Navštíveno 3295x

zdarec lidi,potřebuji poradit s tímto wooferem,robil jsem si ho sám a potřebuji více místa v kufru a nevím jaký woofer,nebo spíše rozměry,a kam jestli dozadu nebo na bok,je to prekérka....chci z toho wooferu použít reprák i zesák. reprák-
[ Link ] a zesák-
[ Link ] díky za cenné rady.Reno

udělat novou bednu - zkosenou, třeba užší, ale delší...
Reno Hawr : A plánuješ ponechať BR bedňu???
a co to je ta BR bedna?vůbec se v tom nevyznám,zatím.dejte mi týden než si toto celé forum přečtu a pak už budu vědět..

23.06.2010, 20:33 |
picasso900 | Upraveno: 2010-06-23 20:42:03
Reno Hawr : B- Bass
R- Reflex
(BR) :-)
No a keď chceš zvetšiť miesto tak sprav uzavretú ozvučnicu na tú pýtajú subwoofre večinou menší obsah...

23.06.2010, 20:50 |
CRK Reno Hawr: za tejden to nepřečteš :-D
jednoduše: Bassreflex je ta díre vedle repráku :-))

23.06.2010, 22:54 |
hawai no nejdřív se rozmysli jestli chceš nechat BR nebo udělat uzavřenku, pak si zjisti kolik jaká bedna má mít litrů a pak si sedni k papíru a tužce a se základníma znalostma geometrie ze základky experimentuj co a jak by se ti kam vešlo a líbilo....
ten subwoofer má doporučenejch 42 litrů. možná se mi to jen zdá, ale ta bedna působí o dost větším dojmem, takže by možná stačilo udělat zkosenou k sedačkám, tim bys dost místa ušetřil.
díky za info, martin924-samozřejmě že vím co je bassreflex :-) akorát mi nedošlo že br bedňa je bedna s bassreflexem.Dexter:to se ti nezdá,je o kousek ( menší ) větší než má být.měl jsem totiž desky už nařezané a nechtěl jsem je zkracovat.jinak zvuk má pěkný,není určitě dokonalý ale na chvíli mi vydrží,chci si pořídit pak silnější,tak 1kw,k tomu i zesík,ten co mám pak použiju na repra do dveří které chci časem taky pořešit.
jak už tu bylo vejš...neuvažoval jsi o uzavřence?....litraž kolem 30l odhaduju od oka k tomuhle basaku..zaleží co poslouchaš samo..a k tomu "chci si pořídit pak silnější,tak 1kw" ne všechno je o výkonu ;) ja sam ted uvažuju vyměnit erkovou alpinu za infinity capa....
tazman:jak říkám,vůbec se v tom nevyznám,jen základy,nic víc.pro mne je důležité aby ty basy byly hluboké a pořádné,myslel jsem že čím více wattů,či kilowattů tím líp,rád se ovšem nechám poučit.co se týče hudby tak určitě hip hop,trance,psy trance.rock a metall moc nemusím.mám ford focus hatchback a chci něco malého ale pořádně výkonného do kufru.tenhle reprák jsem dostal od kámoše tak jsem to jen zkusil,jaké to bude a ten zvuk,respektive ty bysy byly ze začátku úplně super ale určitě to každý zná,za chvíli je to už slabota.nechci taky do toho investovat hromadu peněz ale jediné co vím tak že ten reprák v autě nezůstane a ten zesák půjde zapojit na dveře.až udělám ten woofer,teď už vím že uzavřenej tak pak až budu kupovat novej reprák tak to akorát přehodím a koupím k němu monoblok zesák a bude to....asi... :-P
Pokud bude bedna skosena podle sedacek tak to nejake místo usetrí. A pkud bys jeste ktomu udelal uzavrenku bude to prcek :-))
možná,nebo spíše určitě trapná otázka,objem vypočítám- šířka X víška X hloubka? zrovna na todle jsem ve škole chyběl.... a je to v mm nebo cm?
Mno myslím že V=a*b*c.Ja sem taky v matice byval slabej,ale řekl bych že když např.budeš počítat 50*50*50cm tak ti vyjde 125000,v litrech to asi nebude že jo,tak bych řek že to bude bajvoko např 125 litrů.Když budeš počítat v dm,tak je to 5*5*5=125.Zkušenější mě jistě opraví.
asi to tak nějak bude,ale jak teď to vypočítám zpětně?pokud tedy tento reprák v uzavřence potřebuje 35,4 litrů tak jak vypočítat tu bednu,no,já jsem z toho na bednu,fakt :-) masakr.to sem myslel:koupím reprák,dráty,zesák a je to a vono hov-o
Tak si nech bednu vyrobit a mas po starosti

24.06.2010, 21:45 |
Bladzej | Upraveno: 2010-06-24 21:52:28
pro ty slabší v matematice, nebo pro línější, box calc a nejenom to:
[ Link ] jo a 1dm krychlový = 1L (fyzika)
bednu ti struhlaří rover, nebo doma zboucháš sám, nic to neni, jen vědět co jak chceš mít.
Bladzej:ano,jsem línější,prokoukl jsi mě :-) díky za link,bedýnka tedy bude 35 X 35 X 29 cm,což mi absolutně stačí.jen jeden dotaz, protože jsem línější,nemám tam tedy dělat vůbec žádný otvor?díky všem hbytějším za odpověď :-P
Otvor na BR neni težký udělat, je to jenom říz a po prd*li, ale jesli chceš ušetřit místo, tak di do tý malý uzavřenky, nejlíp skosit zadní stěnu, zas tolik pracný to taky neni a ušetŕí ti to hodně místa.
btw nedávej zesilovač, kap a jiné, na bednu od subu, neb ta se chvěje a součástkám to nesvěčí, mohly by se uklepat. když už, tak alespoň podložit gumovými podložkami přichycení zesiku pro utlumení vibrací.
Bladzej:na tom stávájícím začátečnickém wooferu mám ten zesík podložený 5-ti kusy gumových podložek na každý šroub.na nový woofer to dávat nebudu,dám to místo autolékárničky.kapacitátor musím ještě koupit ale to vůbec nevím jaký,chci koupit takový co by mohl být pak zapojený i na silnější woofer,nebo je to jedno?pak ještě ty farady či jak se to jmenuje,jéje,asi tady založím telenovelu :-)
kapacitátor, už je to ut zas... je to kapacitor, a nemá smysl ho kupovat, vyhozený love.
sry,no,sem si to počeštil,fakt zbytečné?samozřejmě že rád za něj ušetřím kačky,co jsem slyšel tak to prý usměrňuje tok proudu z baterky do zesíku a tím se prej šetří baterka,ale co já vím,raději si nechám poradit od zkušených.
Baterku v žádnym případě nešetří-vyrovnává pouze částečně napěťové špičky-kondik co nejblíže k zesu.Prostě klasika kondezátor-není bass-nabije se-je bass dá co jenabitý a tak porád dokola lala...
Honcke:díky za vysvětlení,tak je fakt zbytečný,jak říkal Bladzej,to jsem potřeboval slyšet,jinak jsem dneska bednu dodělal,už tucá v autě,pak až ho nafotím tak sem dám fotos.díky za rady kluci
Co furt mate všecí proti kapacitoru ? Nehazel bych všechny do jednoho pytle .-)
lidi,tak ta uzavřenka nemá fakt chybu,to je úplně o něčem jiném.konečně pořádný zvuk.jsem zvědavý za jak dlouho se tohoto zvuku nabažím.snad pak podle litráže bedny najdu výkonnější basák než ten co tam mám....
rover myslím že tyhle low end kapacitory nema cenu srovmnavat s kapikama od ceny xxxxxkc nedavno sem nasel debatu o kapikach kde byl delan řez řezem a nic tam nebylo krom hornich sroubu a spodek byl vyplnenej asfaltem :Dkvuly vaze hihihi sem zas prevracenej...