Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > tlumeni

o Navštíveno 3860x o
o 12.10.2010, 20:24 | bigmat
Dotaz budu davat w 7 do uzavrenky a chtel jsem dat tlumeni na bazi dinamatu na zadno stenu bo po cele,dela se to udomaciho hifi treba xavian to dela u vyzsich modelu ale nevim jestly to bude k necu?

o 12.10.2010, 20:29 | macek
Zadne tlumeni staci to rouno co tam je
o 12.10.2010, 21:00 | Milhauzz
No bacha, i v domácím hifi se používá tlumení uvnitř bedny na boční stěny ...
o 12.10.2010, 21:22 | jasisoft
u domaceho hifi sa dava dynamat a podobne materialy najma kvoli tomu, ze bedne su z drevotriesky a nie z mdf, tym padom je to na potlacanie rezonancii... a drevotrieska je zase kvoli vahe (origo bedne su aj pekne tenke). predstav si zeby bedna na domace hifi mala 80kg, s tym zvysene naklady na povrchovu upravu, preprava, balenie atd atd. v aute zase vacsinou bednu vyrobis sam, preto ta moc tie faktory ako vaha, preprava, balenie atd. netrapia. cize vyrob peknu bednu z mdf - 18-22mm, ak si hardcore mozes aj viac, vytlm runom aspon zo dve vrstvy (kludne aj 3 aj 4) a hlavne poriadne utesni. nic viac netreba.

pre rypalov - JL audio fathom a gotham je z mdf - 19mm (americky rozmer), vaha cca 160kg.....je to vynimka.
o 12.10.2010, 21:47 | Radeggast
Ajaj, to už je asi 10tý vlákno...

hifim@ni@k
Pokud tě to zajímá více, najdi třeba články p. Sýkory. Dle něj není třeba u subwooferu polepovat stěny tlumením, pokud je ozvučnice dostatečně tuhá.
Rouno umístěné do prostoru ozvučnice se naopak používá k virtuálnímu zvětšení objemu. Dojde ke zpomalení zvukových vln, které " letí " delší dobu. Tedy jako kdyby byla ozvučnice větší.
A rouno v prostoru ozvučnice subwooferu nemá význam z hlediska tlumení stojatých vln. Vlnové délky na těchto frekvencích jsou prostě moc velké.

noclue
hifimaniak to napisal dobre, tlmil by som ak
1. potrebujem virtualne zvacsit objem - teda mam malo miesta a mensiu ozvucnicu ako treba
2. ak mam zadnu stenu blizko repra, nech sa vlny neodrazaju od zadnej steny rovno k membrane- tam ale nepomoze runo ani molitan, treba minimalne nejake pyramidy ci uz je to drevo, alebo alubutyl alebo sorbit... podla toho, co vyda penazenka...

crazyape
Tak pridam svoje postrehy.... uzavrenka jak jsem jiz psal... objem cca 32l. Sub 12" - TEC PXW12. Hola bedna bez tlumeni, je slyset "duty bas" , pomale pasaze neprijemne protazene ..... Pokus c 2 - zadni stena + bocni steny vylepeny pyramidovym molitanem vysky 3cm.. je slyset zlepseni.. Nakonec jsem zkoncil u molitanu na stenach + tlumiciho rouna ktere zasahuje zhruba do pulky ozvucnice. Rozdil je dost znatelny.... "duty bas" se vytratil a zvuk zni mnohem dynamictejsi.
o 12.10.2010, 22:47 | bigmat
Oky takze kdyz mam 22mdf takze cajk nic vymyslet nebudu.... jasisoft:JJ gothem a fanthom znam uz jsem se na to mockrat dival jen cekam kdy si to nekde na vystave poslechnu ted v sobotu jedu do praglu s bratrama na vystavu home hifi,ale pochybuju ze by to tam mely:((....
o 13.10.2010, 10:52 | jasisoft
v usa bola teraz pekna vystava a vyzera to nejak takto...

foto k příspěvku  od jasisoft

o 13.10.2010, 10:52 | jasisoft
pripadne takto

foto k příspěvku  od jasisoft

o 13.10.2010, 11:16 | pepe689
by me zajimalo cim to zivi ze by tam byly 2 predelany slashe ,vim co delaji 2 v aute nevim co by to udelalo v byte
o 13.10.2010, 11:27 | bigmat
Hmm pepo to taky neni asi do bytu ale na ozvuceni nejakeho salu:D
o 13.10.2010, 11:27 | bigmat
[ Link ] nadhera
o 13.10.2010, 11:29 | bigmat
JL a bwcka zajimava kombinace skoda ze tady u nas na vystavach si to neposlechnu:(
o 13.10.2010, 11:30 | bigmat
Nejspis realna simulace zemereseni:D mit to doma v byte:D
o 13.10.2010, 12:11 | clown
tady je otazka za domaci JLo ma stejny projev jako to do auta :o)

krabice paradni, ale nemusim :o) 300W na domaci zemetreseni mi staci
o 13.10.2010, 22:28 | pepe689
trosku jinak ono totiz,na GZ hucelo a tlacilo ,ale srovnani na 1000 je to proste jinde tlak se zmensil ,ale basy jsou řádný,bohuzel nekdy clovek zjisti ze 3kw jsou mnohdy horsi nez 1:-)),a sposuta veci si nesedne jako treba Helix na VRX :-))
o 13.10.2010, 23:25 | bigmat
neboj Pepo je to vse vymysleny 2x JL v uzavrenkach a 2x slash....
o 13.10.2010, 23:26 | bigmat
uz setrim je to plan na pristi rok:D nejdriv budu muset dodelat zbytek a hlavne zdvojnasobit predni kompa:(
o 13.10.2010, 23:30 | bigmat
hlavne Pepo gotham se bude dat lip sladit na doma jak v aute a ono celkove doma jepsi jak v aute,ale ono si clovek nevybere kdyz travi vetsinu casu v aute,tak si to musi nejak zprijemnit:D
o 13.10.2010, 23:51 | macek | Upraveno: 2010-10-14 00:08:04
GZ huci a tlaci ale Slash tlaci a basuje. GZ nema zdaleka takovou kontrolu jako Slash
o 13.10.2010, 23:57 | macek
bigmat 2x uzavrenka nebude hrat jak jedna sterbina
o 17.10.2010, 00:04 | bigmat
tak jsem to tlumeni poreseil vytlumil jsem misto oz predni dvere komplet i tapec,5te dvere tez a muzu rict ze parada jen musim jeste rozebat komplet zastavbu pac mi drnci plech od rezervy:( no ale kufr uz asi lepsi nebude pac se ty vrata nafukujou i to okno vypada jak kdyz ma kazdou chvili se odlepit:D
o 17.10.2010, 00:05 | bigmat
dneska to dodelam a JLko se da do uzavrenky a bude nadhernajs:D
o 17.10.2010, 00:06 | bigmat
Jinak kdyby byl zajem mam foto z vystavi hifi co probehla v sobotu v praze..home hifi
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.7576 sekund.