Navštíveno 2667x

02.07.2010, 11:32 |
rici zdravim,chtel bych znat vas nazor na tyto kompo.repraky a jakym 4 kanal.zesilovacem je pohanet?chtel bych vytlumit radne dvere a dat je dopredu i dozadu a na origo radio do superba.Zlepsi se basy a celkova cistota zvuku oproti originalu?

02.07.2010, 11:45 |
Milhauzz | Upraveno: 2010-07-02 11:51:46
Tak tohle je dotaz přesně na mě jak dělanej :) Mám totiž taky superba a v něm osazené Morel Tempo - jak vepředu, tak i vzadu.
Začnem u tlumení, vnější plechy si to zaslouží, vnitřní plech taky - ale tady bude stačit tlumit jen lehce. On celoplech sám o sobě je dost pevnej. Ale samozřejmě záleží na tobě, jak to budeš chtít mít udělaný.
Co se týče těchto repro jen na autorádio, zahraje to, určitě to bude lepší jak OEM stav, ale zesík by to chtělo. Nemusíš hned přemýšlet o nějakým brutálně silným zesíku. Pár desítek kvalitních wattů jim stačit bude, ale kdyby ses zlomil a zesík realizoval, dostaneš z Tempáčů to, za co si zaplatíš. Jak to říct diplomaticky ... zesilovač v autorádiu není rovnocenný partner těchto repro a dostaneš z nich málo. Tak aby si jen nebyl zklamaný.
Pokud ti pomůžou nějaký fotky z mojich instalací, tak tady:
[ Link ] [ Link ] [ Link ] Klidně volej, použij ICQ, rád se podělím se zkušenostmi.
neboj Milhauz on vi .spis mel focaly co nehraly spodky tak ted resi esli vzit MT6

02.07.2010, 12:20 |
rici kamarade xda mam vypnuty,pujdu az vecer..s tebou se radit nemuzu,musel bych investovat minimalne kilo a kufry pak davat na strechu..)))vecer mi to pustis,at jsem nastvanej..jinak Milhauzz moc pekna prace.Ja bych nezvladl nic,budou to delat v extremu audiu,tak jsem se chtel zeptat na ty repraky a jaky zesilovac?jestli hraji spodky hlavne a vseobecne na zvuk.Nechci davat sub,ikdyz bych rad,ale potrebuju misto v aute.Predesle focaly vyborny zvuk,cisty ale asi je treba doplnit subwooferem ktyry jsem tam mel.Ted je situace jina,fakt je potreba kazdy kousek auta..mam 2 superba,coz je asi stejny
Všeobecně je zvuk dobrej, pro moje ucho mají neagresivní zvuk. Jen je potřeba myslet na to, že výškáče chcou být venku v originálních domečkách - tzn. nedávat už nic před ně, co by jim bránilo. Například pokud je dáš za originální mřížky, můžou mít nádech slívání kytar nebo při nakrmení zesilovačem takový ten nepříjemný řvavý zvuk. Ale to se myslím týče výškáčů obecně, jen morelovský jsou na to trochu citlivý.
Co se týče spodků, to je spekulativní, chce to vyzkoušet. Jak píšeš, máš SuperB 2. Ten bude hrát úplně jinak než ta moje stará vrána. Koukám, že se lámeš na zesák, dobře, dobře :) Pokud jim dáš 80W RMS a více, malinko si šoupneš nějakej ten decibelík opatrně na basech, tak sub potřebovat ani moc nebudeš. Jasně, budeš cítit že tam není ale přežiješ to.
Ono v cenové konkurenci Tempáčů bude asi hodně těžký vymyslet něco jinýho, ale rád si to nechám vyvrátit. Do mě! :)

02.07.2010, 13:05 |
rici stejne mi to bylo receny v extreme audiu..)))urvany vysky nemam rad,nejlepe plny a dynamicky zvuk.Odkud jsi,ze bych si to poslechl v realu?pokud by to slo..
Tak aspoň vidíš, že nekecám :) Bydlím v Brně, takže když budeš mít cestu kolem, není problém poslechnout.

02.07.2010, 13:50 |
rici trosku z ruky,ale treba se zadari cesta tim smerem..diky
rici: jestli si chceš poslechnout moreli v praze, tak se zastav. napiš mail...

04.07.2010, 10:58 |
rici tak to moc dekuju,uz ti pisu maila