Navštíveno 4023x

Zdravím vás profíci. Měl bych na Vás nelehkej úkol o radu jak šikovně zabudovat do Fiat Bravo (3dv) repro tak aby nezavazelo při nákupech. Mám vybranej repráček AUDIOBAHN AW 1200N i když o tehlé značce moc nevím ale recenze jsou kladné. Živit bych to chtěl AUDION® MODEL PA-8040 1600W + kapacitátr a kabeláž. Nebo by jste někdo měl lepší typ na repro a zesilovač ve stejné cenové relaci? Hlavně mě nenapadá jak bych to tam měl uspořádat tak aby to hrálo a to nevím ani jak spočítat přesně bednu :-( postavit to není problém. Poradí někdo? Budu Vám velice zavázán :-) Dikes
oboje chceš z aukra a určitě i kapacitejtr, že jo?
jinak z aukra to není audiobahn, ani vedle něho nikde neležel... Jak zesík tak basák jsou noname čína, tudíž si moc nepolepšíš a kapacitor je naprosto zbytečný. Napiš do jaké ceny se chceš vejít a to se poradí už lépe
Našel jsem to na aukru to je sice pravda .. ale ten reprak se mi docela zalibil .. i podle videjí atd.. kdyz nebude s aukra ale bude za rozumnou cenu tak neni problem .. ;) nebo jina znacka cena/kvalita/vykon
Zdennna: jde o to,ze ten audiobahn z aukra je uplne srot, neco jako adidas od vietnamcu... je to na tom sice napsany, ale do originalu to ma fakt daleko
na repro , zesilovac a kapacitator ten tam chci nepotrebuju aby mi blikali svetla, kabelaz .. obetuju 5 000kč material na stavbu do toho nepocitam ..

04.11.2010, 23:33 |
DaveX Kapacitor bych tam nesral, raději bych víc peněz hodil do repráků.
[ Link ] přidej si ktomu kable a seš na 6t. Myslím že budeš spokojenej a na kap. se vyser.
jaj tohle nesnasim .. kdyz repro tak zvlast a ne vsechno nahazene v jedne bedne to opravdu se nezlob ale ne. Diky moc za radu
jaj promin blbe jsem se dival. To je zvlast.. No s tim kapacakam nevim nevim. Radej bych ho tam mel cemu vadi?
Budu moct na tenhle zesilvac primo zapojit i jine reproduktory co mam v aute nebo to musim nechat primo jen na sub?
očividně tomu moc nerozumíš a děláš naprosto nejchytřejšího. nejlépe bude když si uděláš podle sebe a dáš tam 2 kapacitátoráty protože máš 2 světla ne?

04.11.2010, 23:52 |
DaveX Zdennna: kapacitor nevadí ničemu. Proč ho tam ale chceš? Víš, na co vůbec je?
Jinak ten zesilovač z linku je monoblok. Víc repro na něj nezapojíš.
Midnite: Proto sem pisu o radu. Nedelam nejchytrejsiho ale kdyz uz taj 4 ne? mam i zadni nezapomen.
Davex: opravdu tomu moc nerozumim ale melo by to slouzit na vyrovnani napeti v aute ne? Tak me nevadi ze tam nebude aspon usetrim :-)

04.11.2010, 23:56 |
DaveX No je to zbytečnost. Raději peníze investuj jinde. Zbytek sestavy máš co?
Davex: A poradil by jsi mi k tomu i nejake dobre radio? Nejake pepsi ale ne zrovna sunta :-)
Zbytek sestavy coz je repro v zadu, dvere a vyskace uz sice nejsou original ale tak nic moc nehrajou. Mel jsem to sice otevrene ale na znacku jsi uz nevzpomenu ale zatim hrajou pekne.

04.11.2010, 23:58 |
DaveX | Upraveno: 2010-11-05 01:16:53
No já nevím, ale rádio je základ. Pak bych vytlumil dveře, koupil repra a SW bych řešil až nakonec. Bereš to úplně z druhého konce...
Kolik chceš investovat do rádia?
No tak to jsem nikdy nedelal to tlumeni takze vubec nevim jak to mam vytmalit ale co vim tak za to je dobra palka :-) musel bych tlumit i od kufru a to bych se asi nedoplatil. Cca za radio MAX 4 tis. Takze mi to komplet vyjde na 10 000 kc a to nemam tesnici material... to je nachuja
Zdenna: napiš mi na mail nebo icq.. jsem kousek od zábřehu přes týden...
na co tlumit kurf omg?zas tak hrat ti to nebude a akorat vyhodiš penize za něco co nevyužiješ.kup poradny radio, kompa a kabeláž a pohledej na foru co a jak

05.11.2010, 00:10 |
DaveX Nemusíš tlumit všechno. Na takovou sestavu bohatě stačí dveře.
Nejdřív ti poradím jednu věc. Vygoogluj si pár článků o autohifi, je toho na netu spousta, a přečti si alespoň základní věci o tom. Pak ti tady poradíme, co pořídit.
Jako můj názor je ten, že je nesmysl hodin do kufru SW a jezdit prakticky bez předních repráků. Začni každopádně ze předu. Jinak taky je pravda to, že alespoň na tu základní aparaturu (přední repro + zesilovač, rádio, tlumení předních dveří, kabely, SW+zesilovač) ti 10 000 rozhodně stačit nebude. Ale záleží, co chceš. Pokud ti stačí ty repra co máš a chceš jenom dus dus, přes který pak ani repra neuslyšíš, tak to je všechno asi jedno no..
když koupí tady použitý,tak mu to bude stačit :-)
tak vidim ze jsem si opravdu moc nepomoh a pro radu precti si k tomu nejake veci mi fakt pomuze. Tak diky moc
Pokut chceš jen doplnit subwofrem basi aby to dunělo. Tak si vem ten set, pokud by si chtěl čistou vyvýženou hudbu tak je potřeba hodně zainvestovat a to ohledně vytlmuení dvěří a je lepší jít ze předu.
Ten set ti doporucuju, kamarad ho ma v Octave a hraje to opravdu supr. Jestli ti jde o to aby se ti vse v aute klepalo drncelo a uz na dalku bylo slyset auto "cink cink cink gzzz gzzz gzz" proste plechovka, tak se na tlumeni vykasli :D Ale vetsina aut kde das i normalni SW zacne z venku pekne drncet, takze si priprav nejakej peniz na tlumeni. Jo a neni to nic sloziteho to vytlumit ;-) Jen zjistis kde se to klepe a tam to nalepis primo na ten plech.
Jestli se chceš pouštět do nějký zástavby, určitě to chce o tom něco vědět.. tady se takovej základ dozvíš:
[ Link ] [ Link ] a nikde jsem se tu nedočet (možná jsem přehlíd), jestli chceš ty věci nový nebo bazarový.. nicméně na začátku píšeš, že chceš, aby ti ten basák nezabral moc v kufru, takže bude lepší uzavřenka, protože je zpravidla menší, než bassreflex
ještě upozornim, že se tam dočteš asi o vhodnosti použití kapacitoru, ale jak už psali kluci nademnou, vykašli se na něj.. pokud máš kvalitní baterii a zvolíš odpovídající kabeláš, tak ti nic blikat nebude :)
Něco o tlumení:
[ Link ] Úprava dveří:
[ Link ] Zvolil bych základní montáž. Čtyřkanálový zesilovač a komponentní reproduktory. Později subwoofer. Na přední dva kanály napojíš kompa a zadní dva v můstku budou pohánět nějaký rozumný malý subwoofer.