Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Poradite nekdo?

o Navštíveno 3095x o
o 16.09.2010, 14:08 | marouš | Upraveno: 2010-09-16 14:23:35
Cau potreboval bych porat,jestli muzu na sw hifonics MXS12D2 napojit 2x sinus live sl-a 1500,jde o to,ze sw ma 1500W RMS a oba zesaky dohromady maji 3000W RMS,nemam to na souteze,takze jestli to woofer vydrzi dlouhodobe abych ho treba za hodinu hrani neodpalil,diky za rady,jako je me jasny,ze nebudou na obouch zesech gain na max ale proste jestli to tak vubec muzu napojit aby se okamzite neodpalil

o 16.09.2010, 14:10 | axetom
to je dvoucivka sub? Myslis jako na kazdou civku jeden zes vid? No je to asi blbost, protoze ty zesiky podle meho nikdy nemuzes sladit naprosto presne.
o 16.09.2010, 14:11 | marouš
no mozna reknu blbost ale ja myslim,ze ty zesiky jdou od nova propojit a bude to vlastne jako jeden silnej zes
o 16.09.2010, 14:13 | axetom
no jeslti jdou zlinkovat nebo jak se tomu andava tak to asi pujde. Ale tohle ja uz nevim:)
o 16.09.2010, 14:16 | marouš
jo procital jsem navod a jdou ale jde me o to jestli to vubec ten sw vydrzi
o 16.09.2010, 15:15 | Kleneex
Muzes ma dvc 2ohmy takze ho muzes zapojit bud na 1ohm nebo na 4ohmy
Zesaky muzes zlinkovat jestli umi master/Slave modus jestli ne potrebujes linkmodul

Jestli to chces na poslech bych woofr dal na 4ohmy. Nema to cenu je trapit na 1ohm
Jestli na soutez tak na 1ohm zesaky v linku jsou sice stabilni v linku na 2 ohmy ale stejne se ti impedance zvedne pri zatezi aspon na 2-3 ohmy (zalezi na velikosti bedny)
Tak ci tak budes potrebovat poradne proud!! Takze zapomen na jakou koliv original baterku

Z gainem budes muset experimentovat jestli nemas oscilograf na vymereni krivky pro clipping, ja osobne bych je nedaval na max ale spis tak na 80-90%
Kdyz mas true RMS multimetr a true RMS klestak muzes je teoreticky vymerit take ale nebudes vedet kde je hranice clippingu

Je to v podstate uplne jednoduche ;-)
o 16.09.2010, 15:54 | marouš
:D jj jasny uplna pohoda no proste to nejak udelam a na poradny nastaveni a sladeni budu muset asi nekoho otravovat,kdo tomu rozumi ale stejne jsem se nejak furt nedozvedel,jestli to na ten woofer muzu zapojit nebo ne,jako je jasny ze muzu ale aby se po pul hodine nespalil o to me hlavne jde
o 16.09.2010, 17:09 | Kleneex
woofr ma 1500 rms a 3000 max
zesaky budou mit v linku na 1 ohm a dostatecnim proudem neco kolem 2500-3000wrms
na 4 ohmy asi 1500wrms
woofr to vydrzi kdyz bude vsechno spravne zapojene a bedna bude sedet
kdyz udelas spatnou bednu tak spalis ten woofer i ze 500wrms

na co chces vubec 2 zesaky??
staci bohate jeden na poslech !!!
o 16.09.2010, 19:26 | marouš
No bedna je original na woofer ale spis bych to dal na ten 1 ohm a dva zesaky chcu,protoze se me zda ze by to mohlo hrat jeste lip,tak uvidim no asi hodne blbej dotaz jo ale nejak extra tomu zase nerozumim ale zajimalo by me kdyz to mam zatim na jeden zesak na 1ohm,tak do toho leze 1500W RMS a kdyz bych to dal na ty dva a na 4ohmy,tak do toho taky poleze 1500W RMS,tak jakej je v tom rozdil?
o 16.09.2010, 19:36 | Bladzej
Nevim jesli zesiky už máš, nebo bys chtěl, ale ty SLka jsou nic moc kvalita :/
S klesající impedancí klesá damping factor (schopnost kontrolovaně pohybovat membránou), ale zase ti tam tečou veší proudy tedy výkon. Jinak jako Kleneex.
o 16.09.2010, 19:59 | marouš
jn zesaky uz mam bohuzel chodim jeste do skoly,takze jsem rad ze mam aspon tyto zesaky
o 16.09.2010, 20:48 | Zaky
To co chces delat se ti moc nevyplati,jestli uz zesi maš tak je prodej a pořid jeden silnějši stabil.1ohm.Pro ty dva zlinkovany zesi je ideal 2 ohm,a to ty nemaš.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3285 sekund.