Navštíveno 9402x

Po dlouhém testování a srovnávání jsem byl překvapen jak dovede reprokabel změnit kvalitu a charakter zvuk.
Už cca. před pěti lety jsem kabely řešil, když skládal dražší aparatůru z repro Focal řady Beryllium a měl trochu problem s ostrostí na vyšších frekvencích u výšek a nevěřil že kabely s tím dovedou pohnout (a trochu se na to vyprd..
Po týdením testování se na to už koukám trochu jinak a díky zlepšení v celém pásmu a samo hlavně na středech a výškách skončil u (prozatím) Kimber TC8 :-)
zleva: Kimber Kable 8TC, 8PR, 4VS

4VS - 8 pramenů, 8TC a 8PR - 16 pramenů

8TC - je z teflonovou izolaci. Měděné vodiče z čisté mědi a geometrii Varistrand. Průřez: 2 x 6,62 mm2
Zvláštní na tomhle kabelu je i to že samotná vlákna mají různé průměry.

kabel snadno upravitelný na bi-wiring nebo bi-amp

Jinak kdyby měl měkdo zájem o tyto špičkové kabely z Utahu není problém dodat :-)
KIMBER KABLE
Firma Kimber Kable z amerického Utahu patří mezi nejvýznamnější světové výrobce kabelů pro audio a video. Od počátku bylo jejím cílem vyrobit produkty, které by poskytly ten nejlepší poměr mezi výkonem a cenou. Zářným příkladem tohoto úsilí je propojovací kabel Kimber PBJ, který se stal legendárním. Kimber však míří i na ty nejvyšší vrcholy, jak potvrdil již v polovině 90. let minulého století úžasným modelem Kimber Black Pearl. Dnes tyto cíle reprezentuje celá řada produktů s názvem Kimber Select.
Při konstrukci kabelů používá Kimber patrně nejdokonalejší měřicí aparaturu na světě (v celkové ceně 500.000 USD). Dlouholeté zkušenosti umožňují konstruktérům výborně korelovat měření s poslechovými testy, což je rychle vede k novým, mnohem dokonalejším konstrukcím. Základní technologií Kimberu je patentovaný MultiStrand - v základním svazku kabelu je vedeno několik izolovaných drátků různých průměrů. Tyto svazky se pak různým způsobem proplétají - podle daného použití kabelů. Například speciální Tri-wiringový kabel Tri-focal je pleten ve třech vrstvách oddělených pěnovým materiálem. Je zcela jasné, že všechny kabely Kimber se vyrábějí přímo ve firmě. Velký význam má nedávno uzavřená spolupráce Kimberu s nejlepším výrobcem konektorů na světě, německým WBT. Kimber distribuuje WBT v USA, současně je samozřejmě používá u svých špičkových konstrukcí. Kabely Kimber kombinují dokonalou zvukovou přesnost a čistotu, univerzálnost a precizní provedení, které zaručuje stálost elektrických parametrů.
pekne,
mal som komplet reprokable 4-pasmo v aktive v 8 TC
vysky a stredy ako biamp, protilahle zily...
dokopy 26monometrov
pri poslednom upgrade boli kratke (preco je kabel vzdy o 10cm kratky, bey ohladu na to kolko sa necha naviac?)
tak isli dnu XLO, celkom 31m na 3 pasmo...
Kimber 8TC by som uz do auta nedaval... pri tych metroch je to celkom drahe.... skor 4PR a na vysky mozno 4vs...
4PR je moj tip pre kazdeho, kto chce za malo penazi vela muziky, v danej cenovej kategorii ma malo konkurencie... skok oproti neotech soundstream bol obrovsky. Netreba sa bat priemeru (2x3mm2) ani pri stredobasoch, uplne v pohode... kto by mal strasnu potrebu dat nieco hrubsie, moze 8PR, ale netreba.
PS>
kto by chcel nejake jazdene 2x3.4m 8TC alebo 1x6m noveho za zlomok ceny, tak prihlasky u mna....:-)

Ako cinche ku 4PR perfektne pasuju PBJ... len nekupovat na ebay neorginalne letovane s koncovkami za 2 koruny..

21.10.2010, 19:36 |
swep mam taky stribrne twistovane kabely na stredech a sam si slysel, ze to hraje nakokot, myslim si osobne ze ten rozdil nemuzes poznat, jak uz tady kdysi probehlo v rozsahle diskuzi, kdyz ivls shanel nejake adekvatni kabely k jeho instalaci
viz zde
[ Link ]
noclue, ony všechny tři řady jsou velmi dobré, a vybírat by se měly adekvátně podle komponentů. Na levnější aparatůry PR řadu, top-end komponenty VS, a high-end doporučuji TC. Problém určitě je když toho člověk potřebuje hodně(aktivní zapojení) ale taky na to je potřeba využít konstrukce těchto kabelů a např. u 3-pásma netahat zbytečně dva kabely - na výšku a střed a použít 8PR, 8VS nebo 8TC.
Jinak PBJ už jsou k tomu obj. to je taky super kabel, už se na něj těším :-)
swep, jo jenže není kabel jako kabel.. a na oko slušnej postříbřenej kabel s tenkými vlákny může hrát hůř než klasickej z mědi. jestli nevěříš se stav a pustím ti ty rozdíly..

22.10.2010, 10:18 |
CRXMen | Upraveno: 2010-10-22 10:37:32
Jinak tady jsem ti ofotil 3 z 15 kabelů testovaných v DE.

Tady je ještě starší model 8TC, novej má jinou izolaci, protože jak jsem čet barva a materiál měl na kabel vliv..

22.10.2010, 11:24 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-10-22 11:48:09
CRXMen: cena za metr u 8PR a 4PR ? Díky.
Co se týká konstrukce kabelu, tak třeba takový 4PR beru prakticky jako základní konstrukci. Klasická Twist konstrukce ze dvou žil má nevýhodu v malé kontaktní ploše žil. S nárustajícím průřezem je to o to horší. Všechny problémy ( skoro, nic není dokonalé ) proto řeší takovýto spletenec.

22.10.2010, 12:56 |
CRXMen | Upraveno: 2010-10-22 13:22:24
ceník kabelů prodávaných v metráži.
KWIK 16........90,-
KWIK 12.......135,-
4 PR..........225,-
8 PR..........395,-
4 VS..........395,-
8 VS..........690,-
4 TC..........795,-
8 TC........1 590,-
12 TC.......2 290,-
4 HB........7 600,-
8 HB.......14 800,-
4 AG.......16 400,-
8 AG.......32 800,-
web :
[ Link ]
To jsou naprosto běžné ceny za které ty kabely prodáváme a dováží už leta jedna pražská firma, která dělá výhradní zastoupení a Kimber znám už přes 10let. Dokonce se mě doma někde ve skříni válí 2 x 3m 8PR protože jsem ho s výměnou beden vyměnil za lepší kabel o in-acoustic (bývalý Monitor cable). K JM Labům Kimber seděl, ale s Bowersema si nerozumí. To je i problém, který jsem chtěl zmínit a to, že repro kabel je "přispůsobovací člen" mezi zesilovačem a bednama a záleží na konkrétní sestavě co k ní sedne. V home hifi je to bez problémů, tak měním 2 x 3m set během chvilky v autohifi je ta situace o dost horší...

22.10.2010, 14:11 |
clown pro zacatecniky ..
67kc / metr :o)
[ Link ] 

22.10.2010, 15:56 |
swep CRXMen - to bych si velmi rad poslechl
ja mam AIV Black Planet
AIV BLACK PLANET
SILVER - verflochtenes Kabel
Farbe - Lautsprecher-Kabel: schwarz / blau
Spulen-Typ: Sonder-Spule
Litzenaufbau: Ag 4x4 x 128 x 0,08 mm Ø
Litzen: versilbert
Kabelaufbau: getwistet
Isolationsmaterial: PVC
Querschnitt: 4x4 x 0,50 mm²
Querschnitt: entspricht ca. 4,00 mm²
Tuner#2, všat to jsou doporučený ceny jaký jiný bych sem dával.A že znáš Kimber je dobře, je to známá značka :-) ale každej ji taky nezná..
Jinak já jsem je taky testoval na home a je jasný že podle přehrávače, zesilovače a repro. je potřeba vybrat vhodný kabel. Focaly v autě ani doma nemám a píši jen to že Kimber 8TC mě mile překvapily a na moji aparaturu sedli.
CRXMen: Však v poho a s cenama jen dobře. Jen to na mě zapůsobilo jako že někdo objevil "Ameriku" a přitom jsou tyhle kabely na trhu už pěkně dlouho a navíc jsou i lepší. Dokonce jeden výrobce je z ČR, ale bohužel jeho kabely do auta asi naohýbat nepůjdou :-/
swep, tuhle řadu neznám, ale slušná je Silver Stream.

22.10.2010, 16:09 |
CRXMen | Upraveno: 2010-10-22 16:29:14
Tuner#2, já znám taky Kimber dlouho a myslím že patří k těm nejlepším..
made in CZ, dudek..

22.10.2010, 16:15 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-10-22 16:32:42
Kdepak Dudek, ten sice zkoušel nějaké ty aktivní kabely a pod. ale z konstrukčního hlediska asi nejlepší kabely vůbec dělá p. Kraut.
[ Link ] "Bohužel" jako izolaci používá poměrně silný teflon a kabel je opravdu jen min. ohebný a vhodný jen do home hifi aplikace. To bohužel je záměrně v uvozovkách.
Jo u KrautWire beru WBTčka

22.10.2010, 17:43 |
Cenda Dudek doporučuje Andrew heliax :-)
Bohužel do auta to určitě nikdo cpát nebude.
ponove na kolik by vyslo toto nevyznam se v tom EN mi moc nejde dik....Nebo neco podobnyho muze byt i slabsi chci dat predek do aktivu a portebuji nejaky reprokabel a s tim flexem to vypada i pekne dik..

24.10.2010, 20:13 |
bigmat | Upraveno: 2010-10-24 20:30:59
aha obrazek se mi nepridal:((