Navštíveno 2936x

Zdravim,bratr tady zanechal stary baskytarovy kombo kde jsou 4 basovy repraky o prumeru 30 cm a vykonu asi 350W (prej) celkove..z cehoz by mohlo plynout ze jeden reprak ma asi 87W..Jelikoz to ma velkou membranu a ja nemam bednu nebo tubu tak me napadlo oddelit predni stenu od zadni pouze dirou v platu a zabranit tak akust.zkratu.Ten reprak napojim pouze na radio.Neni to zadnej extremni vykon..neco co by sony nemohlo utahnout.Takhle kdyz sem to mel jenom na zkousku na draty tak to hralo v pohode..nic nehorelo.. :D Myslim ze by to mohlo docela dobre basovat..V platu mam ovaly a kdyz hraje jen jeden tak i pres malou plochu membrany docela solidne tlaci.. (solidne na muj poslech)..Co myslite? Vytlacilo by to neco?
Nedělal bych to, nástrojový reproduktory nejsou subwoofery. Radši to kombo prodej a kup si opravdovej sub.
proc? :) tohle kombo je normalka skladany z basovej reproduktoru..Respektive z 30 cm repro..Vypada to uplne stejne jako klasickej reproduktor subwooferu.. :)
blbost, zapojit basák z komba na autorádio, za prvý ten reprák potřebuje ozvučnici, když ho napereš do plata tak potřebuješ free-air, a za druhý těch 10W z autorádia je fakt málo.. spíš to vidím tak že tam dáš basy a loudness na max aby to bylo slyšet, spálíš to a bude po srandě..
Heh, vypadá stejně, mno jo, ale bagr kterej jede max 20 km/h i Ferrari, který mastí 300 km/h, mají 4 kola. Zajímavá podobnost :) Ale jízdní vlastnosti zcela jiný. Podle oka nemůžeš soudit, jak bude to či ono hrát.
Hele, klidně si tam ten "koláč" dej a uvidíš, že to byla akorát zbytečná práce a jediný co tě bude srát, bude ta díra po repráku. Věř mi, taky jsem si prošel začátkama a rval do zadního plata TVM ARN226 pro domácí použití - lacinej basák za 300,- a a myslel sem, jak s tím "nevydrbu". Jediný co ten basák uměl ... jo, perfektně zavazel a já pak hledal nový plato, abych neměl díry do kufru jak po výbuchu atomovky ...
Tak nerezal sem rovnou diru do plata,nejsem blazen..jenom by me zajimalo v cem je jina kostrukce repro z komba a konstrukce subwooferu? :) Jen pro moje osobni info..
kombo hraje středový frekvence! Jeho x-max bude tak 2-3mm, tedy žádná výchylka prot basy. Jeho Fs tedy rezonanční kmitočet bude kolem 100Hz, takže frekvence, který po něm budeš požadovat, prostě nezahraje. Neber to prosím jako útok proti začátečníkovi, taky chci jen uchránit tvoje auto proti zbytečnému zásahu. Docela chápu, proč píšeš, žes to už měl zapojený a hrálo to, protože kytarový komba jsou stavěný na vysokou citlivost, takže středy to zahraje tak na 105dB na 1W, ale basy už vůbec a bude hrát zkresleně. Napsal jsi jednoznačnou otázku. Jednoznačná odpověď - prostě to nedělej. Jak tu někdo psal, zkus kombo prodat, třeba za pětikilo, to je fuk. Přidej druhý a za litr pořád koupíš něco, čemu budeš moct řikat basák. Hodně zdaru.

01.09.2010, 21:10 |
Woko_O | Upraveno: 2010-09-01 21:22:14
aha..tak potom uz je jasny proc mi prislo divny ze se to chova jako normalni 30 cm reprak.. :D diky.. :)
Jinak mimo tenhle topic..dal by se sehnat woofer se zesikem (starsi treba) tak za 2500,-.? Rozhodne nezadam nejaky delo a vzhledem k cene ani nejakou extra kvalitu..Stacilo by mi treba jen tak 100-150W RMS.Jakoze jenom takovy mensi tlaceni.. :)
Dalo (za 2.500,- dokonce i slušnej kousek) Dej si inzerát do rubriky bazar autohifi, tam ho uvidí mnohem víc lidí, než navštíví tenhle příspěvěk. Napiš tam, že koupíš woofer a popiš, co od něj požaduješ. Hlavně tam ale nepiš, že bude hrát na rádiu, protože to nejde, na to nejsou tyhle reproduktory stavěný a autorádia už vůbec ne. Nejraději bych ti poradil, ať si za ty 2.500,- koupíš do toho zadního plata slušný ovály a ty ti zabasujou na rádiu při správnym zapojení stokrát líp, než 30cm kombo :o)
ja myslel basak i zesik za 2500.. :)