Navštíveno 2518x

Zdravim. Chtěl bych nějak posílit a zkvalitnit předek. Co byste mi doporučili za 16cm kompa do cca 5 tis. , pro který by bylo těch 300W tak akorat? Diky.
že vím co zde bude doporučeno?

18.07.2010, 19:58 |
clown na jakej zes to bude ? :o)
Midnite: Tak trochu čekám Morely, ale třeba bude i jinej tip.
clown: Bylo by to na Hifo TXi6408 ma psano 2x340W do 4 ohmu, ale beru to s rezervou.
Jenže to má psáno v můstku a dle mě je to kravina. jinak výkon má 4x85W papírově (nevím realitu) tudíž dle toho jde vybrat dost kvalitních komp
pokud se nemýlím tak 85w +85w@4ohm v můstku vychází 340w @ 2ohm a né 4 ohm, na 4ohm by to bylo pouze 170w jenže většina zesilovačů můstek na 4ohm nezvládá(není stabilní)... kdyžtak mě opravte...

19.07.2010, 08:41 |
MaxxT DawsonX: opravim te.. skoro vsechny zesilovace jsou stabilni v mustku na 4 Ohmy, ale na 2 Ohmy v mustku jsou malo ktere stabilni. :-)

19.07.2010, 08:44 |
MaxxT ale jinak odpoved k tve otazke, pokud na to mas jen tenhle zesik, zvolil bych tyhle
[ Link ] repra, maji biampovou vyhybku, tzn. ze do ni privedes dva kanaly a tudiz daleko vic vykonu. Kdyz tyhle kompa umis poradne nakrmit, coz do biampu nakrmeny budou, tak hrajou fakt skvele. V Plzni moznost k poslechu.
heh mno tak koukám že každý říká něco jiného, měl jsem tady diskuzi právě ohledně zesilovačů a můstkovaní a tak mi bylo napsané že ten 4x vyšší výkon je na 2ohm čili 2x zesílení 85 + dvojnásobek díky nižšímu odporu sjejně jako se píše u nemůstkových např 4x85@4ohm 4x170@2ohm a že pokud ho chci v můstku použít na sub že mám pořídit 2ohm sub
heh, sry za OT mno tak koukám že každý říká něco jiného, měl jsem tady diskuzi právě ohledně zesilovačů a můstkovaní a tak mi bylo napsané že ten 4x vyšší výkon je na 2ohm čili 2x zesílení 85 + dvojnásobek díky nižšímu odporu sjejně jako se píše u nemůstkových např 4x85@4ohm 4x170@2ohm a že pokud ho chci v můstku použít na sub že mám pořídit 2ohm sub
no každopádně bude lepší ho použít jako čtyřkanál na biamp jak píše MaxxT než jako zmůstkovanej do pasivu
Dawsone, to ale ještě neznamená, že když je to někde správně napsané, že to ten zesilovač ještě fyzicky přežije....