Navštíveno 4663x

ahoj všem.dnes jsem v klidu poslouchal hudbu z cd(potichu) a z ničeho nic rádio přestalo hrát,normálně přehrávalo,ale žádný zvuk a když sem chtěl zesílit hlasitost tak mě na dispej napsalo AMP_GRD.Zkusil sem ho vypnout,resetovat a připojit.Pořád to samé.Tak sem ho nechal chvíli odpojené a zkusil znova a už hrálo.Takže se chci zeptat co se mohlo stát.Jedná se o rádio značky CLARION DXZ389RGUSB.
takže rádio zas začlo haprovat,tak sem zkusil připojit staré co sem měl doma,to hrálo,po chvíli to dělalo to samé,prostě nehráli repra.Ale vypozoroval sem že když vemu ISO konektor reproduktorů a lehce se snim dotknu konektorů u radia tak to začne hrát,ale musím ten ISO lehce nahnout,aby se všechny piny v něm nedotkly v rádiu najednou,takže jakoby třeba jednou stranou.Dělá to u obou rádií.Myslíte že je to tím ISO konektorem?Jinak se moc omlouvám za mé vyjádření.Předem děkuji za rady.
Mno, tohle bych rekl, ze by mohlo delat ukostreni - GRD = Ground, takze si zkontroluj jestli to mas dobre ukostreny :)
kdyby to bylo špatně ukostřený tak by to nešlo ani zapnout ne???nebo myslíš že by rádio normálně fakčilo???jo ještě musím říct že subáč normálně hraje...
Zkus to a uvidis, kdyztak to ukostri jinam, taky sem s tim mel problem :)
dobrá zítra to zkusím...jen je divný že z ničeho nic...
minulej tejden jsem mel stejnej problem. Hrabal jsem se ve dverich a nejak ledabile jsem to smontoval a pak si jenom tak jedu, posloucham a pri stahovni okna to prestalo hrat. Tak jsem na to koukal a sjizdejici okno mi vytrhlo kabel z repraku. Po znovupripojeni praveho repra vse funguje jak ma. Radio Clarion cz109
jen doplnim, ze se zobrazovala stejna hlaska "AMP_GRD"
zajímavé.zkusím to omrknout...
nejde mě ale do hlavy že když odpojíš jednen reprák tak to nebude hrát...
bejt tebou, tak zkusim vypojit reproduktory jeden po druhym primo z iso konektoru a az zjistis bez kteryho to hraje, tak hledej prezvejkanej/zkratovanej/vypojenej kabel
s odpojenym reproduktorem to hrat bude. Mne to nehralo protoze jsem mel pravej predni kabel zkratovanej
presne tak,muze se ti nektery z dratu co vedou k repro nekde zkratovavat na kostru a pak se koncak vypne....
no a nebo spatna kostra na napajeni radia...
problém je vyřešen.Zkusil sem projít repro jak radil Honza89,začal sem pravým předním a ejhle,já se trefil hned napoprvý...minus kabel byl odizolovaný,takže to skratoval...takže dik moc všem za rady,hlavně Honzovi.