Navštíveno 3865x

Zrdravím chlapy mám takovou otázku nedávno tu bylo taky podobně téma...jedná se mi o to že mi bylo nedávno řečeno že můj bývalí zesík TXI 1500D od Hifo byl někde na měření a prý mu bylo naměřeno 500W rms v 1ohm a papírově by mělo mýt 1500W rms v 1 ohm a já měl na tom kickera ve 2ohm zapojeného a hrálo to pěkně ale prý mi do něj šlo tak 200-300w rms ve 2ohm ....zajimámě kde takhle najdu nějaký stranky s číslama nebo nějaký recenze kde mohu zjistit kolik bylo daněmu zesilovači naměřeno a kolik měl napsano v papírech....do budoucna budu kupovat nějaký monoblok nebo se mi líbí Helix 1000.2 a tam je u nich naměřeno nějakých 2200W rms ve 2ohm v můstku....a papírových 1900w rms 2ohm Díky za info :)
prosim te jinak papirove mereni a papirove mereni vse se odviji i konstrukci ozvucnice ,uz jsem tui to psal 10000000X

03.10.2010, 20:35 |
Jerry159 | Upraveno: 2010-10-03 20:50:14
už nemám txi prodal jsem ho ale zajimámě prostě abych pak něco nekoupil a co má papírově cca 1800w rms ve 2ohm a nemělo je pak o to mi jde :)
tento zesik mam taky a celkem me to zajima :o)mam ho teda na 4ohmy

03.10.2010, 20:48 |
1kw
1kw:na te tve strance je docela malo novych modelu,jsou tam spis starsi modely:-)
tady je jedna z nejlepsich stran na laboratorni testy zesiku-
[ Link ]

03.10.2010, 21:54 |
Cenda záleží na tom, za jakých podmínek je oboje měření udávané. 1/3 výkon se mi moc nezdá.
je fakt ze ten hifo txi 1500 byl sice testovanej v Nemeckym car a hifi 4/2007.ale nikde nejsou videt napsany presny udaje z mereni a zatim se my ho doma nechce nekde v tech stohach hledat:-),rekl bych ze nekde bude zakopanej pes i kdyz 140A pojistka by odpovidala tomu vykonu co udavaj...
[ Link ]

03.10.2010, 22:23 |
koren co ma spolecnyho konstrukce ozvucnice s vykonem zesiku?
koren ruzna velikost bedny a ruzna velikost púortu rovna se ruznej narustr impedance pri zatezi napr .
kicker solox10 bedna 70L 16ka port zapojenoi do 2ohm v zatezi sem na 5ohm ta sama bedna se specialni sterbinou zapojeno na 2ohm v zatezi 3ohm
laboratorni teszy sou hezky ale v aute malokdy pravdepodobny

03.10.2010, 22:42 |
Mááša záleží na více faktorech... ale 500 RMS na 1 Ohm je pěkná kravina, i když je trošku "nadhodnocenej"
tady jsou skutečný hodnoty:
RMS výkon do 4/2/1 Ohm: 540/811/1105 Watt
[ Link ]

03.10.2010, 22:50 |
Cenda vinzku, ale to s merenim zesilovace samotneho NESOUVISI!

03.10.2010, 22:58 |
1kw sry na ampguts.com sem zapomnel :((

03.10.2010, 23:02 |
tygrm no ja asi mám jiný ampguts.com než vy, nebo tam jsou jen psaný hodnoty výrobcem?
| Cenda no to se mozna dost pletes laborator a auto jsou kapku rozdilne veci von ten zesik muze met 1000v na 1ohm ale jak sem psal jak bys ho musel zapojit abys toho v aute a v bedne dosahl a kdy vlastne tech 1000w ma newkde v maximakni hranici pri beznem poslechu z nej vypadne uplnej des proto na normalni poslech snad neni potreba takovej vykon a tak sylny basaky -)

04.10.2010, 11:27 |
Cenda jezisi vinzku, jedna vec je namereny vykon za stanovenych podminek, druha impedancni krivka menice v realne ozvucnici a treti akusticky tlak v prostredi v miste mereni/poslechu. Tady se tazatel pta na vykon zesilovace a ten nema s bramborama na zahrade co delat.
Cenda jenze Vincek ma ve sve podstate pravdu.Kdyz se ptaji na vykony mel otazkuupresnit na realne hodnoty ne na ty laboratorni.Ono ze pri idealnich podminkach nameris zesiku 1KW neznamena ze to bude mit v aute protoze ty podminky budou takz 50% splneny.A ver ze vim co pisu.Dost zesilovacu sme v autech merily.Ale nebudu tu nikomu vyvracet nazor.Pokud nekdo chce vedet realny hodnoty nemel by hledat stranky s testama vyrobce nebo Carhifi kde jsou jen opsany ale testy od uzivatelu.Koukni treba na ampguts k zesikum kde je test od vyrobce i uzivatele a uvidis ty rozdily pak se nebudete divit ze ma opravdu u nekoho zesik 1,5KW vykon 500W:-))
Já myslím, že se tu plácají jabka s hruškama. Dotyčný se ptal na výkon zesilovače na 1 ohm. Ten je prostě kolem 1100W RMS. Neviděl jsem od něj dotaz, jak docílí odpor 1 ohm, nebo jak docílí 14.4V při kterých se to měřilo.
To, že dá do BR ozvučnice woofer s cívkami 2+2 ohmy a bude si myslet, že mu to jede na 1 ohm, je věc druhá, na kterou se tu ale nikdo neptal.
Lado, to že někdo naměří 500W je prostě kravina. Ano, naměří, ale ne potom na 1 ohm a při 14.4V. Pokud docílí těchto dvou podmínek, tak prostě přes tu kW tam mít bude. Horší je těch podmínek docílit.
Lado: A vůbec, co tady děláš, mazej od tud zase pryč.. :-)

04.10.2010, 15:45 |
Cenda Lado, jestli ze se pta na vykon, muzes polemizovat o okrajovych podminkach mereni - zkresleni, napeti na svorkach, kmitočet. Z toho udeláš charakteristiku bud vykon na pripojene impedanci, nebo si impedanci zvolis a meris zkresleni aj. Tim udavas vykon zesilovace. Kazde mereni musi byt provedeno za zvolenych podminek a pokud mozno stejnych, jinak se nedaji ruzna mereni (v tomto pripade s papirem) porovnavat.
Revilo to shrnul spravne.
Jak to potom bude vypadat v aute je slozitejsi, protoze krome promenne frekvence, impedance menice, je promenne i napajeni a skoro v kazdym aute to potom vyjde jinak. Porad ale vychazis mj. z vykonove charakteristiky zesilovace, na kterou znel dotaz.

04.10.2010, 16:14 |
Lada362 | Upraveno: 2010-10-04 16:31:00
Cenda dekuji za pouceni nevim jak se vykon meri aspon jsem moudrejsi.O vykonech a o zesikach moc nevim ale ucim se.Nam k tomu dodnes stacil klestak a voltmetr TRms a kalkulacka njn jina doba
Nicmene to nic nemeni na tom ze mu slo spise o to kolik je schopen v realu ze zesiku dostat ne o laboratorni mereni pri 13,8 nekdy jeste pri vyssim napeti.

04.10.2010, 16:43 |
Cenda Ladiku, urcite nezpochybnuju ze vis o cem je rec, ale porovnavat namerene hodnoty v aute, kde jsou pokazde jine podminky (a diky zdroji se mohou menit i v prubehu mereni) a papirove opet pri jinych podminkach se proste nedaji. Proto jsem to tak rozepsal.
Pokud by jsi to pojal jako konkretni dotaz jaky vykon muze dostat on sam ve svem aute do insalovaneho SW (a to tam nevidim), tak od stolu mu nikdo neda spravnou odpoved.
Každý z vás má pravdu... já jsem se ptal kolik mu prostě bylo naměřeno nezajimalo mě kolik mi bude dávat v autě ale kolik z něj může jít maximálně když dodržím nějaký podmínky...a to jsem se dočetl nějakých těch 1105W rms v 1ohm a to jsem chtěl vědět :) Ale říkám že zase i vinzek má pravdu v tom že tohle nemohu udělat v autě...že za tím je hodně podmínek...by mě zajimalo jak na to akorát přišli v Hifonicsu že tam jsou takovýhle výkony ...500/1000/1500 a ve skutečnosti jiný .... že to je jen klamání zákazníka...
a to každej ještě tvrdil a tvrdí, že Hifonics má změřeno v reálu víc než se udává v papírech
Někde sem našel test na Hifonics GX5000D a tam bylo na 13.8V necelejch 4,2kWrms v 1ohmu
a Láďa ho snad odměřil 7kWrms při 17 bo 18V
Jerry každej klame!!! kromě asi B2 a Cactusu...to sem viděl osobně

04.10.2010, 19:01 |
swpavel | Upraveno: 2010-10-04 19:17:31
tomas zapomnel si na DD ty taky napisou vykon ktery potom skutecne v aute nameris.. a jsou i dalsi znacky ktere neklamou.. :-)
Co jsem ještě slyšel tak helix dark blue 1000.2 tomu naměřily prý 2200w rms ve 2ohma papírově má 1900w rms ...
Tomas V -Co jsi myslel B2? a Cactus ? co to je za značky??? DD je digital disajn nebo jak se to píše :D né?
B2
[ Link ] ...kontaktuj Láďu362
Cactus
[ Link ] to zas Petise
...ikdyž myslim, že na to nebudeš mít rozpočet
Já do ted myslel že nejsilnější zesilovač je hifo Maximus xxx a koukám že tady jsou mnohem větší ...ale jiné ceny :D
tem M1 kam jsme v linku namerili v terre pres 22000W takze spokojenost :-)
Tomas muzes hazet i CZ link :-)
[ Link ]
koukám trh opět doplněn o nové přímotopy... :-))
Tak nějak souhlas s Revilem.
Z něčeho se vycházet musí a to něco musí být mimo výrobce a určovat další postup pro jednotlivé specifické podmínky následujícího...
Někdo zavedl určité normy typu AES, RMS, THD atd a ty se nějak musí určovat.

05.10.2010, 16:06 |
clown Jerry to vis Helix .., ten nema nikdy namerene hodnoty pod tim, co se uvadi :o)))
ten obrazek z testu je nekde na netu, uz ho u sebe nemam, zesik pomerne dobrej na ten vykon, skoda, ze uz se nedela .. drzi si cenu :o)
v německu jsem nedávno dražil na Ebay dva Helixe 1000.2 a oba nakonec přesáhly mojí mez a prodali se za 251 Eur
swpavel: sem vůbec nevěděl, že existuje CZ web :-) jdu prohlížet

05.10.2010, 22:11 |
clown ta cena je ale v poradku
z neceho se vychazet musi ale pan se bal aby tim zesikem dostatecne nakrmil ten basak coz dostatecne v aute nenakrmi kdyz tam nema dany napeti dfanou impedanci a td atd kdyz mu ten zesik da tech 500w tak bude strasne rad a o to de