potřebuji radu odborníků.Jak ozvučit auto tak aby to hrálo dobře a dinamicky ale nebylo nic vydět.Pokud možno ani SW v kufru.nechci nikde soutěžit ale mít pěkný poslech ale všechno se musí vejít pod originál čalounění.když jsem seděl v mazdě CX-7 která má bose tak to hrálo tak jak bych si představoval a SW nemá.
Radio mam Pioneer avic HD3BT.Jestly to tu někde je tak se omlouvám,nenašel jsem to...
Díky za rady...
Základem je samozřejmě kvalitní repro a správné vytlumení dveří..popřipadě víc části vozu..Víc už asi nic kdyz nechceš SW,i když nevim proč.. :) Jinak se místo tuněni auta trochu koukni do učebnice jazyka kdy se píše I a kdy Y... :)

02.10.2010, 11:55 |
323Marty | Upraveno: 2010-10-02 12:12:26
Monty, já tedy nevim, jaké máš auto, ale já už vystřídal minimálně 4 auta, do kterých sem montoval spousty repráků, zesilovačů, kapacitorů, subwooferů a vzhledem k tomu, že celej život bydlim na sídlišti, vždycky sem měl stejnej požadavek, jako ty a vždycky se to povedlo. Faktem je, že sem měl 3x sedan a 1x hatchback a sub v kufru mi nevadil. Každopádně už sem slyšel hodně instalací omezených pouze na rádio, 2k zesilovač a komponentní repra pouze v předních dveřích. Nejvíc času věnuj dokonalému tlumení. Pokud mají přední kompa zahrát co nejlepší basy, musí mít co nejpevnější ozvučnici bez drnčení. Možná, že se mnou spousta členů při honbě za mega výkonama nebude souhlasit, ale věřim, že pro maximálně dostačující reprodukci ti bude stačit dvoukanálovej zesilovač umístěnej třeba pod kaslíkem spolujezdce, nebo pod sedadlem s výkonem kolem 75 - 100W. Míň bych nedával, víc se vždycky hodí, ale neni to nutnost, spíš tě bude zajímat prostorová náročnost, abys ho dobře schoval. No a pak už jen výběr těch komponentních repráků. Nemám páru, kolik peněz chceš investovat, takže zmiňovat značky jako Dynaudio nevim jestli má smysl, ale pokud nebudeš utrácet za sub, rozhodně bych ušetřené penízky věnoval do suprovejch komp. Napiš třeba odkud jsi, myslim že všude se najde někdo, kdo ti pomůže...
To: Woko_O
Moc se omlouvám za ty tři hrubky už jsem u toho usínal a nečetl jsem to po sobě ale to mi moc nepomohlo.Myslel jsem že to tu je o hifi ne o češtině!
To: 323Marty
Já mám Mazdu 323F BJ hatchback,SW tam ted mám axton,je stažený na půlku ostatní repro běží z rádia.
V předu mám JBL power P-75 :
[ Link ] vzadu je CRB-130SET :
[ Link ] a SW je axton cab259 :
[ Link ] To je co mám teď v autě.Nemám ani natažený kabely tak proto se radím,nechci to pak předělávat že jsem někde natáhl slabej kabel a tak.SW přežiju ale i bez něj aby to dobře hrálo.Třeba nevím jaký kabely k repro,čím odhlučnit dveře.Nechci do to cpát moc mam i jiné povinnosti ale nechci šetřit na špatném místě.
jinak jsem z Chebu.
Hihihi, tak s mazdou 323 jsi u mě na správný adrese :o))) Ne, kecam, určitě existuje víc lidí, který montovali hudbu do 323, ale už sem montoval hudbu do čtyř 323 - 2x sedan BA, jednou sedan BJ a jednou hatchback BJ. Naprosto teda nechapu, proč máš vzadu jen 13cm repra? To máš v zadních dveřích nebo v platu? Do dveří patřej 16cm a do plata mi to přijde jako hodně malinký... Momentálně budu souhlasit s Wočkem, tak jak to máš, tak to prodej. Až to budeš mít prodaný a budeš mít jasno, kolik investovat, klíďo mi napiš na maila a vymyslíme ti něco přesně na míru podle toho co a jak a za kolik chceš poslouchat. Psát ti tady komplet postup instalace by bylo na půl dne, každopádně aktuální hardware je řekl bych trochu zle - nepoužitelnej :o(