Navštíveno 9401x

17.08.2010, 21:36 |
cila | Upraveno: 2010-08-17 21:47:29
skusim zat nic nedam nenajde sa tu guru na RNS510? Problem je v tom ze po nahodeni do Seat Leonu mi neukazuje udaje na MFD a funkcie na multifunkcnom volante pracuje iba hlasitost. Ostatne veci ako prepojenie climatronicu, parkovacie senzory DVD, Navigacia su plne funkcne. Som z toho trocha rozladeny. Kazda aj sebemensia pomoc vitana. Dakujem
aby zobrazovalo na mfd, treba zmenit cez vag-com nejake veci, a leon ma ak sa nemylim ovladanie volantu tiez cez canbus cize tiez sa to tyka kablu a nastavenia riadiacej jednotky cez vag-com
Vcelku se v tom pohybuji... Resil jsem to mnohokrat a nedavno i na svem VW. Mam kombinaci RNS510, maxidot, MF, skoda BT. Je to hodne o kodovani a taky o jednotce GW. MF jsi uz mel pred installaci RNS?
ono není 510 jako 510...je tam víc kodových označení a z toho i plyne jejich výbava jako maxidot ano/ne, soundsystem ano/ne a pak je to taky o správném nakodování.

19.08.2010, 18:30 |
cila moje oznacenie je 1TO 035 680 C. Ved prave o to ide ze predomnou to este nik neskusal dat do MY 2011 RNS510-ku. Kody ktore sa mi podarilo zohnat nie su spravne nakolko aj RNS-ku som dostal nenakodovanu proste z cistimi nulami :-( Soundsystem ja nemam v aute maxidot ano. Poslal mi teraz jeden freak nejake kodovanie ale ja uz tomu neverim, ze sa to bude dat spojaznit !!! Stale hladam odbornu pomoc keby niekto o niekom vedel nech da vediet len nie takych borcov co hned povedia ze to je pre cinsky trh a preto mi to nejde ...
ak si dobre pamatam z g4s tak si z vychodu slovenska. keby si mal cestu na zapad, mam cloveka ktory ti na maxidot "zapne aj akvarijne rybicky"....
Hele RNS510 se nelisi podle kodovani! RNS se lisej posledni dobou jen indexem a podle toho se jim leje SW ohledne FW a pak jeste normalni monitor nebo LED monitor. To ze ti RNS prisla bez kodovani je normalni. Bud ti prijde s kodovanim predchoziho majitele ( coz se schodovat s tvym nemuze nebo je mala pravdepodobnost ) a nebo se v ni nekdo SW rejpal a pak nastavil nuly.
Nemam problem ti to nakodovat. Paklize mi posles soucasne kodovani nebo ty nuly + oznaceni jednotek GW, podvolantovku, budiky, komfortku, centralni el. a pripadne jednotku telefonu. Reknes mi presnou vybavu v aute, tak ti to nakoduji a poslu co tam mas napsat. Paklize nemas tehle moznosti, tak se obrat na nekoho v tvem okoli, kdo tomu trochu rozumi. Nebo doraz do Nymburka, ale to asi nedas ze?

20.08.2010, 21:39 |
cila dakujem vsetkym ktori prispeli. Doteraz ako stale ked niecomu nerozumiem musim si to nastudovat. Tych veci co som uz nastudoval by bolo na maly roman. Podme k veci vo svojom tuningovom zivote som uz natrafil na vselijakych odbornikov aj neodbornikov. Nie je hanbou a povedal som to uz aj ja parkarat ked nieco neviem nebudem sa hrat na odbornika a radsej poviem ze to nezladnem. Skusim zhrnut doterajsie poznatky.
Prva rekacia typka z CR ktoremu sa volalo aby poradil povedal ze dotycna navi je pre cinsky trh a bola len vymenena vonkajsia krytka a nalepene naplepky. NAvi som kupoval zCR ako novu a vsetko tomu tak aj nasvedcovalo a nasvedcuje. Bolo mi povedane ze preto ma 0 lebo moze skoncit v hociakom VW na celom uzemi sveta. Logiku to ma preto sa tym viac nezaoberam. V stredu som navstivil chlapika ktori mi nasukal nejake kodovanie bohuzial cast volantu a MFD nefungovali. Po 2 hodinach neuspesneho kodovania som odisiel z polofunkcnou RNS domov cca 80km. Pocas jazdy mi isla navigacia a hudba z SD karty. Vsetko klapalo az nato ze som nemal znazorne funkcie na MFD a z volantu mi nesli posuvat skladby. Bol som s tym zmiereny ze budem hladat dalsieho odbornika ktori mi snad pomoze. Prislubil mi pomoc kamarat z BA ktory tak povediac aj nadiktoval vsetky kody chlapikovi ktory to tam podla neho nasukal. Vzdy po vypnuti klucika ale funkcie nebavili. Co sa stalo ale dnes som tomu nechcel verit. 48 hodin som v aute nebol a ked som si dnes chcel pustit radio nesiel zvuk. Myslel som si ze som dal volume na 0 ale nebolo tomu tak. Skusil som SD kartu ale ani tam nebolo pocut zvuk. Oci mi skocili na MFD a nechcel som verit za MFD som mal napisanu ulicu kde som stal. MFD zacal z nicoho nic pracovat ako aj ostatne funkcie na druhu stranu mi nejde HLAS. Auto som objednaval z full vybavou teda aj BT ale do dnesneho dna len asi malo ludi tusi ze v RNS315 je zabudovany aj BT a nie ako to bolo doposial pod sedackou spolujazdca. Cize ak to vsetko rozchodim dalsi vec bude doinstalovat BT ... je to dlhe pisanie mozno aj roman co musi tuner prezit ak niecomu nerozumie ale velmi to chce. Nepoznam vo svojom okoli nikoho kto by to skusil predo mnou tak ako mnohokrat co som chcel maz ine. Viem dan je niekdy vysoka ale stale tvrdim ak clovek ma priatelov zvladne vsetko ... NApisem ako som dopadol v nedelu pride kamo z BA a verim, ze to rozchodi. Vazim si pomoc ktoru som od Vas dostal skusim ale najskor totok. KEd nepochodim, urobim vsetko preto aby RNS510 v Seat Leone 1P hrala !!!
ok, potom ak nerozbehas daj vediet, mam cloveka ktory ti to rozbeha urcite, aj zo zarukou. nepoznam nikoho kto by dokazal vacsie kusky z kablom a notasom nez on. Mozno preto k nemu chodi vela aut aj z blavy aj zo zahranicia. len skoda ze to je pre teba od ruky kedze je kusok od PD

23.08.2010, 20:45 |
cila tak a uz vsetko funguje tak ako ma ... RNS a MFD su uz kamarati. Doinstalovat uz iba modul BT a bude hotovo ...

12.09.2010, 20:22 |
cila Vsetko funkcne aj BT a HF funguje tak ako ma s MFD a volantom ... Bola to zaberacka ale uz to mam zasebou. Teraz to uz vyzera vsetko jednoducho ked clovek pride ako nato ...

12.09.2010, 20:23 |
cila

14.01.2011, 13:58 |
Gali Dajte kontakt na toho odborníka od PD. Mám taký istý problém v Tiguane. vmazuch@alcom.sk
juro - diviaky nad nitrou - smer nitrianske rudno.... staci tam behnut a urcite to najdes....