Navštíveno 3331x

Narazil jsem na podobný trabl, který trápil Daryla s 9887 - Alfa 156 SW 2.4, Pio 88 RS II (nové), předek Phase 165 CFS - středobasy na původních místech na mdf kroužcích, výšky u zrcátek - dveře komplet vytlumené a zavřené, a tohle je aktivně na Phase RS4.
Pokud je HU v režimu STD vše je ok (propustě nastavuju na zesu - má rozsah až 6khz). Při přepnutí na 3way z toho leze plech, ať nastavím, co nastavím, spodek prostě nezahraje. Děličky jsem zkusil 2/2,5/3,15 a středobasy 63/80 zřejmě při všech možných strmostech.
Zvuk naprosto strašný. Abych měl jistotu, zkusil jsem středobasy posadit na jiný zes - beze změny :-((.
Teror zvukem je ale v podstatě znát hned po přepnutí a resetu rádia.
Tušíte někdo, jestli může být ve hře jiný trabl než závada HU?
Díkes za poradu, mě nic nenapadá :-(
Vylučovací metoda, pak zkusit jinou HU.
Já se nedávno taky "trápil". Testuju woofery, dám jinej zesík a vono to nebasuje. Ladil sem výhybku na HU ja vzteklej a nic, tak sem ji vypl a nic. Už sem z toho byl nešťastnej, ale pak sem na to kápl.
Testovací zesík vzhůru nohama a já pitomec si prostě spletl HPF a LPF trimry. Takže woofer "hrál" od 90 do 90Hz :) Takže vlastně do něj šlo jen to, co zbylo v útlumu na výstupu výhybky.
Nu, na tvoje trápení řešení nemám, jen sem ti chtěl dát trochu optimismu, protože většinou jsou tyto závady způsobený nějakou prkotinou.
jj, taky předpokládám, že to je nějaká blbost, i tak díky za podporu. Předpokládám, že dost lidí 88rs na aktivu provozuje, takže pokud je to problém nastavení, mohl už někoho potkat :-(
Pakliže jsi tam neco nastavoval, nepomuze ti na nektere nastaveni ani to odpojeni od napajeni, ale udelej to :-) Pak odpoj cinche na High a Mid - nech tam pouze spodek a vyzkousej si, co z toho leze... ale nekolikrat radeji zkontroluj zesilovac pro spodek, ze tam mas urcite nastaveno Full pásmo a muzes urcovat ten signal sam. Toto nebude problem radia... :-)
No tak na chlubení to není. Nedělal jsem instalaci a nenapadlo mě, že bude rear výstup připojený na zes, který žene předek. Středobasy vesele válčili s HPF 2,5khz. Tolik povyku pro nic, že ;-)
Díky za podporu. LOCK
Sem to říkal že to bude prkotina :)
No, hlavně, že se bavíte ;-)
Svůj komentář z garáže přepisovat raději nebudu :-)

22.09.2010, 09:57 |
clown :o)) mno co, vyjimencne za to nemuze Pio :o))))
ROLF
to bude moje chyba, velká omluva
cendler: si piš, že jsem ti večer spílal ;-)
to je mi jasný, to je tím, že jsem to neladil, to by mi došlo a nafackoval si, fakt sorry