Navštíveno 3539x

mám dotaz ohledně hifonics zxi 693, hledal jsem na internetu a nalezl jsem různé hodnoty o výkonu
[ Link ] [ Link ] vysvětlí mi někdo jaké ty údaje jsou pravdivé? má je někdo osobně? předem děkuji
ZSi693
16 x 23 cm (6 x 9er) 3-Way Triaxial, 4 Ohm
150 W/RMS, 300 W/MAX
Ø 222 x 152 mm, ‡ 87 mm
EUR 129,00*

10.10.2010, 21:20 |
pepe689 | Upraveno: 2010-10-10 21:37:53
si byl rychlejsi

10.10.2010, 21:20 |
achyl asi me tu ukamenujou , ale mel jsem je a naprostá spokojenost.
endru.ondra: to už je novější série ty jsou jiné ale výkonově nejspíš stejné jako předchozí. Vysvětlí mi někdo proč to má každý obchod napsaný jinak?
Tak to nevym kontakuj MaxxT ten je dováží a moch by mít dokumentaci

10.10.2010, 21:27 |
MaxxT vysvetleni je takove
na obchode prohifi.cz je informace z americke serie reproduktoru, pak prisla obmena za nemecky sortiment, kde pro evropu se vyrabi s trochu jinou technologii a tudiz i repro je trosku jine.
Pravda je kde? Oba to maji dobre, jen prohifi.cz neudelal aktualizaci na webu. :-)
V soucasne dobe je novy model ZSi
[ Link ] staci sledovat nas web. :-) Jakekoli dotazy zodpovim treba do mejlu ci sem.

10.10.2010, 21:31 |
Lyssy Můj názor je takový, že některé obchody, které se nezabývají autohifi, ale tím, aby měli co největší zisk udávají hodnoty jiné - vyšší, lepší. Já je nazývám "prodejní hodnoty" aby se to méně zkušeným líbilo a kupovali to. Sleduj prověřené e-shopy, kde ti poradí a kde mají takový sortiment, o kterém všechno ví a už jen to, že ho nabízí mluví za to, že to nebude nic špatného. Moje maximální spokojenost je www.revilohifi.cz - MŮJ NÁZOR.
to samé je u zxi6.5c které mám momentálně doma na stole
[ Link ] [ Link ] já tam mám napsané to samé co prohifi, přímo na reproduktoru(4ohmy, 100w nominal, 500w maxx), u toho platí 100w nominal a 500w max pro každý reproduktor nebo pro oba dohromady?

10.10.2010, 21:36 |
Lyssy Nebo jak napsat MaxxT - další možnost.

10.10.2010, 23:13 |
MaxxT D ´ice - Samozrejme, ze 100W RMS plati pro kazdy reproduktor, respektive z kazdeho kanalu jim muzes pustit 100 RMS. Nejde o prodejni hodnoty, vzdy by se mel clovek ridit vice udaji nez vykon RMS/MAX atp. Dulezita je i citlivost, konstrukce vyhybky atd. Osobne mam vybornou zkusenost se ZEUS reproduktory, ze sneseou opravdu hodne a to ze 200 RMS bez problemu. Ale clovek musi mit usi a poslouchat to a samozrejme je dulezite i dobre nastavit radio a zesilovac.
Kdyby neco, ICQ 233-804-995

10.10.2010, 23:26 |
MaxxT hlavne se to da poznat podle novych vyhybek, od starych rozeznatelne na prvni pohled :-)

MaxxT:a jsou v něčem lepší ty nové výhybky? nebo je to poze designová záležitost?
Hifonics - drive uznavana znacka, ale dnes dost nedodelana. Proto rozdilne hodnoty. Zesiky se delaj tady a neni na ne bran zadny duraz ka kvalitu... Kazdy prodejce tady vi co prodava, takze netreba mluviti...
Barthez: tím chceš říct že hifonics je shit?
Myslím, že Barthez chtěl napsat, že staré zlaté časy Andromed a řady XI jsou nenávratně pryč. Bohužel mě přijde, že se Hifonics vydal cestou komerční (což je logické) než prestižní.. Audiodesign má hold takovou politiku, možná ale díky které tato značka pořád žije. Přeci jen se můžeme podívat, jak dopadly značky prezentující se hlavně kvalitou jak kvantitou - příkladem Genesis.

11.10.2010, 13:21 |
MaxxT Barthez: Myslim si, ne vim, ze nevis o cem mluvis, tak bych to na tvem miste vubec nekomentoval, jelikoz tvoje informace jsou dost zavadejici.. Tady se popisuji dva ruzne sortimenty. Americky sortiment, ktery neni kladeny na takovy duraz kvality (rocni zaruka atp.) uz do Evropy neni dovazeny, jelikoz se cca 2 roky zpet rozdelil na Evropsky a USA trh. Duvod je jasny Evropa ma daleko vyssi naroky na kvalitu nez spotrebni USA. Tvrdit, ze Hifonics uz neni to co driv, je dost smesny nazor. Vse je o vyberu komponentu, ktere se do zesilovacu davaji a vyvoj modelovych rad. Duvod, proc nektere serie jsou vyrabeny na dalnem vychode je jasny, je to kupni sila, ktera se pozaduje "slev". Az bude kupni sila silna,stabilni, ktera oceni kvalitu vyrobku, bude na svete lepe.
MaxxT: dobře díky za rady a ještě jeden dotaz, jak jsem již zmínil ve dveřích mám repro hifonics zeus zxi6.5c(100w nominal, 500w max, 4ohmy)dozadu do plata jsem vybíral repra přibližně stejně silná, zxi693. Je to dobrá volba nebo bude lepší zvolit jiné, jaké? + prosím o doporučení zesilovače stejné značky jak na přední tak na zadní repro. Díky moc

11.10.2010, 13:41 |
MaxxT D ´ice : Napsal jsem ti to do mejlu.
MaxxT: díky už jsem odpověděl:-)
MaxxT nevim ale celkove me pride a ze zkusenosti vim ze ty US verze jmenovane znacky byli o dost kvalitnejsi nez ty deutsche co ti budu vykladat ty basaky uz nebyli top ale porad sou dobry pro normalni uzitek
jak si psal ze je to taky o tom ze to musi sclovek poslouchat to je u nas ten hlavni duvod proc to lidi palej a ruzne poslkozujou protoze si koupej vec ktera ma nejaky hodnoty stejne do toho smazej nesmysl vsecko chrci a chrasti pak to de do kopru
v jednom aute mam kompa crunch nejaka ta gts serie zvuk sice nic extra ale dostavaji slusnej kopr a porad fungujou proc asi -)
MaxxT :
Myslim ze muj prispevek hruba zachitil revilo a vinzek fa. Uz vubec nebudu reagovat na tvuj pocit me nevedomosti. Audiodesign proste znenil u "nekterych" znacek logiku prodeje. Kazda znacka je zamerena na jinou cilovou skupinu lidi a s tim jsou samo spojeny vyrobni naklady a provedeni. Vic bych to rozebyrat nechtel... Znacku a ani tve zastoupeni nikterak nepomlouvam...

12.10.2010, 12:52 |
Lu82 nevim znacku Hifonics uz vozim ve tretim aute asi patym rokem a zklamanej urcite nejsem, a jak se tady pise ze horej zesiky atd. mne neshorelo nikdy nic asi je to taky o tom jak to clovek pouziva atd. Na normalni poslech to urcite staci, treba pavlovo volvo co sem slysel hraje uzasne nekdo tady sice napise ze to umi zahrat na cca dve pisnicky ktery se poustej kolem dokola, ale ja osobne vim co sem slysel a dve stejny pisnicky kolem dokola to urcite nebyli. Kdyz porovnam napr zesiky MTX model 4000D a Hifo Colosuss, tak nevidim neaky zasadni rozdil proc a vcem by mel byt ten colosusus horsi oproti MTX jak mi psal v diskuzi na FB revilak. proste a jednoduse napsano ja sem se znackou Hifonics spokojenej a nemam duvod menit a to ze netlacim 150db mne az tak netrapi mam to predevsim na kvalitni poslech
Lu82: To je tvůj názor. Názor laický.. Navíc je podložen zkušeností pouze s Hifonicsem a zároveň pravděpdobně i leností se dozvědět něco o tom druhém. Víc k tomu nemám co dodat.

12.10.2010, 14:13 |
Lu82 Kdyz myslis tak myslis. Hm vyzkusel sem vice znacek ne jen Hifo a u hifa uz sem zustal a nemam potrebu na tom nic menit

12.10.2010, 18:00 |
MaxxT Revilohifi.cz : Sam jsi nikdy nemel moznost poradne vyzkouset colossuse tak si myslim, ze i z tve strany je to dost zaujaty nazor.
MaxxT: každý si bude prostě hájit to svoje. Bohužel i v okamžiku, kdy nemá pravdu. Nicméně věř, že nemáš pravdu. :-)

12.10.2010, 20:12 |
MaxxT Revilohifi.cz: Ovsem, jak jinak, kdyz jsi to rekl ty..

12.10.2010, 21:08 |
pepe689 | Upraveno: 2010-10-12 21:24:56
hosi kazdej si haji svoje jasna vec :-)))ale jsou veci ,ktery jsou dobry a ktery stoji za hovno
Hifonics -vyborny jsou maximusy kompa,ale asi kazdy je slysel
slusny je woofer MX -ale ma docela spatnou bednu.
S MTX se me libi thunder 15´´
Kazdy honi vykony 4-5KW a obcas neni marny sledovat ,zrovna treba vysledky v Evrope (EMMA),kde se da se stabilnima zesikamam o vykonu 2KW dat skoro 148db :-))
takze asi tak .
Jinak se poperte .
Nekdo ma rad Clarion ,nekdo /// nekdo PIO nekdo .....blondynu ,jinej cernou .
.
Takze pro me nej SW je stale 13w7 :-))a pro rejpalce ,aby byl klid tak ja si ji koupil v SR :-))
Vyprdnul bych se na tuhle debatu. Je treba si hlavne uvedomit, ze penize jsou az na prvnim miste... Je jasne ze kdyz ma MaxxT zastoupeni tak si svoje bude hajit, ikdyz to tak nebude. Delal bych to taky, uz jen prave pro tu cilovou skupinu.... Naprosto to chapu, jen proste nejsem v pozici prodejce jedne znacky a preferuji neco jineho.. To jak jak kdyz bych kazdemu cpal RF a tvrdil, ze to je nej znacka... Taky nesmysl...
Barthez rf je nejhorsi sracka proto rikam sencoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooor -)
a ted vazne kdyby hifonics delal basaky ktery se daji reconovat asi bych je vozil na dbdrag taky ale ty basaky maji proste svou hranici
jako u kazde znacky zalezi na tom co clovek chce a kolik do toho da penez je spousta lidi kteri si koupi at tu nebo jinou znacku nejlevnejsi rady a pak na to nadava ale to je pochopitelny
jinak jak psal Lu82 je to jen o tom jak se k tomu clovek chova mam zesik hifo a nikdy zadnej problem nenastal a to ze sem ho nikdy nesetril a je to amps stabilni v mustku do 2ohm a ja ho zapojil i na 0,25 ale kdyz clovek neni debil tak to proste nespali a ze me shorelo par zesiku -))
Vinzek :
jj too je presne ono. Vzpomenu si na Vitu a jeho CarPowery a je mi uzko. To co do tech repraku poustel a jak dokazal ten reprak zahrat na normal hudbu klobouk dolu.... a to to byl reprak za par supu z nadrazi...
Fakt je dulezite k cemu komponenty pouzivas a co od nich chces. Na takove to domaci zvikani nebo na prutok nejakeho proudu...
pozor chlapci zminene carpowery byly 12TC tusim 200rms do kazdeho slo 2kw asi tak 20x pri testech a pri mereni mezi tim frceli u kamose na 4kanalu ale perlicka hrajou tam dodnes a mame to dobrejch 5let -))
jj rok 2006. Fakt jsem tenkrat nechapal. Dobre postavena bedna ( vsak si pamatuji jeji progres ).... Na tehdejsi dobu SW za prd a v bedne na Db to hralo peckove :-). To byla stejne doba :-)))