Navštíveno 2304x

03.07.2010, 19:28 |
tibor ahojte.
Rozmýšľam nad kúpou stredobasov Helix P206 a výškami k nim P1...rozmýšľam nad alternatívou dať ich do aktívu na zosik Genesis Four Channel. Mám fábiu takže aj montážna hĺbka hrá rolu, pretože investovať až toľko nemôžem! Zatiaľ by hrali bez woofra, lebo nemám k dispozícii ďalší zosik no postupom času dôjde ku kúpe nejakého zosiku k woofrom (jl 8w3, al. helix 8palec). No a možno skôr ako bude woofer by som dokúpil stredy k tým helixom. Počúvam klasiku, power heavy metal, trance...Hlavnú jednotku mám A9887R a kabeláž audison connection
Ďakujem za akúkoľvek radu, napomenutie hocičo :D

03.07.2010, 19:32 |
tibor a ešte dodám že chcem začať so súťažou EMMA

03.07.2010, 19:51 |
swep nevim kolik mas zkusenosti, nicmene poradim procist dukladne pravidla Emma, aby si pak zbytecne nezjistil, ze mas neco spatne nainstalovane.
ten genesis je hodne kvalitni zesilovac, rekl bych, ze hodne SQ zalezitost, rozhodne bych nevahal nad aktivnim zapojenim.
dvoupasmo + woofer je jednodussi na naladeni nez tripasmo a woofer
bez wooferu se hrat da taky, ale stredobasy i kdyz budou 16cm, tak maji malou plochu membrany a proste nedokazi zahrat tak hluboko jako woofer s vetsi membranou, ten 8" by mohl byt dostatecny, kdyz prijde do palubni desky 8w3 je dobra volba, nebo helix dela taky slusny woofer v 8 a 10" spis bych volil 10" treba ten P10 nebo 8" P8, pokud bys chtel hodne sq zalezitost tak bych se podival po aliante 10"

03.07.2010, 20:10 |
tibor swep ďakujem
chápem mám kompletne preštudované pravidlá EMMA to samozrejme..
samozrejme je to ťažie v 3pásme nastavenie celého systému no zvuk o dosť výrazne lepší myslím.
Samozrejme k wooferu: nedodal som že keď tak jednoznačne 8palec do predu miesto kastlíka! 10palec to už na zváženie záviselo by od objemu ozvučnice...
No a posledne k aliante 10" - aha si spomínam asi je to model od helix však? no neviem...hlavne nech je celá zostava v decentnom štýle (cháp nechcem tam 200 značiek...)

03.07.2010, 21:11 |
swep nekdy se nevyhnes vice znackam, napriklad nebudou ti vyhovovat vysky, uz radio mas jine znacky, zesik mas genesis, a kompa bys chtel helixe, stredy jak si psal taky muzou byt nakonec treba od DLS a ne od helixe
aliante je skvely SQ woofer s plochou membranou od Phase, je to osvedcena kvalita, a vyhodny je taky zejmena nizkymi pozadavky na objem a extremne nizkou montazni hloubkou = do palubky se taky vejde a preci jen 10" uz ma zase lehce lepsi charakteristiku nez 8", nekteri ti budou tvrdit ze i 10" je malo a idealni je 12" ale zalezi samozrejme od typu wooferu
s tim 4 pasmem budes mit hodne starosti, a nejsem si jisty jestli umi ta alpina 4 way aktiv, to mozna bude potreba procesor k tomu (pokud vubec tahle aplina umi aktiv, v alpine se nevyznam, ale predpokladam ze ano)

03.07.2010, 23:08 |
tibor áno aktív zvláda ale 4 už asi nie som čítal na fórach (sa mi zdá). Áno máš pravdu viem že niekedy je to veľmi výhodné aj kombinovať (napr. Etien som čítal a kde je s hudbou..) Ale v žiadnom prípade nechcem 12" neviem nemal som ho ja v aute, ale jednoducho nechcem. 10" s malou ozvučnicou sa nebránim..

04.07.2010, 18:37 |
tibor niekto ďalší?