Navštíveno 3631x

Teď o víkendu si ke mně dal kamarád auto, abych mu tam vyměnil rádio, namontoval zesík, kabeláž a připravil pro nový repra dopředu. Po prvnim omrknutí starýho osazení jsem zjistil, že vzadu jsou oválu k sobě hozený paralelně na pravej kanál. To přisuzuju tomu, že asi odpálil předchozí majitel jeden kanál na rádiu (nezkoumal jsem) a tak chtěl aby to aspon vydávalo nějakej zvuk. Pustil jsem se do předělávání, ale co jsem zjistil pak mě už skutečně hodně pobavilo, tak jsem to musel zdokumentovat..
a já se divil proč mi ten kabel i přesto že jsem ho odpojil od repro nejde vytáhnout :D

prostě v něm narvanej vrut :D

To se ani nedivim že si to pán odpálil. Občas co vidim udělný v autech se divim že to eště hraje, někdy je to fakt prasečina :(
a koncák na rádiu byl v poho nebo to nezvlád?
...jednou sem viděl něco podobného kdy se kabel z monobloku do wooferu skřípnul pod šroub u pásů (pod kobercem). Nooo a po zapnutí rádia nastala pěkná frekvence a následovně protec na monobloku.
Odešely tranzistory, zdroj...tzn. komplet všechno
a jednou sem po kámošovi předělával instalaci. Kostru 25qmm kabel s očkem chytnul na nalakovanej plech a zřejmě neměl po ruce jinej šroub než vrut do dřeva (asi 5mm)
Majiteli bylo divné, že po každém hrbolu a zatáčce se vypíná zesilovač....
v dalším případě sem předělával pojistkové pouzdro. Do pouzdra na 35-50qmm byl dán 25qmm kabel(ještě bez redukce na slabší kabel) a aby toho nebylo málo tak kabel byl sice dostatečně zasunutej ale už nebyl tak moc "oholenej" . Červík byl pěkně přitáhnutej přímo do izolace
...v některejch případech se nestačim divit
Další moc pěkná instalace (si dělal jeden známej sám) Kabel použil velmi vhodnej na 4ch, ale asi nevěděl kam ho připojit tak ho dal přímo na ISO konektor (zkrutnej spoj a izolačka )
viděl sem toho dost :-)))) takovejch případů kdy místo kabelu je drát ani nepočítám
jako hrálo to, ale dost se tomu divim :)
ono asi dost lidí nerozlišuje drát a kabel, hlavně že to vede elektřinu.. hlavně prostě když jim to nějak hraje ale že je to prasečina už jim nevadí :/
stejně je jedno jestli drát nebo kabel, protože proud vede po obvodu :-)))
...jen ta tvárnost je trochu někde jinde
take uz jsem vydel podobne situace kamarad ma zesik jbl 4kanal a na nej napojenej woofer mac audio maximus a kabyly mu ze zesiku lezly a nejak se to tam pospojovalo a delalo to zajimavy zvuky az kdyz jsem na to mrknul tak jsem se zdesil ale po dotazeni celkem cajk az na ten vykon zesiku a wooferu:D zesik nejech 2x100 v mustku a woofer 500 a na radiu basy na max:D ale ma pry hodne dobre radio znacky pioneer a vepredu napaleny pioneer 13' koaxi ale kdyz to spusti tak to nejak rve ale dulezity je ze je to hlasity:DD

20.10.2010, 11:48 |
MARWiN | Upraveno: 2010-10-20 12:07:35
to by mně zajímalo jakej je rozdíl mezi drátem a kabelem :) nemyslel si tím kabelem náhodou licnu (vypadá to jako lanko a je to spletený z tenkejch drátků)???
tomas : proud sice vede po obvodu,ale u licny vede jakoby po obvodu každýho pramínku,čili toho proudu jakoby projde víc ( a říká se tomu skin efect,s rostoucí frekvencí je proud ,,vytlačován" víc a víc k povrchu)

20.10.2010, 11:59 |
clown | Upraveno: 2010-10-20 12:15:59
dejte ruku nahoru ten, komu se nekdy nepodarilo seknout kabel sroubem ..., ze si toho nevsimne .. no stava se.
me se podarilo tenkrat ze stredobasu vyklepat vidlicku a uzemnit ji ... a pak lup a ticho .., jeste, ze Helix je to co je a ne cinska mrdka jen vypnul :o) ale leknul jsem se dost :o))