Navštíveno 2516x

24.06.2010, 15:18 |
Gread Ahoj všem, mám takovej problém...
Mám zesilovač Panasonic cy-pa4003N hraje docela normálně problém je v tom že když audio více zesílím tak přestane hrát. Když to dám víc nahlas tak začne svítit červená dioda(protect) a vzdycky tak za 3 sekundy problikne zelená. Když problikne zelená dioda tak poskočí reprák ale nehraje. Když vypnu a zapnu rádio tak to začne zase normálně hrát. Děkuji za každou radu

24.06.2010, 16:33 |
buddy87 | Upraveno: 2010-06-24 16:44:51
Tak tenhle problem mam taky, mam helixe spxl 1000 a na nem pionnera TS-W3002D4 v uzavrence 30l a kdyz hodne zesilim tak zesik spadne do protecu, dela mi to treba u pisnicky bass,i love you.
Prej to dela ochrana na zesilovaci proti pretizeni repraku, coz se mi moc nezdalo kdyz zesik ma 1200W rms na 2ohmy a reprak je 1000W rms, 50qmm kabely a baterku pc3000, jeste mi nekdo rikal jestli to nemuze delat kostra, ze na kostru auta mam sice 50qmm kabel ale na minus k baterce uz je naka zilka kabel.
A taky neco s impendanci na repraku ze kdyz se civky zahrejou tak jim klesne impendance a de tam pak vetsi vykon a ten reprak je pretizenej tak sepne ta ochrana na zesiku, ale nevim co je na tom pravdy.

24.06.2010, 16:46 |
Gread tak já mám taky pioneera ale o hodně slabšího mám PIONEER TS-W308D4 docela mě to štve :-) jak to myslíš s tou kostrou ? když mám na kostru taky kabel jako ty tak nemusím řešit nějaký mínus k baterce. A co sem koukal tak zesík dává v můstku asi 210 W RMS a udávaných má ten reprák 400 RMS takže by to měl vydržet! Kdyby tak šla nějak vyhodit ta ochrana :-D
no kdyz ja nevim jestli to ta kostra vubec muze delat, jde jen o to ze ty od zesilovace mas dobrej kabel treba tu 50qmm na kostru auta ale od kostry auta na minus pol k baterce mas uz malej prurez, udelal bych vylucovaci metodu natahnout 50qmm kabel primo od minus polu na baterce k zesiku a hned bych videl jestli to dela nebo ne, jenze ten kabel nemam a kupovat ho jen proto abych to vyzkousel nechci :D takze by moh nekdo zkusenejsi poradit :)

24.06.2010, 16:56 |
Gread jojo bylo by super kdyby se někdo s timhle setkal a vyřešil to :-) o víkendu jedu ke kamarádovi má podobnej zesilovač stejnej reprák jako já tak to zkusím u něj v autě a uvídím aspoň že ten zeslovač neni špatnej toho jsem se bál
No neni spatnej :D je mozny ze mame oba dva ty zesiky spatny, z cehoz bych taky nebyl nadsenej, protoze jinak hraje vph. Doufam ze se k tomu jeste nekdo vyjadri, uvidime :)

24.06.2010, 17:16 |
Gread tak jestli je ten zesík fakt špatnej tak mě odvezou protože už je to můj 3 kterej "funkuje" :-D
Hele jde o to jak to mas tou 50kou ukostreny a kam. Samo je streba ukostrit dobre i baterku takze pokud to mas ukostreno jen origo kablem muze to byt malo. Prekostri baterku taky 50kou bude ti stacit kousek a uvydíš. Je mozne i to ze díky konstrukci bedny klesa impedance tak ze to zesík nepobírá a jde do protectu.

24.06.2010, 21:53 |
Gread takže myslíš že třeba tím že má bedná méně litrů tak klesá impedance ? To snad takový vliv mít nebude ne ? O víkendu to zkusím pořádně ukostřit a uvidím
U tebe bych se nebal rict ze mas slabej zesik to co sem psal bylo spise pro buddyho
jako rover.
s teplotou impedance stoupá, takže naopak tečou menší proudy, ale hodně záleží na průbehu bedny. samozřejmě základem je adekvátní baterka!