Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > umístění wooferu

o Navštíveno 2924x o
o 25.06.2010, 13:47 | andreas
Nazdar hifíci. Jen by mě zajímalo kde nejlépe umístit woofer v sedanu.jde mi o SQ. Kufr je klasika, ale lazení je pak o něco složitější. Další nápady jsem viděl pod palubkou,ale u Audi A4 by mi spolujezdec dal pěstí:D Tak mě ještě napadlo vytvořit nějak šikovně ozvučnici na konci tunelu mezi zadníma sedadlama. To bych potřeboval nějaký menší sw, nejspíš max do 10" s co nejmenšími nároky na velikost uzavřené ozvučnice.
Co říkáte na tento nápad???

o 25.06.2010, 15:47 | DemonBob
Já bych to řešil pod sedačku něco jako toto
[ Link ]
o 25.06.2010, 16:32 | Big_Max
DemonBob: myslím, že teda zrovna tohle moc super volba není

Andreas: nemáš sklopnou opěrku v zadních sedadlech? Pokud ji máš vyklopenou a woofer, případně Basreflex je umístěn na ní, jde zvuk dobře do kabiny!
o 25.06.2010, 16:35 | andreas
opěrka v zadních sedadlech je, ale není průchozí. žádnej sky vag. Právě se bojím, že pokud udělám zástavbu do kufru, tak ten zvuk nepůjde do kabiny.ještě možnost plata. Měl jsem tam ovály, takže zůstaly díry v latu, tak možná po překrytí průzvučnou látkou by to mohlo napomoci zvuku do kabiny.
o 25.06.2010, 18:07 | lukee_cz
zalezi, jak moc se ti s tim chce hrat a jak moc se bojis do auta riznout. Subwoofer v zadnim platu s ozvucnici naplocho pod platem ti nezabere moc mista a zvukove to urcite spatne nebude :) Idealne nejaky plossi ako treba Aliante.
Osobne se mi taky moc nechtelo rezat do palubovky, tak sem v sedanu vymenil 10" za 12" v kufru :)
o 25.06.2010, 18:19 | andreas
tak v budoucnu bych se chtěl jen pro zajímavost zůčastnit nějaké té soutěže :-) Měl jsem v plánu udělat klasiku do kufru, ale to má každej (z důvodu nejlepší instalace:-) ), tak proč neudělat něco míň obvyklého.Do auta se nebojím říznout, ale palubka je už moooc. Ve předu mám už ve dveřích morel tempo 6 v řádně vytlumených dveřích.
Zase pokud budu mít sw v platě, tak 4k a monoblok budu muset tak či tak hodit na podlahu kufru a vypadalo by to moc "hole" . asi se budu držet klasiky a hodím to všechno do kufru.
o 25.06.2010, 21:21 | DemonBob
Big_Max nemyslel jsem přímo tudle značku jenom jako příklad dát pod sedačku sub
andreas a pokud chceš něco neobvyklého tak si kup hodně tlumení a udělej doorbordy a sub dej do zadních dveří třeba.neříkám že to nikdo nemá ale nevidí se to často :-)
o 25.06.2010, 21:33 | lukee_cz
kazdy to sice ma, ale nemusi to byt vzdycky kostka s wooferem. ja to mel loni treba takhle.

foto k příspěvku  od lukee_cz

o 27.06.2010, 02:37 | andreas
Docela se mi líbí nápad na umístění wooferu do zadních dveří. Máte někdo nějaký zkušenosti, rady, popř.obrázky. Jaké by to měly být sw. Nejspíš asi dva 8" nevím jestli 10" nemají moc velké požadavky na ozvučnici. Jen tipuju,že ve dveřích by mohlo být tak 15litrů.ale fakt nevím.taky je tam stahovačka atd.nebude to příliš velkej problém?
o 29.06.2010, 20:55 | ivls
promin, pokud se nebojis riznout, jak pises, tak kastlik u spolujezdce

zadni dvere si myslim, ze nebude to prave, jak pises tahla, mechanismy, zezonance - ale urcite se da - poslouchal jsem mercedes, ktery mel v prednich dverich berilliove 21 ky sw a rezonance nebyla zadna, ale prace to musela byt velka

jak ma lukee_cz tak pohoda, neni to prvni auto, ktera ma takto a je to dobre i v ohledu vyuziti zavazadloveho prostoru
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3969 sekund.