Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Šikovná zástavba

o Navštíveno 4023x o
o 04.11.2010, 23:19 | Zdennna
Zdravím vás profíci. Měl bych na Vás nelehkej úkol o radu jak šikovně zabudovat do Fiat Bravo (3dv) repro tak aby nezavazelo při nákupech. Mám vybranej repráček AUDIOBAHN AW 1200N i když o tehlé značce moc nevím ale recenze jsou kladné. Živit bych to chtěl AUDION® MODEL PA-8040 1600W + kapacitátr a kabeláž. Nebo by jste někdo měl lepší typ na repro a zesilovač ve stejné cenové relaci? Hlavně mě nenapadá jak bych to tam měl uspořádat tak aby to hrálo a to nevím ani jak spočítat přesně bednu :-( postavit to není problém. Poradí někdo? Budu Vám velice zavázán :-) Dikes

o 04.11.2010, 23:24 | Midnite
oboje chceš z aukra a určitě i kapacitejtr, že jo?
o 04.11.2010, 23:26 | Midnite
jinak z aukra to není audiobahn, ani vedle něho nikde neležel... Jak zesík tak basák jsou noname čína, tudíž si moc nepolepšíš a kapacitor je naprosto zbytečný. Napiš do jaké ceny se chceš vejít a to se poradí už lépe
o 04.11.2010, 23:26 | Zdennna
Našel jsem to na aukru to je sice pravda .. ale ten reprak se mi docela zalibil .. i podle videjí atd.. kdyz nebude s aukra ale bude za rozumnou cenu tak neni problem .. ;) nebo jina znacka cena/kvalita/vykon
o 04.11.2010, 23:28 | mr.brain
Zdennna: jde o to,ze ten audiobahn z aukra je uplne srot, neco jako adidas od vietnamcu... je to na tom sice napsany, ale do originalu to ma fakt daleko
o 04.11.2010, 23:28 | Zdennna
na repro , zesilovac a kapacitator ten tam chci nepotrebuju aby mi blikali svetla, kabelaz .. obetuju 5 000kč material na stavbu do toho nepocitam ..
o 04.11.2010, 23:33 | DaveX
Kapacitor bych tam nesral, raději bych víc peněz hodil do repráků.
o 04.11.2010, 23:37 | rover (WoodTech)
[ Link ] přidej si ktomu kable a seš na 6t. Myslím že budeš spokojenej a na kap. se vyser.
o 04.11.2010, 23:46 | Zdennna
jaj tohle nesnasim .. kdyz repro tak zvlast a ne vsechno nahazene v jedne bedne to opravdu se nezlob ale ne. Diky moc za radu
o 04.11.2010, 23:47 | Zdennna
jaj promin blbe jsem se dival. To je zvlast.. No s tim kapacakam nevim nevim. Radej bych ho tam mel cemu vadi?
o 04.11.2010, 23:49 | Zdennna
Budu moct na tenhle zesilvac primo zapojit i jine reproduktory co mam v aute nebo to musim nechat primo jen na sub?
o 04.11.2010, 23:52 | Midnite
očividně tomu moc nerozumíš a děláš naprosto nejchytřejšího. nejlépe bude když si uděláš podle sebe a dáš tam 2 kapacitátoráty protože máš 2 světla ne?
o 04.11.2010, 23:52 | DaveX
Zdennna: kapacitor nevadí ničemu. Proč ho tam ale chceš? Víš, na co vůbec je?

Jinak ten zesilovač z linku je monoblok. Víc repro na něj nezapojíš.
o 04.11.2010, 23:55 | Zdennna
Midnite: Proto sem pisu o radu. Nedelam nejchytrejsiho ale kdyz uz taj 4 ne? mam i zadni nezapomen.

Davex: opravdu tomu moc nerozumim ale melo by to slouzit na vyrovnani napeti v aute ne? Tak me nevadi ze tam nebude aspon usetrim :-)
o 04.11.2010, 23:56 | DaveX
No je to zbytečnost. Raději peníze investuj jinde. Zbytek sestavy máš co?
o 04.11.2010, 23:56 | Zdennna
Davex: A poradil by jsi mi k tomu i nejake dobre radio? Nejake pepsi ale ne zrovna sunta :-)
o 04.11.2010, 23:58 | Zdennna
Zbytek sestavy coz je repro v zadu, dvere a vyskace uz sice nejsou original ale tak nic moc nehrajou. Mel jsem to sice otevrene ale na znacku jsi uz nevzpomenu ale zatim hrajou pekne.
o 04.11.2010, 23:58 | DaveX | Upraveno: 2010-11-05 01:16:53
No já nevím, ale rádio je základ. Pak bych vytlumil dveře, koupil repra a SW bych řešil až nakonec. Bereš to úplně z druhého konce...

Kolik chceš investovat do rádia?
o 05.11.2010, 00:01 | Zdennna
No tak to jsem nikdy nedelal to tlumeni takze vubec nevim jak to mam vytmalit ale co vim tak za to je dobra palka :-) musel bych tlumit i od kufru a to bych se asi nedoplatil. Cca za radio MAX 4 tis. Takze mi to komplet vyjde na 10 000 kc a to nemam tesnici material... to je nachuja
o 05.11.2010, 00:07 | Midnite
Zdenna: napiš mi na mail nebo icq.. jsem kousek od zábřehu přes týden...
o 05.11.2010, 00:08 | LukeFab
na co tlumit kurf omg?zas tak hrat ti to nebude a akorat vyhodiš penize za něco co nevyužiješ.kup poradny radio, kompa a kabeláž a pohledej na foru co a jak
o 05.11.2010, 00:10 | DaveX
Nemusíš tlumit všechno. Na takovou sestavu bohatě stačí dveře.

Nejdřív ti poradím jednu věc. Vygoogluj si pár článků o autohifi, je toho na netu spousta, a přečti si alespoň základní věci o tom. Pak ti tady poradíme, co pořídit.

Jako můj názor je ten, že je nesmysl hodin do kufru SW a jezdit prakticky bez předních repráků. Začni každopádně ze předu. Jinak taky je pravda to, že alespoň na tu základní aparaturu (přední repro + zesilovač, rádio, tlumení předních dveří, kabely, SW+zesilovač) ti 10 000 rozhodně stačit nebude. Ale záleží, co chceš. Pokud ti stačí ty repra co máš a chceš jenom dus dus, přes který pak ani repra neuslyšíš, tak to je všechno asi jedno no..

o 05.11.2010, 00:15 | LukeFab
když koupí tady použitý,tak mu to bude stačit :-)
o 05.11.2010, 00:33 | Zdennna
tak vidim ze jsem si opravdu moc nepomoh a pro radu precti si k tomu nejake veci mi fakt pomuze. Tak diky moc
o 05.11.2010, 01:16 | endru.ondra
Pokut chceš jen doplnit subwofrem basi aby to dunělo. Tak si vem ten set, pokud by si chtěl čistou vyvýženou hudbu tak je potřeba hodně zainvestovat a to ohledně vytlmuení dvěří a je lepší jít ze předu.
o 05.11.2010, 07:26 | Sleepz
Ten set ti doporucuju, kamarad ho ma v Octave a hraje to opravdu supr. Jestli ti jde o to aby se ti vse v aute klepalo drncelo a uz na dalku bylo slyset auto "cink cink cink gzzz gzzz gzz" proste plechovka, tak se na tlumeni vykasli :D Ale vetsina aut kde das i normalni SW zacne z venku pekne drncet, takze si priprav nejakej peniz na tlumeni. Jo a neni to nic sloziteho to vytlumit ;-) Jen zjistis kde se to klepe a tam to nalepis primo na ten plech.
o 05.11.2010, 09:09 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
jedno pekny Bravo
[ Link ]
o 05.11.2010, 09:20 | martin.dusa
Jestli se chceš pouštět do nějký zástavby, určitě to chce o tom něco vědět.. tady se takovej základ dozvíš:
[ Link ]

[ Link ]

a nikde jsem se tu nedočet (možná jsem přehlíd), jestli chceš ty věci nový nebo bazarový.. nicméně na začátku píšeš, že chceš, aby ti ten basák nezabral moc v kufru, takže bude lepší uzavřenka, protože je zpravidla menší, než bassreflex
o 05.11.2010, 09:26 | martin.dusa
ještě upozornim, že se tam dočteš asi o vhodnosti použití kapacitoru, ale jak už psali kluci nademnou, vykašli se na něj.. pokud máš kvalitní baterii a zvolíš odpovídající kabeláš, tak ti nic blikat nebude :)
o 05.11.2010, 17:22 | hifim@ni@k
Něco o tlumení: [ Link ]

Úprava dveří: [ Link ]

Zvolil bych základní montáž. Čtyřkanálový zesilovač a komponentní reproduktory. Později subwoofer. Na přední dva kanály napojíš kompa a zadní dva v můstku budou pohánět nějaký rozumný malý subwoofer.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3238 sekund.