Navštíveno 3509x

viete o tom?
[ Link ] ceny pôjdu asi hore
Jen si přidám takový můj jeden povzdech ...
Alespoň mě se zdá, že autohifi jako takové jde od desíti k pěti. Není to ani tak vinou braku z číny nebo "hifi" supr mega shitu z Aukra. Částečně si myslím, že jsou v tom i výrobci aut.
Když si vezmeme, jaká je situace, tak v každém novješím autě jsou "sound systémy", které stačí 95ti procentům populace. Hlavně že to duní a podobně. Sice ono vyměnit zesilovače a reproduktory není až tak těžké, jenže dejte do nových aut slušnější autorádio. Dnešní paskvily "all in one", kde je smícháno autorádio, palubní počítač a navíc ještě ovládání klimatizace prostě vyměnit nejde. A když nejde vyměnit HU, tak zbytek se dělá blbě. Už jen s pocitem, že to vlastně ani nemá cenu, protože když z OEM rádia nejde kvalitní zvuk, tak nemá cenu pořizovat cokoliv lepšího do tohoto audio řetězce.
Sám si říkám, jestli za pár let budu mít auto, ve kterým bude 1DIN šachta pro nějakou tu HU, nebo jestli autohifi jako takový za pár let skončí.
Zlatý časy autohifi, kdy se dalo vyměnit rádio mrknutím oka a kdy výrobci aut na ozvučení těžce prděli, je definitivně v tahu. Nebo se mýlím?
naprostej souhlas s Milhauzzem. u většiny aut je radio součástí cené palubní desky která je navíc ještě různě profilovaná ohýbaná.... a aby někdo kvůli tomu řezal, laminoval či jinak upravoval palubku... to bude jen hrstka lidí.
Jo jsem ve stejné situaci. V novém autě bude origo sound systém s 12 repro. HU s navigací, dvd, slotem na kartu, pevnym diskem, atd kterou seženu za 10K. A jediné co max budu řešit je zapojení wooferu nebo pokud někdo z výrobců bude dělat plug-play upgrade kit těch repro ve dveřích.
Milhauzz> tesat do kamene

27.08.2010, 15:45 |
clown Vasekkch .. je Plug n Play od Helixu :o)

27.08.2010, 16:53 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-08-27 17:04:24
Milhauzz: JJ svatá pravda, navíc dneska rozebrat zacvakácí plastíky je čím dál obtížnější bez destrukce těch pidi západek :-/ Další úhel pohledu je ten, že 95% lidí jsou ovce, vůbec netuší může lepší hifi hrát nehledě na to, že dnes je přece moderní poslouchat hudbu z youtube v naprosto příšerné kvalitě a postnout klip co 5min. na facebook...
Bohužel to jde do kytek i s home hifi a z toho co 95% lidí předvádí bych zvracel. Doby kde nebyl problém každého zákazníka přesvědčit, že věž Aiwa za 15tKč opravdu nehraje a že za 15 si koupí tak nějak základní relativně slušné bedny jsou pryč. Dneska jsou lidi opravdu zkažení tím, že přece celé "kino" stojí 3tKč a duní to jak prase, tak přece domů nepotřebuje nic "silnějšího" a přesvědčit je o opaku je rok od roku těžší.
no, genesis zavrela materska firma, ale Gordon bude dalej robit servis. BTW, nech zdvihnu ruku ti, co si genesis kupili niekedy novy od dealera (ja ano 2xDM a 1xDMX)
Kurna, ze som si to DMX nenechal... za chvilu to bude rarita
aj s oem HU sa da spravit dobra hudba, vid Command a optical out. Ale skor to bude pre par nadsencov.
Ja v dalsom aute uz ziadne hifi robit nebudem, neda sa.
na to si kupim w114 resp w123 a prihlasim to po restauracii ako veterana.
Vacsina ludi bere Sencor za Hifi...
Neviděl bych to tak černě podle informací, které mám přímo od zdroje. Jsem vázán mlčenlivostí o detailech, ale oficiálně můžu poskytnout informaci:
"výrobní závod v Southend on Sea byl uzavřen, ale očekáváme, že dodávky budou brzy pokračovat"
;-)
jj, jak Gordon rikal: uzavreni tovarny neznamena konec Genesisu :)

29.08.2010, 20:02 |
Cenda zvedám ruku :-)