Navštíveno 2551x

13.08.2010, 15:04 |
xxlkolobezka | Upraveno: 2010-08-13 15:18:00
Zdravim všechny, mam s jednim kámošem takovej spor.
on tvrdi že SW který má 2x4 ohmy půjde bez problému na zes kterej je v můstku (2x100 a 1x300) a má 4 ohmy. ten zesík je CRUNCH MXB 4150i , Typ: čtyřkanálový A/B (analog)
Výkon RMS: 4 x 100 W do 4 ohmů, 4 x 150 W do 2 ohmů, 2 x 300 v můstku do 4 ohmů
Výkon MAX: 4 x 150 W do 4 ohmů, 4 x 300 W do 2 ohmů, 2 x 600 v můstku do 4 ohmů. díky za odpověď
To by mě zajímalo jak na to kamarád přišel.
půjde to v případě, že:
a) zapojíš každou cívku zvlášť na zmůstkovanej zes
b) cívky subu zapojíš do 8 Ohmů
c) riskneš zapojení do 2 Ohmů na zmůstkovaný 2 kanály, ale na 99% to zesilovač nepřežije
..takže všechny varianty jsou na ho.no
tak to sme dva, když jsem se na to ptal tak jenom pokrčil rameny. stejně nevim proč chce jinej ma SW o 300W rms . ten co tam chtěl dávat měl 1150W rms.
on si prostě vzal do makovice že když si pořídí SW o velkém výkonu tak mu to bude bušit několika násobně víc než s tim co tam má, ale nemůžu vysvětlit že když to dá na tenhle zes tak mu to moc nepomůže. nebo jsem mimo?
Máš pravdu, na co mu bude silnější reprák, když do něho bude pouštět to samý.
teď jedna hloupá otázečka, co je špatného na 8 ohmeh?
nebo jinak, jakej je rozdíl mezi SW 4ohmy a SW 8ohmu na zesiku o 4ohmeh ? jen by mě to zajímalo. :-)
špatného na tom není nic, ale když má zesilovač v můstku papírově 300W při 4 Ohm, tak při 8 Ohm bude mít tak poloviční výkon, v případě značky Crunch spíš ještě míň..
jo tak :-)) taky mi to mohlo dojit když při 4ohmeh má 300w , při 2ohmeh má víc tak logicky při 8ohmeh je to méňe. díky moc
jo a s impedancí se mění i DF ;)
a DF je co? nejsem tak v obraze :-)
sorry. Damping Faktor- kontrola reproduktoru.
výrobce většinou udává DF na 4ohmy, když to zapojíš na 2, tak se sníží.

13.08.2010, 18:45 |
MaxxT ten co chces tam nepujde,
ale tenhle by na to sel..
[ Link ] jsi z plzne, tak se stav u nas na kramu na Slovansky a dame o tom rec, psal jsem ti i do mejlu.