Navštíveno 4061x

10.10.2010, 20:08 |
Lyssy Před pár dny jsem se Vás tady už ptal na to, jak vyřešit, že mi vypadne zesilovač při vyšší hlasitosti čím by to mohlo být. Překostřil jsem baterku (má teď orig. kostru + novou asi 2x silnější kabel, než je orig.) Kostru zesilovače jsem dal na šroubek od pasů pod zadní sedadla, ale problém přetrvává. Zkoušel jsem dát 2 baterky (přes startovací kabely a nastartované auta) stejně to vypadlo, takže s názorem, že je málo šťávy pro zesik nesouhlasím. Než pošlu zesik na opravu, tak se chci naposled poradit, jestli ještě někoho cokoliv napadá, tak mi poraďte prosím.
Zesik je
Mono Autotek
RMS Power @ 4 ohms: 650
RMS Power @ 2 ohms: 1000
RMS Power @ 1 ohms: 1400
Precise, high-current capable digital power supply control circuit
Fidelity Exceeds Conventional D-Class Amp Designs
1-Ohm Impedance Stability
Less Energy / Current Needed From Vehicle Battery
Less Heat Compared to Other D-Class Amplifiers
A/B Class Amplifier Audio Quality
High Damping Factor For Improved Bass Impact
Subwooder -
[ Link ] Kabely Hollywood - 21,4 qmm
Auto - Škoda Felicie 1,3 (modrá barva) =D =D =D (jestli to není tím) =D =D
Poslední věc je, jestli nejste někdo z okolí Litoměřicka, že bychom to probrali nějak osobně.
Předem Vám všem děkuju!
takze ti pri vetsim zesileni hodi protect jo?(cervena dioda)

10.10.2010, 20:16 |
Lyssy Přesně tak

10.10.2010, 20:18 |
Piskoteek | Upraveno: 2010-10-10 20:34:54
mě toto dělala signálová Yka.. než jsem na to došel tak mi to trvalo a cele jsem to překopal rovnou na baterku a šel jsem postupně a došel až k ní.. Je to na p*** když to namašliš vše do auta a nejede to..

10.10.2010, 20:21 |
Lyssy Jsem laik a začátečník s autohifi, ale na pořádných bassech si potrpím. Ono to hraje, ale neužiju si to a hlavně nevyužiju to, co ten subáč snese a dokáže...vždy se zastavím tam, kde to zrovna začíná krásně dunět a třást se vším. Nerozumím ti, co to je "signálová Yka"?
jak mas subwoofer zapojeny na zesilovac?
jinak nechci bejt hnusnej:ale potrpis si na poradnejch basech a pri tom o tom skoro nic nevis,toto proste nemam rad,respektive ty lidi co chtej jen aby to bylo slyset.

10.10.2010, 20:26 |
Lyssy Myslis signálový kabel, ne? Co na něm může být špatného?

10.10.2010, 20:26 |
petis woofer máš v bassreflexu předpokládám. Podle mě muže impedance při hraní klesnout hluboko pod 1 ohm a zesík to nedá, tím pak souvysí napetí na baterce. Nebo mužou bejt zkratovaný cívky na wooferu.
nevim jestli sem ti do tvyho minulyho vlakna neco psal ale taky mam ten problem, taky sem prekostril, koupil sem 5m minus kabelu a natah primo od baterky, koupil novou baterku pc3000 a problem byl porad, jediny co mi teda castecne pomohlo je, ze sem dal sw do bassreflexu (predtim reknu jako priklad vypadavalo kdyz sem dal hlasitost na radiu treba na 20 a ted pri uplne stejnym nastaveni jen bassreflexova bedna a vydrzi to treba az do 30 a to uz se v aute neda poslouchat) takze normalne se na tu hlasitost ani nedostanu.
Jinak mam monoblok taky na 2ohmy 1200w rms, sw pincka 1000w/3000w

10.10.2010, 20:29 |
Piskoteek | Upraveno: 2010-10-10 20:45:33
lyssy - chtěl jsem tim říct že to muže dělat spousta věcí a blbě se radí přes pul republiky když to člověk nevidí..ale kluci co jsou na vyšším lvl ti třeba poradí. Jakej mas SW?

10.10.2010, 20:30 |
Lyssy Zapojení mi doporučil rover (bývalý majitel zesiku) takže jedu na 2 ohmy. Do bedny nevidím, mám je terminál, kde je 2x + a 2x - a mám to zapojené na spodním - a + a na zesiku jsou za vedle sebe 2x - a 2x +, tak to mám na prvním a třetím výstupu (+ a -) Dík za kritiku, ale na nic víc jsem se tě neptal a za druhé nevím jak jinak bys řešil muziku ve staré feldě, kterou bys dostal. V mém případě a finanční situaci. Nechtěl jsem předělávat a dělat s ní nic zásadního.

10.10.2010, 20:31 |
Lyssy Jinak se omlouvám za překlep "subwooder - subwoofer" máš tam odkaz na něj ;o)

10.10.2010, 20:33 |
Lyssy bedna je bassreflex

10.10.2010, 20:36 |
Lyssy Buddy87 - myslím, že psal. Jenže u mě to je tak, že bassreflex je od začátku, muzika je kromě zesiku fungl nová a vypadne to na takové hlasitosti, která se pořád v autě snést dá...

10.10.2010, 20:41 |
Lyssy Seat Power - Prosím tě o radu a né o to, abys rozebíral to, že to nedělám na SQ, ale na to, abych z toho dostal co nejvíc za tu cenu, co jsem do toho dal. Příjde mi naprosto zbytečné dělat SQ ve felicii, kterou mít moc dlouho nebudu, lepit do ní tisíce v podobě tlumení atd...prostě mi to přišlo dost zbytečné v mé finanční situaci. (jsem 19ti letý student) a celkově bych asi felicii fakt netlumil ikdyž vím, že tlumení je základ a bez něj se nedá. Hold jsem se musel spokojit s tím, jak to mám teď...

10.10.2010, 20:47 |
Lyssy petis - jak dojde k tomu, že impendance klesne pod 1 ohm? V tom by mohl být problém - zesik je stabilní do 1 ohmu.

10.10.2010, 20:51 |
Lyssy Jak zkratuju cívky?

10.10.2010, 20:55 |
petis při muzice impedance lítá nahoru a dolu. není tam stabilních 2 ohm. Jde i o naladění bedny.

10.10.2010, 20:57 |
Lyssy No, tak to bude nejspíš tím. Vypadává to nejčastěji na hlubokých bassech při rapu. Při poslechu popu se dostanu na vyšší hlasitost, než to vypadne. Tak kde mám hledat problém? Nebo jak problém vyřešit?
jj taky bych rek ze to je bednou chtelo by to nejak promerit pri zatezi abysme zjistili vic no, jenze ja to sam nezmerim

10.10.2010, 21:02 |
Lyssy Bednu mi dělal uživatel rover na zakázku. Věděl přesně do čeho jí dávám, na co jí zapojím atd atd...

10.10.2010, 21:02 |
petis předělat bednu možná by stačilo zmenšit. a nastavit zesilovač.

10.10.2010, 21:05 |
Lyssy Zesilovač je dost stažený. Nastavoval jsem ho s roverem přes telefon, protože on ten zesik měl, tak věděl, co a jak ;o). Vysvětlete mi, jak může být problém v bedně. Měl jsem dřív subwoofery z auta doma na zesiku na 220 a dával jsem jím dost zabrat - dokud nezačaly zkreslovat, nebo z nich nešel divný brukot, že jsem poznal, že víc už nesnesou, tak jsem ubral, to u těchle novějších zesiku a reproduktorů už nejde? To je to vyrobené tak, aby to vypadlo?
No bednou to asik nebude,jen můžeš ještě zkontrolovat zapojení basáku v bedně ,nikdo nejsme neomylný takže sem se mohl seknout tam .

10.10.2010, 22:09 |
clown dle meho zkus jinou baterku, dle meho to vypina na podpeti ..
to spojeni dvou aut po startovacim kabelu je celkem prdel

10.10.2010, 22:22 |
Lyssy Proč prdel? Rozšířil jsem tím kapacitu mé baterky o další baterku, co je na tom za prdel? Pokles tam sice při vyšší hlasitosti mírný je, ale kdyby to bylo tím, tak to nevypadlo při té zkoušce se startovacími kabely, ne?
jeden dotaz...napsal jsi že bedna ma terminal o 4 konektorech? pochopil jsem to zpravně?...basak je 2+2 ohmy?...a zapojil jsi jen 2 konektory...maš na terminalu nějake klemy?...neni možne že frčíš jen na jednu civku? ..bo 2+2 znamena zapojit wfr na 1 nebo 4 ohmy..bud do serie nebo paralel......nikoliv na 2...teda pokud jsem to z textu spravně pochopil

10.10.2010, 22:54 |
Lyssy dvě cívky - 4+4 ohmy. na terminalu jsou 4 výstupy - 2x červený + a 2x černý -. na terminálu jsou spojené plíškem plusy a mínusy spolu.

11.10.2010, 09:12 |
clown prdel je v tom, ze ty startovaci kabely co se prodavaj horko tezko roztoci starter .. natoz aby si ucitil silu te druhe baterky :o)
Nejezdis treba nekdy do Prahy? Chtel bych to videt s merakem... :-)

11.10.2010, 17:07 |
Lyssy Tak já ti tu prdel zkazím =o) je to domácí výroba a je to silnější průřez, než napájecí kabel - 21,4 qmm.

11.10.2010, 17:08 |
Lyssy Do Prahy moc nejezdím. Ale když mi napíšeš, že mi to prohlédneš a budeš se snažit najít, kde by mohla být chyba, tak tam za tebou o víkendu sjedu - mám to 70 km.

11.10.2010, 17:10 |
Lyssy wattman - ozvi se mi na mail - gardenzitty2@seznam.cz
to bysme se vinzku mohli my nejak domluvit ne koukam decin, ja sem z povrlu .)
nu vidis -) a co bys potreboval

11.10.2010, 23:03 |
s1michael | Upraveno: 2010-10-11 23:21:50
Můj osobní názor je slabý woofer a vypíná ochrana proti spálení cívky (cívek)
Jo a 21,4mm na napájení takovýho zesu mi přijde dost málo. Já bych dal min. 35mm. Kolik je nazesu napětí když vypne?
Rekly bych ze to bude asi kabelama,baterkou nebo skus sundat ten zes s ty bedny dolu vic me uz nenapada....
No..
A) Co to je - slabý woofer a vypíná ochrana proti spálení cívky? - asi nějaká blamáž.. :-) (osobně tyto dva kusy mám na MTX TH1500D - změřeno 1792W RMS na 1 ohm)
B) Napájecí kabeláž je podle mě hodně moc poddimenzovaná. Autotek podobně jako Hifonics apod. je prostě žrout. 21.4 qmm je prostě málo. Natáhni si 50qmm, dej přes noc baterii na zdroj a druhý den to vyzkoušej. Podle mě to bude v pořádku..
Takže já bych vyzkoušel, vem si multimetr a změř kolik tam je při hraní a soustřeď se na to když to vypne, kolik tam je na baterce - tím si myslím, že vyloučíš vypínání zduvodu špatné baterie
potom napájecí kabel bych dal taky silnější
za další bych si dal ten zesík z bedny, ikdyž je nový může mít studený spoj a při těch basech, to může vyhodit
vinzek fa: no ja mam totiz stejnej problem jako tady lyssy, takze pokud mas moznost promerit treba skutecnej odpor pri hrani nebo watty kolik tam tece kdyz to vypne, nebo proste hodit na to oko, popr. to probrat tak bych ti byl vdecnej, protoze uz taky nevim co s tim...

12.10.2010, 10:37 |
Lyssy Pánové nechci kupovat celou kabelovou sadu, kde je 50qmm napájecí kabel. Bude mi stačit samotný napájecí kabel 50qmm, nebo ještě metr kostřícího? Napiště, co VŠECHNO si mám koupit (pojistky k tomu třeba silnější atd) abych platil jen jedno poštovné.

12.10.2010, 10:38 |
Lyssy vinzek fa - když problém přetrvá i po výměně kabelů, tak se ti ozvu a zkusím to vyřešit přes tebe!

12.10.2010, 11:00 |
Lyssy Jestli je ale problém v baterce, tak to bude problém - protože ve Felicii je slabý alternátor, takže bych nejdřív musel vymyslet něco s ním a pak až baterku.
Budeš muset vyměnit napájecí kabel, kostru, pojistkové pouzdro, pojistku, pravděpodobně nějaké to oko na kostru a na svorku.
Lyssy pokud budes davat jinou baterku i 90Ah se tam vejde a bez zmeny altiku jezdil sem tak ve facku a to sem mel 90ky 2 -))
jinak pokud chcete sem ted u nasich tak se muzete zastavit ve ctvrtek odjizdim pak az za tejen -)) popripade vam domluvim servismana kterej je tu furt ale uz nedela hifi ale vrtulnicky -))ale je na o dobrej a schopnej zmerit i vykon

13.10.2010, 18:40 |
Lyssy Potřeboval bych někoho, kdo se mi na to koukne a řekne mi vyměň tohle, místo tohodle dej tohle a musí ti to jít. Je mi 19 let, jsem student a nerozumím autu, ani muzice. Zapojil jsem to tak, jak mi řekl rover, který mi muziku stavěl a doporučoval...Jak tady už pár lidí psalo, nerozumím tomu a dělá mi radost, když jsem ve městě slyšet, ale příjde mi dost zbytečné dělat ve staré feldě tlumení a opatření na kvalitu. Takhle mi to vyhovuje, jen mě zlobí to vypadávání =o(
misto novýho kabelu natankuj benzin a nekomu zavolej - prijet tam a vyres to...
Průřezem kabelu (který je dostatečný) toto není!
no pokud chces kontakt na me je pod nikem -))