Zdravim vsechny, tak jsem se rozhodl ze zkusim udelat BR bednu na tenhle sw, ted ho mam v uzavrence, ne ze by se mi to nejak nelibilo, ale chci ho vyzkouset i v basreflexu.
Tak sem si nahral program WinISD, ze se kouknu jak vypada charakteristika podle udaju vyrobce.
Pokud mam teda vsechno spravne vyplneny (delal sem to prvne) tak s vysledkem nejsem moc spokojenej, tak sem si udelal 3 variatny (uzavrenkujen pro porovnani, BR podle vyrobce a treti tak nejak podle sebe aby to bylo co nejvyrovnanejsi) screen prikladam.
Pokud by mel nekdo chut a naladu a zkusil by mi udelat nakou charakteristiku na BR ozvucnici, nebo to jen prekontrolovat byl bych mu vdecnej.
Kdyztak teda TS parametry:
Re: dual 3,3ohmu
Le: 1,39(2ohmy)
Zmax: 38,53(2ohmy)
Fs: 31,4Hz
Qms: 15,13
Qes: 0,68
Qts: 0,65
Vas: 13,03l
Mms: 5,334N.S/m
Diam: 236mm
BL: 14,19(2ohmy)
Xmax: 12,9mm
Hvc: 49,8mm
Hag: 24mm
Uzavrenka (zluta krivka,urcite kazdej pozna :D ) je jasna 28,3l.
BR podle vyrobce (bila krivka) 45,3l a bassreflex prumer 76mm, delka 64mm (naladeni by teda melo bejt podle toho 50Hz)
BR podle me (modra krivka) 45l a bassreflex 70mm, delka 157mm (naladeni 35Hz).
Moc sem to teda nezmenil oproti vyrobci ale preci jen ta char. vypada pak uz lip, teda za predpokladu ze to mam spravne.
Jinak SW mam orizlej na radiu 63Hz delickou 12dB/oct tusim.
Takze predem diky za pripadny navrhy nebo rady, jeste bych mel asi dodat ze s tim nechci delat naky dBdragy, jen chci o trochu vic ramusu a zadnej "hucak" :D