučuju použití válečku:
[ Link ]

klidně si kup někde v Obi levnější plastový, ale je to velký pomocník
o 13.06.2010, 12:37 | Komba
joj to je peněz za to STP,to zas na to nemam zbytečně tolik peněz:) zase je pravda,že to je hodně plátů.Já pořád nevim no.

Nechci nic pokazit a vyhodit peníze za zbytečnost,takže to vidim buď na Vibra nebo Tescsound jak jsem měl.Je to přece jenom 205tka,která má docela prd plechy.
o 13.06.2010, 13:24 | swep
prohifi: plechy tluste 2-3 mm to je uz tank ne? :)
o 14.06.2010, 08:54 | hifim@ni@k
Na podlahu zkusím něco takového:

[ Link ]
o 14.06.2010, 18:51 | kubiik
tak pak dej vedet jaky to je. budu s tatou tlumit kufr a podbehy na jeho OII a zatim sme premysleli ned vibrou. hmotnost nejak moc neresime (2.0 TDI)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 1.2415 sekund.