Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Ake kupit Pioneer autoradio?

o Navštíveno 8091x o
o 11.11.2010, 11:52 | HIISS | Upraveno: 2010-11-11 13:11:57
Zdravim vas,chcem si kupit nove autoradio ale iba znacky Pioneer,Alpine v ziadnom pripade,dovod nechcem rozpisovat no v kratkosti-spolahlivost´´preto.
Malo by ist o nejake kvalitne autoradio po stranke zvukovej,nechcem urcite to najlacnejsie a len aby hralo ale nieco lepsie,podmienkou je aby malo aspon dva RCA vystupy a USB a hlavne super zvukove podanie a mnozstvo nastaveni po zvukovej stranke.Cena by bola max do 300E.V Aute mam dva zosilovace a to JBL 4.kanal 4x45W,a dalsi subwofer pasivny+zosilovac,je to nieco slabsie ale basuje slusne aj za pomoci komplet vytlmeneho auta.O Zvuk sa staraju reproduktory znacky Hifonics predne compa ZXI 6.2C a zadne ovaly Hifonics BX 692i
Pozeral som ponuku Pioneeru a vybral som nejake typy ktore sa mi zapacily jak po stranke vlastnosti tak aj dizajnovo,ak vie mi niekto pomoct s vyberom nech aj popise ktore radio od ineho sa ako lisi,aky je rozdiel maly/velky,a do ktoreho by malo viac vyznam ist
Alpine ma dobry zvuk,no spolahlivosti neverim,a preto rad by som bol ak by som si vbyral nejaky taky pioneer ktory siaha zvukovo na nejaky dnesny Alpine..dakujem
a tu su typy ktore som vybral:
PIONEER DEH-P7100BT
PIONEER DEH-5200SD
PIONEER DEH-7200SD
Pioneer DEH-P88RS-II
Pioneer MVH-8200BT

o 11.11.2010, 12:14 | bigmat
P88RS-II bude dobra volba a dnes uz i za pak kacek novy
o 11.11.2010, 12:37 | HIISS
Bigmat:
P88RS-II sa mi pravdupovediac aj najviac zapacilo,cital som onom ze bol niekedy spicka,ale ako som aj cital a ponom pozeral tak mam pocit ze na trhu je uz 3-4roky,a preto mam obavy ci uz teraz aj nejake ine radia v hodnote do 300E od Alpine nemaju lepsie vlastnosti zvuku a nastavenia lepsie ako on,kedze bolo tomu uz davno co sa zacal prv vyrabat
Dalsi fakt je ze unas na Slovensku uz pisu na strankach ze sa prestal vyrabat a je problem ho asi aj zohnat,ako je to uvas v Česku je este dostupny?
co vravis na PIONEER DEH-7200SD?
o 11.11.2010, 13:11 | HIISS
opravujem sa >> do 300E od Pioneer*,nie od Alpine
o 11.11.2010, 13:17 | clown
z aktualni nabidky asi opravdu tu 88RSII, samozrejme, ze zvukove (ne vybavou) muze byt za nekterou z //A, ale tu zase nekoupis novou za 300E

vyhrady jsem tam mel k plastovemu provedeni, jinak zvukove pokud tam nebyla kombinace Audison + Infinity jsem nic nemel :o))

U par lidi odtud jsem v aute s timto radiem sedel a rikam zvukove prima .. s odpovidajicima komponentama..
o 11.11.2010, 13:36 | Rachot
ja mám [ Link ] a sem s nim nadmíru spokojenej. jak výbavou, tak zvukem. mužu doporučit. (teda jestli nevadí 2din)
o 11.11.2010, 13:38 | Rachot
PIONEER FH-P80BT
o 11.11.2010, 13:52 | HIISS
clown
88RSII da sa kupit novy do 300E alebo nieco malo nad,aspon unas na Slovensku,az nato ako som pisal ze sa prestala predavat tak malo ktory obchod ju uz ma,ale niekde su aj prehnane a este stare ceny aj okolo 400-500E-Pocul som ze bol to dobry typ radia alebo este je,az nato ako som vravel som chcel vediet ci ma este zmysel ho kupovat a ci ho nejaky dnesny novy tpy do 300E neprekonava kvalitou zvuku,nakolko ten 88RSII je uz starsi typ a technika sa rychlo vylepsuje
o 11.11.2010, 14:54 | clown
technika se moc nezlepsuje .. jen se obohacuje, treba o BT, ale cena BT je nekde zapocitana v koncove cene pristroje .., vse je to ale jen otazka pohledu .. :o)

kdyz si vemu jak Pio i //A vypadaly pred 5 - 6 lety, a jaky to jsou dnes tezky designovky plastovy .. :o(
o 11.11.2010, 21:33 | noclue
hiiss: ako klaun, technika sa mozno vseobecne zlepsuje, ale (auto)hifi ide dole vodou.... Uz prastare sony xes alebo prve pio odr, ci CD700 boli tak dobre, ze radia ako 88RSII sa na ne nechytaju aj ked su 15 rokov novsie.
A to 88-ka je ya tie peniaze moc dobre radio.
Alpine pochovali cenovo dostupne SQ uplne, bud F1 alebo zabudni...
o 12.11.2010, 06:56 | Baaaarny
ve svych kryteriich pises ze by melo mit USB, pio 88RSII usb ani ctecku karet nema
o 12.11.2010, 07:21 | HIISS
noclue
Myslis ze Alpjne je odost lepsie ako Pioneer? na Alpine som pocul nie velmi najlepsie nazory ohladom spolahlivosti,a preto si aj sam osobne myslim ze natom co sa tyka spolahlivosti je lepsie Pioneer
Co sa tyka zvuku co by si popripade odporucil od Alpine do takych 300E?,a to F1 co si ako myslel? ze to najlepsie jedine nieco od Alpine?

Baaaarny
Uff,tak to si ma teraz dostal tym aj som sklamany,neviem ako som si mohol to nepovsimnut,lebo kamos mi sam radil to radio,pricom vie ze chcem s USB,a tak som dalej asi to nesledoval,tak to je potom nanic,s tym usb som to chcel hlavne,budem musiet po niecom inom pozriet,len neviem co by take dobre mohlo byt od pioneeru popripade predsa toho alpine
o 12.11.2010, 07:35 | Baaaarny
No ja totiz resim uplne to stejne dilema jako ty.. Taky jsem chtel 88rs2, ale kvuli tomu ze nema usb ani kartu jsem od nej upustil. No jinak uz jsem neco pocet a asi pudu do 5200SD.. popripade 7200SD
o 12.11.2010, 14:28 | clown
HIISS..
tak ono bezna zavada v audio retezci piskani v repro ??? Vetsinou jsou to odpaleny vystupy na Pio :o))

ale pokud chces USB na MP3, tak je 88RS fakt zbytecna .., nevyuzijes potencial
o 12.11.2010, 16:52 | noclue
hiiss:
"Myslis ze Alpjne je odost lepsie ako Pioneer?"

ja mam pocit, ze som pisal opak...

"Alpine pochovali cenovo dostupne SQ uplne, bud F1 alebo zabudni..."

k Alpine F1 je dobra stranka
[ Link ]
o 12.11.2010, 17:31 | HIISS
Clown
Tomu som nejako nepochopil:
,,ale pokud chces USB na MP3, tak je 88RS fakt zbytecna .., nevyuzijes potencial´´
Chces povedat ze ak prehravam pesnicky na usb tak radio ich nezahraje tak kvalitne ako keby som ich mal nahrate na cdcku ako mp3?

Noclue
Som pozrel ale ziadnej slovenskej stranky co sa otom daco docitam :),su to predpokladam nejake modely novej rady F1?konkretne o ake typy autoradii alpine ide?
SQ skratka ..co nou myslis konkretne oco ide?

Chlapy tak potom neviem,tu 88RSII upustim kvoli USB,v dnesnej dobe nema zmysel mi kupovat radio bez USB ale chcel by som nieco s dobrym zvukom kupit,co ma to aj dobre nastavenia zvuku a pekny zvuk hlavne,neviem sa rozhodnut ci Pioneer alebo ALpine ale skor nejaky Pioner by som vybral.V Aute mam dva zosilovace monoblok na subwofer a 4.kanal na repro,a kvalitne repraky od znacky Hifonics ZXI 6.2C a ovaly BX 692i
Co vravite na tieto typy pionerov? ktory je podla vas najlepsie natom zvukom?:
[ Link ]

[ Link ]

a co tento?
[ Link ]

Alebo mam zvolit alpine? neviem sa rozhodnut,podla mna pioneer je pioneer a povazujem to viac za dlhodobu znacku ako alpine

o 12.11.2010, 17:34 | HIISS
Baaaarny
5200SD.. popripade 7200SD´´
tak cenovy rozdiel aspon unas je minimalny,tiez som si ich dal do vyberu ale ci je medzi nima nejaky rozdiel to neviem,neviem sa zatial rozhodnut pre aky typ radia,mozem povedat ze momentlana ponuka pioneeru nejako ma nenadchla,a ked uz nieco lepsie tak to stojo cez 900E a to je prehnane..na buduci tyzden by som mal objednavat radio a este nesom rozhodnuty ktory typ vlastne by bol ten idealny a je z tych lepsich
o 12.11.2010, 18:29 | ivls
[ Link ]

skoc po tomhle, v zaruce, cena super a je videt, ze majitel byl na radio opratrnej

jinak clown to myslel tak, ze pokud na tom budes hrat zkomprimovene formaty, tak je takoveho radia skoda
o 12.11.2010, 18:39 | HIISS | Upraveno: 2010-11-12 19:59:26
ivls
Zkromprimovene? myslis ako prerabane na lepsiu kvalitu,alebo ako?
Pesnicky si neprerabam..co sa tyka kvality,tak ako stahnem albumy napr. z mp3hits.cz taham tak take pesnicky aj prehravam hned na radiu,kvalita od 192kbps do 320,
je to v poriadku alebo zle?
Vies mi este povedat ci je rozdiel v kvalite prehravania ak prehravam pesnicku na cdcku natocenu ako mp3 format a tu istu cez usb,ci je cez usb mensia kvalita prehravania?
TO 88RS mi uz ponukal,pekne a zachovale velmi ale umna bola podpora usb,neviem teda,mozno este si to aj napokon rozmyslim
o 12.11.2010, 18:49 | Radeggast
Vem co chceš, s ničím neuděláš chybu... Pokud nemáš možnost si vyzkoušet několik modelů na stejný aparatuře, tak se ti stejně ten zvuk bude líbit... :)
o 12.11.2010, 20:03 | rover (WoodTech)
Myslím že všem jde o to že pokud komprimuješ Muziku na Mp3 tak tou komprimací (smrštováním)se stratí i slyšitelné detaily ktere v nahravce jsou,obzlašt pokud stahujes z netu tam je kvalita většinou žalostná a proto ti na přehrání takové skladby stačí kdeco a nepoznáš rozdíl. SQ-sound quality -dobrej zvuk prostě :-) Jinak k Pio RS II se dá přikoupit USB modul takže zas takovej problem to neni .
o 12.11.2010, 20:19 | HIISS
Aha jasne tak potom uz chapem vas ako to myslite s tym zkomprimovanim.
Tak to si myslim ze malo kto napaluje si pesnicky ako obycajny disk,z toho dovodu ze mu malo vojdu pesnicky na cdcko do tych 20 a to by ho nebavilo vymienat jedno cd-cko za druhym.To sa niekedy robilo kym este radia nepodporovali mp3 formaty,no dnes uz kazdy pali v mp3 formate
Mal by som este otazku pri kupe lepsieho radia ktory ma lepsi zvukovy prejav a viac moznosti nastavovania zvuku-vacsi ekvalizer,vyuzijem take radio iba ked nanho mam napojene repraky? alebo jeho moznosti nastavenia zvuku vyuzijem aj ked repraky nemam napojene na radio ale na vlastny zosilovac v mojom pripade JBL 4.kanal?zatial mi este nato nikm neodpovedal
o 12.11.2010, 20:53 | Baaaarny | Upraveno: 2010-11-12 22:13:20
No mam jiste vyhrady k tomu co se tady pise o strate na kvalite pri komprimaci.. Proste do 88RSII pro tebe nema cenu jit, pac nema usb a dokupovat k nemu modul za dalsi 3000 je naprosto zbytecny. Toto radio jsem chtel spise kvuli moznosti zapojeni do aktivu. coz ty stejne predpokladam asi nevyuzijes. A s tema mp3.. at se na me nikdo nezlobi, ale pokud si je ripujes sam do max kvality s dobrym kodekem, tak naprosto nemuzes poznat zadnej rozdil.. a ty uz vubec ne. tim te nechci nijak urazit. proste ten rozdil i kdyby tam nejaky byl, tak za 1: je prumernym lidskym uchem nepostrehnutelny za 2 pochybuju ze mas tak super repro aby jsi to na nich poznal a za 3 i kdyby si takove repraky mel, tak se jena o hudbu do auta, kde ty detajly stejne nemuzes postrehnout. kdyby to byla hudba na kvalitnich reprobednach do obyvaciho pokoje tak snad. a kvuli nejake domence nehodlam sebou vozit tunu cd. navic neustale pisnicky obmenuju a radeji si koupim kartu nebo usb. jestli ti muzu doporucit, tak alpine nekupuj.. nerikam ze jsou to radia spatna, ale proste cenove nevychazi tak dobre a hlavne maj tunu funkci na ipod a na ostatni celkem zapominaj.. rozhodne kup pioneer 5200SD, nebo 7200SD. jsou to obe hodne dobry radia.. jinak pokud nevis ktery z nich, tak jsou to obe radia stejny, jenom se lisi v panelech. 7200 sd nema v panelu vjezd na cd.. musis vzdycky sklapet.. naukor toho ma vetsi displej. Ja volim 7200.
o 12.11.2010, 20:56 | rover (WoodTech)
No MP3jka může být i v přijatelné kvalitě,jde tu o bitrate ale takových co mění CD jako blázni je dost ,apropo pokud rešíš usb dá se přes to ladovat do radia i kvalytní signál v podobě origo nahrávek . Jinak do zesilovače ti jde výstupní signál v plné kvalitě .Takže můj tip- kup RSII dokup usb modul a laduj do toh přes to dobrou muziku a budeš moooc spokojenej
o 12.11.2010, 21:05 | HIISS | Upraveno: 2010-11-12 22:26:46
Rover
Vies mi najst niekde nejaky obrazok,odkaz ako ten usb modul presne vyzera,a kde ho na radiu napojim,ak ta P88RSII nema usb?tym USB modulom myslis len nejaky usb kabel ktory sa napoji do zadnej casti radia,a je uz aj prichystana na radiu nejaka koncovka nanho?
Inac chcel si asi povedat ze zo zosilovaca ide signal v plnej kvalite a nie donho zrejme? :))
Zosilovac je slabsi a to tento:(ale mne postaci)
[ Link ]
------Takze vravis ak budem radio krmit tymto zosilovacom nic natom nemeni ze nevyuzijem vlastnosti-nastavenia tohto autoradia?-------
Toho som sa akurat bal ze kupim zbytocne take drahe autoradio a jeho nastavenia nevyuzijem kedze repro napojim na osobitny zosilovac
AKy je rozdiel vobec medzi Pioneer P88RS a Pioneer P88RS II?viem ze to Pioneer P88RS II je nastupca ale dalej?
o 12.11.2010, 21:10 | Baaaarny
osobne mi ten tvuj tip prijde teda hodne premrstenej.. 7200SD koupi za 3800,- rs2 s modulem koupi za nejakejch 10 500.. a zvukovy rozdil??? myslim ze by ho stejne nepoznal a neni takovy aby stal tech 7000 navic. pokud teda nechce resit aktiv
o 12.11.2010, 21:10 | Baaaarny
na seznamu napis PIONEER CD-UB100... a mas ho
o 12.11.2010, 21:16 | HIISS
Baaaarny
To som konecne nieco take chcel pocut,porovnanie nejakeho typu oproti inemu,nakolko sa tu hoci pytam vela veci no vzdy odpoved na nieco ine :),tu 7200SD som si daval do zalohy ze min. ju kupim ak nieco lepsie drahsie nie.Paci sa mi aj viac ako ta 5200SD,ten usb modul je potom velmi drahy nato kaslem a asi aj s radiom.
Je okrem tej 7200SD este aj nieco lepsie z pohladu zvuku dotych 300E? ale iba od Pioneer,alebo uz neni nic take a ta 7200SD je najlep.volba.Co vravis na 7100BT?
o 12.11.2010, 21:18 | HIISS
Baaaarny
aktivom si co vlastne myslel? vysvetli to podrobnejsie
o 12.11.2010, 21:21 | rover (WoodTech)
[ Link ] tady to máš . A jde o signál který jde z radia do zesilovače ,to jak si to přebere zesík a co pošle do repro je věc druhá .
o 12.11.2010, 21:30 | Baaaarny
88rs2 obsahuje aktivni vyhybku.. proste nepotrebojes potom u repro vyhybky co byvaj ke komponentnim reproduktorum, protoze si stredobasy i vysky orezavas na radiu.. ma to vyhodu v tom ze se daj reproduktory lip nastavit a vyzdimat z nich vic.. tahle metoda se ale vyplati spis kdyz kupujes zvlast stredobasy a zvlast vyskove repro kazde jine.. vyhybku si nastavis podle toho aby to bylo co nejlepsi.. jenomze aktivni vyhybkou mezes taky jeste vic zkazit nez prilepsit... samozdrejme potom potrebujes zesilovac ktery ma tolik jen na dva stredobasove reproduktory a na dva vyskove repro 4 kanalovy zesilovac.. tzn.. pokud mas repro ve predu i v zadu, tak na aktiv zapomen..
o 12.11.2010, 21:38 | HIISS | Upraveno: 2010-11-12 22:58:30
ten modul PIONEER CD-UB100 je riadne drahy,ale pozeral ze obsahuje aj tzv.HDD,nedal by sa zohnat len nejaky kabel kde jeden koniec sa zapoji do radia a do druheho konca kabla zapojim usb a uz to ide?samozrejme ak by bola cena normalna,v tomto pripade urcite nie
Ano vpredu mam kompa
[ Link ]
vzadu ovaly:
[ Link ]
Takze aktiv predpokladam nieje potrebne riesit.
Ta 7200SD sa da unas kupit za 182Eur=5460sk,a ta P88RS II som zistoval dostupnost nakolko uz sa prestala vyrabat a obchody ju po internete nemaju,tak nasiel som ju dostupnu v jednom obchode a dali by ju mi novu za 300Eur=9000sk
o 12.11.2010, 21:50 | Baaaarny | Upraveno: 2010-11-12 23:12:06
to co jsi psal s tim kabelem nelze.. s tvymi repro a tim radiem aktiv je nesmysl pac u aktivu potrebujes jeden par rca na stredobasy druhy na vysky a treti je na basak.. kam by jsi zapojil ty zadky??? Na to uplne zapomen. jinak jeste je varianta 7100bt.. zvukove na stejne urovni jako 7200.. usb ma taky jen ne SDkarty. Jen ma navic BT hadsfree. to uz je ale na tobe jestli ho vyuzijes. dle me zbytecnost a je drazsi.
o 12.11.2010, 22:04 | HIISS
Ten BT,handsfree a pripojenie Ipodu co davaju k nektorymradiam su premna nevyuzitelne veci a podla mna aj uplne zbytocne dodatky,radsej by mali venovat zvukovemu prejavu pozornost,no pre koho jak
Fajn tak zatial by vyzeralo ze som takmer aj rozhodnuty,mam vo vybere tu 7200SD a druhym je ten P88RSII,cenovy rozdiel tych 120E=3600sk,mozno pojdem do tej 88RS II,mozno nie ak poniektory vravite ze aby som pocul rozdiel nesmu byt natocene na cdcku pesnicky vo formate mp3,ale ako klasika,nakolko by som prehraval len cez mp3 kedze usb je nedostupne a modul velmi drahy,myslel som ze ak ho napojim tak ak pocuvam v mp3 formate natocenom tak to je uplne rovnake a zvuk bude krajsi z tej 88RS II oproti inym.
Este ma zaujima dialkove ovladanie,neni k tej 7200SD v baleni ale nasiel som dva druhy:
[ Link ]

[ Link ]

Pri oboch pise infracervene,nevie niekto do akej vzdialenosti je ovladatelne?
o 12.11.2010, 22:18 | Baaaarny
ovladac k nemu si kup ten R320
o 12.11.2010, 22:26 | Baaaarny | Upraveno: 2010-11-12 23:48:50
jeste jednou ti to zkratim.. kdyz si koupis p88rs, tak te casem bude mrzet ze jsi vyhodil penize za radio, ktere vubec nevyuzijes, natoz mohls mit radio o hodne levnejsi, ktere na ty tvy repraky ani tak nevyuzijes a jeste melo usb. rozdil mezi MP3 a klasickym cd taky nepoznas... tzn..nebud hloupej a radeji si kup to 7200sd.. budes vic nez maximalne spokojenej, a jeste usetris.. jestli chces vrazit do hudby vic penez, tak si kup radeji repraky vissi tridy.. tohle poznat rozhodne bude
o 12.11.2010, 22:49 | HIISS
No aj ja to tak vidim ze pojdem do 7200SD
Chces povedat ze tie repraky su nic moc? :),ja si myslim ze uz su z tych ovela lepsich ci po stranke kvality ale aj vykonu,nakolko existuje rozne vela lacnych a nekvalitnych-slabych reproduktorov,predne ma vysli na 3900sk a zadne tiez 3900,i ked ten zosilovac ich az tak nenakrmi,no to mi nevadi lebo chcel som uz aj daco kvalitnejsie
Takze Baaaarny diky za pomoc,rady,vazim si to..nech sa dari,mal som predchadzajuce radio Alpine 102RI,no mal som s nim problemi aj s uznanim reklamacie,napokon sa to nejako poriesilo tak hladam uz jeho nastupcu,na buduci tyzden budem objednavat,dufam ze bude kvalitou zvuku aspon ako bol ten Alpine 102RI
o 12.11.2010, 22:58 | Baaaarny
urcite budes max. spokojeny. jinak netvrdim ze by byli tvy repro spatny.. ten zesilovac je na ne rozhodne ale slabi a pokud chces nekde zlepsit zvuk, tak kup lepsi zesik. radio ti to rozhodne na zvuku brzdit nebude. Jinak nemas zac a preju prijemny poslech:D
o 13.11.2010, 00:40 | HIISS
Mal som prv slabsie repro,ale nebol som s nima spokojny a reklamacie som mal,tak mi vratily peniaze a kupil som tie hifonicsi,nuz uz vtedy pred nima som mal zosik kupeny,vykonovo som ho kupoval a vyberal pre tie prve repro,,a som nebol natom ze budem kupovat druhe repraky,a ked som siel do druhych tak som uz stavil do poriadne drahych aj lepsich a to tak ze maju nazvys rezervu co im ani zosik neda,ale je to urcite lepsie ako mat napojene na radiu,hlavne ze su kvalitnejsie a maju rezervu tie repraky
o 13.11.2010, 18:44 | S7IFF
A co Pio MVH-8200? Cenově někde k 9000Kč bez BT, s BT kolem 10000Kč.
o 13.11.2010, 20:44 | Baaaarny
podle me je to pio 8200 vcelku zbytecne.. je drahe jen kvuli tomu videu a fotkam... kdyz budu chtit radio, na kterym budu chtit jet video, tak koupim radej 2din, nebo s vyjizdecim displejem... kukat na tak maly displej je nesmysl. Ale jako kazdemu dle jeho gusta
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3064 sekund.