Navštíveno 4186x

ahojte, riesim dilemu a rad si necham poradit. Aky SQ zosilovac 2kanal odporucate/ preferujete a preco ? Myslim tym prakticke skusenosti, ziadne ze cital som recenziu tak viem ze je dobry..... Samozrejme pohybujme sa v realnych cenach (do tych 400-500€). Vykonovo by to malo byt cca 150W a viac na 4 ohmy. Osobne som mal moznost par dni dozadu pocuvat Genesis Dual mono extreme, Audison HV Sedici a oproti mojmu socik Harman/Kardon ca470 (premosteny 4kanal) to je rozdiel obrovsky. Minimalne co sa tyka spodkov a stredov. Takze ho chcem urcite vymenit ale netusim za co. Dostal som tip na DLS A3 ale bohuzial osobne som ho este nemal moznost pocut. Vdaka.
Zbytok zostavy - radio Alpine 7998R, Repro JL Audio XR650 CSi, 2x JL Audio 8W7 na JL AUDIO 1000.1
pořád mi tu leží tenhle SQ kousek,s cenou by si bezpecne vesel.
[ Link ] není to sice dvoukanál,nicméně alespoň by si pak měl prostor jít do aktivu.. :-) Sám sem ho chvíli provozoval v kombinaci s Alpinou 9887 a Morel Hybrid a výkon tam nechybel. Nejake info by mohl podat i Konny.
v mostiku funguje aj na 4 ohmy ? kedze zadne repro som uplne vypustil tak mi dva kanaly postacuju uplne. do aktivu sa nechystam, nemam na to chut ani naladu a momentalne ani zbytocne financie. staci mi zatial pasiv.

11.09.2010, 18:06 |
dedo neviem ako su na tom tie kompa s prikonom, ale ja krmim A3-kou DLS UP6i, co maju max. 150W rms, a zda sa mi to ako idealna kombinacia, resp. ak nie idealna tak si to velmi penke sadlo dokopy. Porovnavat mozem akurat s audisonom lrx 2.9, a ten bol velmi, velmi zly.
podla papierov maju cca 150W RMS takze ta A3 by mohla byt dobra volba....uvidime, niekto este nejake tipy ?
Čau čau,DLS A3 mám v autě a těch 150 RMS si myslím že je opravdu poctivých.Prošlo mi rukama dost věcí třeba i soundstream 2*200 RMS a z toho DLS mám pocit ,že dostnu víc,hlavně už nejde jen o výkon a taky SQ,tam si myslím, že jde o velice měkkej zesík s perfektní kontrolou. . Ještě se mi líbil Helix A2 taky good volba,Ovšem mám i DLS A6 tak sem momentálně pyšnej na svoje švédský chlapce :)Ave a dobrej výběr přeju
takze 2ja za DLS A3, diky zatial za nazory...
Protože mám v autě DLS A3 a jsem také spokojený, tak já jsem také za něj.
A3 je dobry zosilovac, ale v Tvojej cenovej kategorii su lepsie.
Zapco Competition Z6000C2-SL 399€,
made in USA, RMS: 2x150W @4 Ohm s damping factor 1000 stabilne do 1Ohm stereo/2 Ohm mono 1kW @ 2Ohm
komu sa zda malo Watow, tak tento po vymene Genesis DMX (2x380W)za tento zosik kickbas dostal naozajstny kick, ovela viac dynamiky.
Detailnost na vyskach a stredoch v tejto kategorii je samozrejmostou. Genialna sirka a hlbka sceny, takisto focus. Treba pocut.
PS> Preco predavam? lebo mam zapco zosikov aktualne 11, konkretne z tohto modelu 4 kusy a z toho jeden limited edition. Vsetko sa to nezmesti... Viac? ICQ!
ja bych rekl ze i A2 Helix ma lepsi kick jak dmx:-(
helix A2 som tiez nepocul takze nedokazem posudit. ale v priamom porovnani Dual Mono Xtreme a moj Harman/Kardon su na harmane rozbite spodky, cele je to take nejake nemastne, neslane, chyba tam trochu priestor ale nie je to vyslovene zle, je to trochu ine - ved sme tak ci tak v inej cenovej kategorii. Nieco podobne ako rozdiel medzi alpine 9887, 9835, 7998 a Pio P99. 9887 je srot, 9835 hra pekne ale mam voci zvuku vyhrady. 7998 je moj milacik, uz na Tempo 6 to bol velmi pocutelny rozdiel. Medzi 7998 a P99 uz taky velky rozdiel nie je ale pocut to je. S pelom sme nad tym maturovali pomaly cele piatkove doobedie.

12.09.2010, 22:28 |
prohifi.cz | Upraveno: 2010-09-12 22:43:04
Mne to prijde, ze takto jen tak od boku rict jaky zesilovac je lepsi, dost dobre nejde. Musel bys resit presne na jake stredobasy a co se komu libi.
Ja mel na Morel Supremo 6 Genesis DMX a byl jsem s tim spokojen. Nic mi nechybelo a nemel jsem potrebu hledat dal.
Spousta lidi tu chvali az do nebe AD MM6 stredobasy. Poslechnul jsem, prislo mi to prebasovany. Kicky tam byly, ale na muj vkus moc - zkratka tolik toho v te hudbe v originale nebylo. Na muj vkus uz si ty repra vymyslely. Se Supremo 6 jsem tam mel presne co jsem tam chtel mit. Kickbassu bylo mene nez u AD MM6, ale bylo to mnohem blize k realite (v mem aute, s mymi reprokabely, s mym autoradiem atd. atd.)
Je to ale o tom jaky zesik na co das. S Genesis DMX se daji vyhravat svetove souteze, takze je to o vhodne kombinaci, sikovnych rukou a zkusenostech.
Nasel jsem pred chvilkou jedno soutezni auto od Genesis, ktere dokazuje, ze je svet jeste mile daleko s celym autohifi, viz:
[ Link ] Kazdy chvali co ma v aute a s cim je spokojen.

12.09.2010, 22:49 |
jasisoft | Upraveno: 2010-09-12 23:06:28
plne s tebou suhlasim. stredobasy mam orezane na 50Hz, skor mi ide o detaily co podla mna DMX urcite ma. Tak ci tak stredobasy a basy mi doplnaju 2x 8w7 takze nemozem povedat ze by toho bolo v aute malo, ak sa mi podari zajtra nahodim fotky auta pre predstavu...
vytvoril som toto vlakno kvoli osobnym skusenostiam kazdeho z vas a hlavne aky zosilovac mam skusit zohnat na skusku predtym nez si ho kupim
Nu, ne že bych byl zaujatej, ale jako nejlepší poměr cena/výkon sem po x letech našel několik zasíků, který mi přijdou jako dobrá volba na SQ: Zenon, McIntosh, Audison VRx. Kdybych nevěděl co s prachama, tak Genesis, začínám mít s něma velice, velice dobrý zkušnosti, ale stojej raketu (ostatně, za dobrý železo se platí).
Třeba DLSka sou dobrý zesíky, ale totálně mě zklamali ve vyšších výkonech nad kontrolou středobasu v nízkých frekvencích. Zenon je podle mě hodně neutrální a diplomatickej, McIntosh je bezvadnej ale blbě se shání, Audison je prima na neutralitu, ale postupem času mě odradila jejich "nespolehlivost" (ale možná sem nezávisle narazil na pár vadných kousků). Zapco sem slyšel jen na basech a příjemně překvapil - ale je to už nějakou dobu a tak by ode mě nějaký názor byl teď neobjektivní. Helix sem neslyšel a nemá to skoro nikdo, abych se s ním o tom pobavil.
Jinými slovy, zesíků je "plná prdel", ono to chce slyšet a srovnávat - a ne jenom sám. Chce to více nezávislých uší.

12.09.2010, 22:55 |
jasisoft | Upraveno: 2010-09-12 23:13:29
btw. ak sa niekto chystate 25.9 do brna na tuning salon, na 99,9% tam budem tak mozeme pokecat osobne, pripadne ak bude cas aj nieco poskusat - popocuvat, ja budem len rad
To Millahuzz: Mne třeba A3ka při vyšších výkonech na středobasy ohromně překvapila, příjde mi to jako perfektní zesík se skvělou kontrolou.Nevím jestli myslíš nějaký jiný typ ale A3ku mám otestovanou docela dobře a s tímhle sem zrovn aproblém neměl a odzkoušeno hodně komp.
Jáááj, a teď si sypu popel na hlavu. Nějak jsem zapomněl uvést, že se jednalo o řady RA. Omlouvám se všem, který sem nasral ...
Holt někdy v tom fofru člověk zapomene
No, přišlo mi divné že A3 s takovým DF nemá kontrolu :-)
ok, takze zatial pripada do uvahy DLS A3, zapco od noclue, alebo DMX.... pripadne mate niekto nieco na skrini a chcete sa toho zbavit ?
hifim@ni@k: to je někdy tak, když se mi splaší klávesnice pod rukama a bezmyšlenkovitě píšu co mě napadne a nesleduju kontext. Pak nemaj vznikat flejmy, že :)
To se stává :o)tak tím líp,že všechno osvětleno :)