Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Prosím o radu aneb rady pro laiky při výběru ozvučení.

o Navštíveno 3024x o
o 19.08.2010, 14:48 | mmozga
zdravim..nejsem v tehle věci uplne neznalej ale nazval bych se pokročilým začátečníkem..bylo by dobrý udělat nějakou srozumitelnou(i pro laiky) soupisku věcí na co si dát pozor,na co se zaměřit,jaký parametry vypustit a nějaký zažitý "zákony" (jako třeba kolikati W zesik na x W repro) a podobné věci na které "profi hifisti" koukaj a vybíraj.nechci se pokoušet dělat ze začátečníka (sebe) po přečtení pár rad "profíka"(ani to nejde) ale aspoň aby si každý, koho to trošku více zajímá tak jako mě, něco přečetl a trochu věděl.mám známé kteří jdou koupit do supermarketu repro a vybírají jen podle toho jestli je tam obrovskej nápis 150W !!! :-D myslím že to není až tak správný přistup.tak co?myslíte že byste dokázali trošku poradit jak a co..? :)

o 19.08.2010, 15:53 | el.barto
to vis ze jo,takze za prve
nebud linej a projed si tady Forum,je toho tu o tom spousta a dozvis se i jiny veci kolem
za druhy
az to udelas,zjistis o co presne Ti de a budes mit konkretnejsi otazky ke konkretnejsimu tematu
za treti
nechci prudit,proste sem uprimnej,podobnych otazek jako mas ty se tu objevuje kazdy mesic spousta,tak nevidim duvod proc by mely lidi tady plytvat spoustu casu tim,Ti budou stale vysvetlovat co a jak ohledne neceho co uz je tu nekde davno napsane
o 20.08.2010, 00:11 | dejvyxxx
Souhlas s El.barto ,ono je těžký něco ti tu povídat o car hifi,protože myslim že každej druhej ti tu napíše z fleku 4 stránky pokud by chtěl, ale byl bys z toho akorát zmatenej.Radši si to tu projeď a dej konkrétnější otázku.Pak nebude problém aby ti někdo poradil.Ave a ať se Ti daří.
o 20.08.2010, 05:24 | pepe689
a za 10.nejlepsi jsou rady od lidi co nevedi co je DF
o 20.08.2010, 08:40 | mmozga
jasně.tak díky za ochotu a rady :-) ale fakt nevim kde se tu na foru daji najit veci co by mě zajímaly.možná dají ale fakt nemám čas na to pročítat celý forum.no nic.jeste ze uz mam par lidi z AHF na mailu kterych kdyz se zeptam tak poradi.myslel jsem ze tu jde spis o to poradit novackum a treba je zaclenit kdyz maji zajem.
příklad.
jak poznam dobrej zesak podle znacky kdyz se tu v jednom kuse hadate jestli je magnat sracka nebo je dobrej.jedne rika to,druhej tohle.to je potom těžký něco se tu dovědět.myslel jsem, že když by to bylo na jednom miste,mohl by se každej dovedet co ho zajima.něco jako často kladene otazky :)
škoda že to na ostatnich forech jako je dieselpower,vwclub a podobně funguje, jen tady nee :-(((
o 20.08.2010, 08:48 | mmozga
jo a ještě něco.když už jsem měl konkrétní dotaz tak mi stejně nikdo neodpověděl.už jsem se tu párkrát ptal na konkrétní věci a kromě pár ochotných lidí nikdo.tak nevim kdo je tu pak línej.ale nic ve zlým.jen se chci oprávnit.
o 20.08.2010, 08:57 | Radeggast | Upraveno: 2010-08-20 09:10:01
My klidně začleníme nováčky, ale psát každej měsíc ty stejný věci se nikomu fakt nechce... A to ještě neberu v potaz, že jeden chce mít dvacet repráků, jeden chce na kvalitu a chce zachovat značku Reveland a jeden chce tlaky se 4kanálem, který dává 4x50wrms... O to tu jde... :) Každý má jiný požadavky a když je někdo nemá předem stanovený, tak se radí špatně...
Proto když se zeptáš konkrétněji, tak si myslím, že nebude problém...
Jinak takový "FAQ" tu je: [ Link ]
A to, že se hádáme, jestli magnat je nebo není dobrej je myslím princip tohoto fora, každej řekne něco a ve výsledku je z toho něco... Když 10 lidí řekne, že je dobrej a 10 ne, tak Magnat nebude asi nic světobornýho... Kdežto když Genesis pochválí každej, tak asi fakt bude dobrej a můžu od něj něco čekat... :)

Sakra, sem se rozepsal...
o 20.08.2010, 10:11 | mmozga
Radeggast : diky za FAQ.
a s tim magnatem to byl jen priklad..
o 20.08.2010, 10:14 | 323Marty
Osobně si myslim, že kvůli stále se opakujícím dotazům a snížení kvality diskuse všeobecně to tady zabalilo hodně původních členů AHC. Zůstal tady věrnej Tappaja, Pywoj atd, což jsou členové snad už vytesaný do kamene, ale věčný dotazy na supwolfery a kapacitatory fakt už začínaj unavovat. Navíc když se tady snaží někdo prodat kvalitní zesik za peníze dražší než tisíc korun, nikdo si toho ani nevšimne, zato šunty se tu prodávaj jak na běžícim pásu. Je celkem pochopitelný, že když prodávám věc, která sice před pár lety stála 25.000,- a je o milion procent lepší, než úplně nový zboží za 5.000,- tak proč bych to měl prodávat za dvojku, když vim, že užitná hodnota je mnohem vyšší??? Jenže to už tady teď nikomu nedochází a stalo se tady z toho takový autohifi aukro :o( Nic proti začátečníkům, každej sme tady nějak začínali a nechali si radit kvalitní záležitosti, ale dneska si tady prostě každej radši koupí ten Raveland, protože je na tom napsáno 5kW p.čo a stojí to litr. Nedivte se, že to tady pak zastánce kvality přestane bavit!
o 20.08.2010, 10:23 | Bladzej
pepe689: teď si to rozsek :o)
o 20.08.2010, 10:24 | hifim@ni@k
Kolik W na co, je hlavně až to poslední.
Nejříve je asi důležité co posloucháš. Na vážnou hudbu a třeba pop jsou dost rozdílné požadavky. Jaký formát, Mp3, nebo třeba SACD ? Důležité také je, to co ucho vnímá více a co je méně důležité.
Na základě toho si stanovíš koncept - 2 pásma, 3 nebo 4. Bez aktivu ( hlavně časových korekcí ) se toho v autě moc dělat stejně nedá.
Potom si teprve vybereš reproduktory podle parametrů, tak aby zahráli to co potřebuješ a k nim adekvátní zbytek.
Takto bych postupoval já a nesouhlasím se strategií " řekni kolik chceš investovat a potom vyberem ". Nejdříve si ujasním co chci slyšet a vyjde mi výsledná cena. Nikdo přece nikdy netvrdil, že Hi-Fi je pro každého.

o 20.08.2010, 15:32 | mmozga
323Marty:fakt nemuzu za to ze uz neprodas svuj starej zesak za x tis.to co jsem psal jsem myslel všechno obecně.to že odtud odchází legendární uživatelé není nadměrným počtem nováčků-ti byli vždy.ale tím že je čím dál víc výrobků z číny.zesilovačů a subwooferu a repra je taková mrda že se v tom už nikdo nevyzná.a není divu že půjde začátečník po čínským zesu s nápisem 5kW za kterej dá 1500,- než aby koupil ojetej starej hifonics za 5000,- když tam má nápis "jen" 800W
zas takovej začátečník nejsem ale musim říct že mě to jako forum dost zklamalo.chci říct že nejsem rád že mě hážete,nebo hážeš do stejnýho pytle jako zbytek.napadla mě myšlenka.neprojde to.fajn.nic se neděje.ale zajímalo by mě jedno-mam jit rovnou na jiny forum a řeknou mi tam to samy co tu?pošlou mě do haje?nebo tam bude jeden FAQ-základní info pro začátečníky.myslim že by se tim hodně vyřešilo.a každej by byl tak trochu v obraze.
vždy když jsem byl na jiných forech a řešil jsem něco co se tyka tuningu motoru tak jsem spolehlivě dohledal všechny info a vysvětlení co jak má člověk udělat, že by to pochopil aji 15tilety klučina.
nechci do nikoho ryt ale takovato sekce tady proste chybi.
o 20.08.2010, 15:40 | mmozga
hifim@ni@k:
posloucham pop,dnb prevazne elektronicka hudba.mam radio na DVD ale prevazne mp3 v nej kvalite co sezenu takze asi 320kb/s je mi jasny ze je mp3 orezana sracka to mi rikat nemusis.u elektronicke hudby jsou urcite nejpodstatnejsi basy.pro me.v aute mam 2pary komp.v kazdych dverich stredobas + viska.hlasitosti a kvalitou zatim dostacujici.jde mi jen o to cim posilit kufr.problem je ten ze mam sedana.chce to neco uz trochu vykonnejsiho.zatim mam repro Fli frequency 15'' nerikam ze je to dobra volba ale uz ho mam doma.ma to 400W rms a 1200W max a 90dB.zajima me jestli kdyz to zapojim na nejaky lepsi zes. (nemyslim zs za 10tis a nemyslim raveland)jestli udela dostatecnej ranec..jestli jo-kolik by ten zesik mel mit vykon..?jestli ne budu muset koupit zes tak jak tak a jeste k tomu repro.
o 20.08.2010, 16:29 | 323Marty
mmozgo, špatně si mě pochopil. Rozhodně sem to nemyslel proti tobě. Tvůj první dotaz byl psanej tak, že odpovědi na něj tady skutečně najdeš po chvilce vyhledávání. Navíc porovnáváš nesmysly. Psal sem, že se tady nedá prodat věc, která neni v záruce se stářim třeba tři až pět let. Je jasný, že dvacet let starej hifonics se nedá prodávat za velký prachy, ale čekal bych, že když tady někdo něco shání, bude rozumnej. Když někdo shání zesilovač s výkonem 2kW rms a stabilitou do jednoho ohmu, neměl by očekávat, že ho sežene za litr. Jinak tvůj příspěvek z 15.40 už konečně dává smysl, píšeš co máš a čim bys to asi tak chtěl doplnit. Na to už můžeš dostat spousty odpovědí a rozhodně Tě nikdo neodsoudí za to, že chceš radu. K tomu, co potřebuješ - do sedanu doporučuju zesilovač alespoň o 50% silnější v rms, než máš woofer, tak aspoň 600W. Může to bejt zmůstkovatelnej dvoukanál, nebo mono - ten bude většinou dražší, ale taky lepší - líp kontroluje woofer a je stabilnější do nižších odporů. Myslim, že do čtyř tisícovek v klidu seženeš, co sháníš. Napiš si klíďo příspěvek přímo do "bazaru autohifi" a specifikuj to, co jsi teď napsal. "Potřebuju zesilovač pro FF 15", alespoň 600W rms do x ohmů a uvidíš, že se pár nabídek najde. Rozhodně tě odsud nikdo nechce vyštípat, nebo tě od tématu odradit. Hodně zdaru!
o 20.08.2010, 20:11 | mmozga
323Marty:to se mi zda jako pohodova odpoved.mozna ze neco napisu a ty ani poradne nepochopis jak to myslim.ale to uz je fuk..psanim pismenek nevyjadrim to co chci rict tak aby to kazdy 100%pochopil.
ted k tomu repru.
uz jsem tu jednou myslim psal ze mam ten repro FF 15'' ale ze se nemuzu dopidit tomu do jake ozvucnice ho dat aby to v sedanu festovne hralo.nevis o nekom z AHC kdo se zabyva ozvucnicema a dokazal by mi poradit?moc by mi to pomohlo.
a ted k zesiku.
hodne lidi-hodne nazoru.nekdo odsud mi rikal ze do sedanu postaci 300-400Wrms zesak..co ty si o tom myslis?nevim jake mas zkusenosti ale verim ze mi poradis.muj plan by byl nasledujici.chtel bych poridit 1 zes a to 4kanal.2kanaly na predni kompa,zadni repro bych nechal na radiu nebo vyhodil uplne a zbyly dva kanaly do mustku a šupnout tam sub.hodně se mi zalibil Hifonics Recaro RX8407 kterej ma na 1kanal 110Wrms a v mustku ma 400Wrms hodnoceni z Car&Hifi č. 4/07:
Třída špičková, verdikt vynikajicí, hodnocení 1,3!
co si myslis o mem planu?udela to poradnou hudbu?
o 20.08.2010, 21:03 | el.barto
a to je presne to so sem psal na zacatku,poslednich 5odstavcu uz se mi ani nechci cist kolik tam toho je
ale tvoje otazka z 15:40ti je presne to o co ti de a na co uz je mozny odpovidat normalne
o 20.08.2010, 21:08 | Radeggast
Ozvučnice co vím, tak počítá wattman a vlastně každej, kdo má program a dodáš mu všechny potřebné údaje...
Ten hifonics by nemusel být špatnej: [ Link ] [ Link ] ...
o 20.08.2010, 21:19 | 323Marty
Tak sem trochu pohledal. Zajímavé názory na ten tvůj basák sem našel na ahifi. Závěr, ať si udělá každej sám. Podle parametrů na papíře a jeho cenovky soudim, že něco neodpovídá :o( Mimo jiné tam píšou i o velikosti bedny mezi 60 - 80 litrama. Holt 15" už nějakej ten litřík potřebuje. Opět záleží na tom, jakej druh hudby posloucháš, ale myslim, že uzavřenou bednou se nedá nic pokazit ani v sedanu. Mám taky sedan a vim, jaký je to peklo a taky mám uzavřenku. Prostě je mi její zvuk příjemnější, než bassreflex. Co se týče toho zesilovače, pokud ho můžeš mít za dobrou cenovku a jsi pro něj rozhodnutej, tak chyba to asi nebude, ale zrovna nedávno tady někdo prodával pětikanál Xetec Gravity za směšnejch 4.800,- Vsadim se, že by sis ho jednou poslech a už nikdy bys ho nedal z ruky (pokud by se z tebe nestal pacient jako z nás) Každopádně i to, jak to plánuješ ty, se dá použít. Jen pak nebuď zklamanej, že 400W v kufru sedanu moc nehraje. Nečekej žádný zázraky. Ono je to pokaždý trochu laborování. Nikdy nevíš, co výrobce napíše na papír a jaká je skutečnost. Pokud by ten woofer měl opravdu 90dB, o čemž silně pochybuju, bude to řekněme dostačující.
o 20.08.2010, 22:15 | el.barto
no tak se konecne procet az do konce a videl ze to samy uz tam napsal i 323:-)
nepsal si co mas za auto,taky podstatna vec ohledne zvuku,ae to uz je jedno,podle mne bys to mohl udelat tak jak myslis-predek zes.zadek radio,jen si myslim ze tim ten zadek utlumis,ale nejsem odbornik na rozvrhovani zvuku,to Ti bude muset poradit nekdo jinej
tak ten sub..mel by byt v pohode,vyrobce doporucuje minimalne 200W zes.
[ Link ]
asi chces tenhle co?:-)mel by stacit.ale budes muset ho mit dost nahlas v testech zacina hodne zkreslovat od 270W,takze nevim,nevim bude se ti brzo zahrivat
na to bednu vyrobce doporucuje basreflex 8X26cm udelal bych tak kolem 75L,š-40cm,d-50cm,v-37cm sou to vnitrni rozmery,takze si k nim pripocti silu meterialu
o 21.08.2010, 00:14 | mcdodo
Pokud vzadu nikdo nejezdí, tak bych zadní repra vůbec nedával, pro poslech vepředu je to zbytečný. A už vůbec bych zvuk nemrvil reprama krmenýma z rádia, když jsou ostatní na zesu. To radši žádný.
o 21.08.2010, 01:13 | el.barto
a co tenhle
[ Link ]
je za hodne slusnou cenu za 2tisice+posta,takze kdyz mu napises ze ho vezmes,tak hned zitra ho mas doma:-)
a ma lepsi vykon a za 2tisice tu sezenes zes i na ten predek,mozna i min:-)
nebo si muzes trochu nasetrit a zatim hrat z radia a treba pristi mesic koupit neco kvalitnejsiho i na ten predek
o 21.08.2010, 11:06 | noclue | Upraveno: 2010-08-21 11:36:45
mmozga>

vidis uz len tym, ze si si kupil na rychly technobas 15" shitovy sub do sedana si si skomplikoval zivot.

mozno, keby si sa na zaciatku poradil, tak by Ti ludia napisali, ze na techno radsej dobru 10-nu alebo 12-ku v uzavretej ozvucnici, najlepsie pred spolujazdca. Ide o to, ze to nemusi ist tak nizko, hlavne aby ten sub to techno stihal. Pripadne 10-nu v BP a pustit ju do kabiny portom cez skisack alebo cez dieru po origo repro v plate. Nemusel si sa teraz trapit s nepresnym a pre teba aj tak slabym basom....

jej a este som zabudol>

tiez ma s*ru otazky tipu kupil som tento super zosik s napisom 1kW pmpo za 1500 od kamosa, tak preco mi nehra.

Na nemeckych forach by sa s tebou nikto o tom zosiku nebavil, kazdy by ti povedal, ze ho mas hodit zase na ebay, nejaky 3l3EC sa najde. Potom mas ist k tvojmu lokalnemu dealerovi s kamennym obchodom, s ktorym preberes co presne v aute chces, on Ti vyvrati prvych 10 omylov, ktore si sa docital niekde na forach a ked sa neurazis, das na jeho rady, tak to nakoniec bude lacnejsie ako keby si kupoval piXoviny cez internet a snazil sa to rozbehat sam. Ide o to, ze databazou informacii na nemeckych forach su prave dealeri, ktori robia aj instalacie. Aj ked je pravda, ze kazdy chvali vlastnu dceru, na niektorych veciach sa zhodnu.

Mne osobne aj Genesis DMX znelo v porovnani s inymi troska unavene, bez zivota.... ale to je moj sukromny nazor. Genesisy som kupil nove od jedneho predajcu tu na fore ofiko s papierom, za to mi predajca aj v niektorych veciach vyborne poradil, takze som usetril vela casu a namahy.

Takze> pokial 99% novacikov bude chodit s blbymi otazkami, tak tu za chvilu nebude nikto normalny, co by im na ne odpovedal, len copy/paste/mastri, co opisuju vysledky komercnych testov z komercnych casopisov a rozoberaju ci 150 akoze-RMS/cina Watow je dost na stredobas, preco im chyba kickbas, ked v dverach maju az 2 asfaltove platy z baumaxu...

ked prestanu byt novacikovia skupi a hlupi a kupia si kompa za 100Eur u predajcu, co sa vyzna a poradi, jak z toho repraku vymackat maximum, namiesto aby dali 100Eur na ebayi a potom nevedeli co s tym, potom bude aj na tomto fore viac ludi, co radi poradia.

M.

o 21.08.2010, 11:27 | noclue
oprava> typu, sorry
o 21.08.2010, 22:33 | mmozga
noclue:coze?nerozumim reci tveho kmene.s takovyma jako ses ty se fakt nemam naladu bavit.
o 22.08.2010, 04:38 | el.barto
mnozga:tak na zacatku zadas o rady,pak se rozcilujes ze Ti nikdo nechce poradit a kdyz Ti nekdo zacne radit,tak nereknes ani dik a jen ze o jeho rady nestojis
co dodat
o 22.08.2010, 10:42 | Leke
mmozga:No, tak zrovna tedka jsi brutalne prestrelil. Noclue je prave jeden z tech mala....vazenych.
Prave od lidi, jako je on, bychom se meli ucit a ty ho posles nekam
o 22.08.2010, 10:54 | Dexter
mmozga: myslim že Noclue ti věnoval dost času, dostatečně a i srozumitelně ti to vysvětlil. tu svoji drzost si nech pro někoho jinýho. jestli tady máš problém, přihlaš se někam na libimseti, tam ti to bude svědčit víc jak tady.
o 22.08.2010, 12:23 | pepe689 | Upraveno: 2010-08-22 12:35:57
no myslim si ,ze je lepsi radit smradu z hovna nez tobe,kup si co chces , stahni okna ,nasmrd se fackem a hon si triko u 15, v libovejch hadrech ed hardy ze sappy a pokud si retardovanej tady mas prekladac [ Link ] |
o 22.08.2010, 12:31 | noclue | Upraveno: 2010-08-22 12:44:02
@mmozga presne o tom pisem, dokazal si, ze nestojis za dalsie riadky.

@pepe diky za link, budem pouzivat castejsie :-) len s tou gramatikou to ujovi googlovi este nejak nejde
o 23.08.2010, 12:27 | mmozga
o urážky fakt nestojím.já nikoho neurazil.napsal jsem že takový lidi mi nesedí.toto tema jsem měl v úmyslu založit z úplně jinýho důvodu než aby si tu lidi nadávali.myslím že už stejně vím co potřebuju.a když vědět nebudu tak už mám odsaď pár opravdu pohodových lidí kteří ochotně poradí a ví o čem mluví.o rady typu:koupil sis 15'' shitovy subwoofer.prece mi nepomuze vedet ze jsem si koupil shitovy sub kdyz uz ho mam doma.stalo se a ja uz ho nevratim.dokud ho dal neprodam tak bude doma.s tim nic nenadelam.
jestli jsem teda urazil nějakého váženého "PANA" tak se omlouvám.a nemyslím to nijak ironicky.
Dexter,pepe : jestli vam vadim tak nechodte na moje prispevky.ja vas neurazel a vy tady pisete sracky.takze klidek.neminim se tady s nikym dohadovat aby to musel resit admin.
o 23.08.2010, 19:29 | kubysh
hele mmozga: jsem tu taky nováček, při výběru hifi komponentů do svého auta jsem tu pátral a dívla se na články kdo co jak hodnotí, psal jsem si se třema obchodoma o stejným zboži a každej u nich (odborní) říká něco jiného, ale kdykoliv jsem sem napsal konkrétní problém tak jsem dostal tucet odpovědí a můžu říct že z 97% mi pomohli. Proto nevím proč se tu rozčiluješ. Je to jen tvoje línost že nechceš hledat. Jak se říká (když něco chceš, tak něco dělej)
tak zatím
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3102 sekund.