Navštíveno 2897x

03.08.2010, 19:18 |
dj.DEKL | Upraveno: 2010-08-03 19:28:43
Potřeboval bych poradit se správným zapojením+nastavením 4kanál zesíku (Magnat xcite 720) na přední kompa a jeden SW v můstku s rádiem co má 6xRCA
Na vstupy zesíku (CH1+CH2) zapojím 2xfront RCA a na CH3+CH4 předpokládám 2xRCA SW což asi nějak neodpovídá obrázkům v návodu...
Zesík má bejt v módu 4CH nebo 3CH ??
Podle obrázku na 3CH má bejt zapojený 1CH+2CH+4CH to by znamenalo použít jenom jeden RCA na SW (mono??)
Vytrženo z jiné diskuze...
Po dlouhé době jsem začal zkoumat, co se vlastně při můstkování děje. Sub je zapojen na krajní svorky 3. a 4. kanálu, přesně podle obrázku na zesu. Ale jedna záhada- ať je přepínač 4CH/3CH/2CH v poloze 4 nebo 3, hraje to stejně (nebo alespoň já neslyším rozdíl). V poloze 4CH jdou ale do zesu oba kanály (pokud jedu "balancem" doprava nebo doleva hlasitost nepatrně klesá) a v poloze 3CH je zesilován pouze kanál napojený na vstup CH4 a druhý tam vůbec nejde (při "balanceování" na jednu stranu žádná změna, na druhou hlasitost klesá až k nule).
Co je tedy správně? Pouštět do subu oba kanály (ale pokud to je stereo, ve kterém se vyskytnou signály v protifázi, odečtou se) anebo tam pouštět jen jeden kanál, v mém případě pravý (ale druhý kanál by tam mohl chybět)?
A co vlastně ten přepínač 4/3/2 dělá? Při přepnutí na 3CH odpojí jeden kanál a druhý pustí do obou zesilovačů?
no tak mel by si mit dva pary rca kabelu jeden par pro predni repro tedy 1ch a 2ch a druhy pro 3ch a 4ch akorat ze ty posledni budou v mustku no..

12.08.2010, 22:23 |
roman a kam to prosím tě zapojit,když mám 4kanál.1ch2ch sou kompa,3ch4ch do můstku,ale rádio sony má jen jeden výstup na sub.díkec
Musíš si koupit Y RCA a zjistit si v manuálu kam připojit CH3+CH4 když je to zmůstkovaný.
kdyby ses konecne dokopal jit na to pywo,coz je uz min 3nedele,tak ti to vysvetlim na miste,tady jsem linej to vypisovat...o)
Já už to zapojil :o) Na pívo bysme mohli jít konečně zejtra...
no soboty mam zabity,co dnes?
Tak dneska by to asi taky šlo...