Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Který 4 kanál zvolit?

o Navštíveno 2810x o
o 13.09.2010, 22:56 | Wharf
Ahoj kluci, potřeboval bych pomoct při výběru 4 kanálu. Bude pohánět přední kompa Kicx GFQ 6.2 a později subwoofer v uzavřené bedýnce, který plánuju koupit. Chci už to mít vymyšlené a proto hledám vhodné komponenty. Zesilovač vybírám z těchto dvou:

1. Axton A 490, což je novinka pro rok 2010. Líbí se mě na něm damping faktor > 200 a připojení konektoru pro remote. Jestli je ten konektor součástí balení, to zatím nevím, ale zjišťuju to. [ Link ]

2. MB Quart DSC 450. Ten má v můstku zase o něco větší výkon. Konektor pro remote má sice taky, ale pro český trh není k dispozici. [ Link ]

Cena obou zesilovačů je stejná, 3700 Kč. U takovéto ceny bych chtěl zůstat.

Co se týče toho subwooferu, chci něco na SQ a na běžný poslech. Nejvíce se mě líbí Rockford Fosgate Punch P1S410 - 250 mm. [ Link ] . Jeho zatížitelnost je 150W rms a myslím si, že ty zesíky by z něj měli dostat maximum. Na tento subwoofer bych se chtěl zeptat i Vás tady, zda-li s ním máte nějákou zkušenost, případně, jestli se dá za podobnou cenu sehnat něco lepšího (ale adekvátního k tomu čtyřkanálu).

Budu vděčný za každou radu nebo zkušenost.

o 14.09.2010, 08:19 | Pavel 528
Pokud by si chtel usetrit,mam v nabidce plno znackovych zesilovacu se zarukou za podstatne lepsi ceny...

[ Link ]
o 14.09.2010, 08:56 | jasisoft
co tak Harman Kardon ca470 ? myslim ze budes spokojny. [ Link ]
o 14.09.2010, 08:59 | Wharf
Z tvé nabídky se mě zamlová Magnat X-CITE 561 (poslední). Zajímalo by mě, jaká řada Magnatu to je. Výkonově by mě to vyhovovalo, ale zajímá mě ještě hodnota toho damping faktoru. Chci s tím pak pohánět subwoofer.
o 14.09.2010, 09:09 | Wharf
to jasisoft: Tuto značku vůbec neznám, ale je to proto, že jsem vždycky vybíral nižší modely a tohle už bylo na mě moc drahé. Nicméně si myslím, že to bude výborný zesilovač. Akorát mě vysvětli toto: nové RJ45 multikanálové audio a ovládací vstupy a výstupy pro jednoduché systémové připojení jedním kabelem. Je to v popisu zesilovače na prohifi.cz a nějak si to neumím vysvětlit.
o 14.09.2010, 09:16 | Pavel 528
Bohuzel jsem hodnotu DF nikde nedohledal a zmerit ho nedokazu...((
o 14.09.2010, 11:38 | jasisoft
skratka na pripojenie mozes pouzit klasicke cinche alebo to ma samostatne vstupy rj45 ako na sietovke, cize mozes od radia priamo tahaj nejaky STP alebo FTP kable ako na pocitacovu siet a zapojit priamo do zosilovaca - co je ale funkcia ktora je pre 90% ludi nepotrebne. a nelakaj sa toho vykonu 4x85W, ma to ovela viac a kontrola tiez vyborna. Mal som ho chvilu v mostiku na 10palec woofer a vyborna kontrola. bezproblemov to utiahne. nejake testy najdes tu [ Link ] alebo tu [ Link ]
o 14.09.2010, 15:16 | Pete_K
wharf: poslal jsem ti mail..
o 14.09.2010, 18:32 | CarMedia.cz
Máme v akci MBQ DSC480. Silnější zesík za cenu nižší, jak DSC 450. Zkus mrknout, měl by vyhovovat. [ Link ] a co se týká subwooferu, doporučil bych jednoznačně U-Dimension JR1004SW [ Link ]
o 14.09.2010, 20:01 | Wharf
to Revilohifi.cz: Pokud bys ten U-Dimension doporučil jednoznačně, předpokládám že bude asi lepší než ten RF, který jsem měl v plánu původně. Předtím jsem měl v plánu ještě jeden woofer [ Link ] , ale u něj už byla zatížitelnost 250W rms a na to už by ty prvotně zmiňované zesíky nestačily. Resp. stačily, ale bojím se toho zkreslení, které by mohlo nastat při větší hlasitosti. S DSC 450 už by problém nebyl. Doporučil bys ten U-Dimension i před tím Hertzem?
o 14.09.2010, 20:08 | CarMedia.cz
U-Dim je SQ woofer - jasné, hlasité, rychlé basy. Určitě bych ho posadil i před Hertz. To mi zrovna jako SQ nepřijde.
o 14.09.2010, 20:11 | Wharf
Ok, budu to mít na paměti...
o 14.09.2010, 20:39 | prohifi.cz
2 Wharf: pokud chces hodne dobry zesik s vybornou muzikalitou a detailem, tak bych nevahal ani chvilicku a skocil po tom Harmanovi CA 470. Ten zesik me hodne mile prekvapil za sve penize.
o 15.09.2010, 14:09 | Wharf
Fajn, trošku jsem si pročetl fóra a v zesíku už mám jasno. Děkuji všem za nabídky. Vezmu ho hned jakmile se mi podaří prodat stávající muziku. S tím snad problém nebude. Ale než ten zesík koupím, protřeboval bych poradit ještě v jedné věci a to je lupnutí v reproduktorech. Trošku bych se o tom rozepsal, abych popsal mou situaci. Rádio mám napojené, nevím jak to říct, natvrdo. Tím myslím, že mi nereaguje na spouštěč (klíč) a tudiž to zapínám a vypínám ručně. Pokud jsem např. na parkovišti, normálně poslouchám hudbu a pak chci se zapnutým autorádiem nastartovat, ozve se v reproduktorech nepříjemné lupnutí. Ale když při startu snížím hlasitost na 0, žádné lupnutí se neozve. Takže většinou startuju s vyplým rádiem. Teď uvažuju čím je to způsobeno, jestli zesilovačem, nebo rádiem. A otázka je, jak to řešit. Napadají mě dvě možnosti, ale nechal bych si ještě od někoho znalého poradit, abych neřešil něco, co už je dávno vyřešeno. A tohle všechno navazuje na ten problém se zesilovačem. Nechci aby ten nový při startu lupnul...

o 15.09.2010, 14:15 | Wharf
Ještě jedna věc, zkoušel jsem o této problematice najít něco na tomto fóru, ale asi jsem špatně nazval to lupnutí (nevím jak se to řekne odborně, ani v terminologii autohifi). Tak se na mě nezlobte pokud se to už tady řešilo. Kdyby měl někdo link, nebo správný název toho problému, hoďte to prosím sem. Rád si to pročtu. Díky.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4094 sekund.