Navštíveno 3076x

15.11.2010, 06:37 |
kasko Potřebuji poradit spískáním v repro.
Mám OII facelift (někdo tomu říká OIII - ale to není podstatné). udělal jsem si hudbu a slyším pískání z repro - jakoby turbo. Pokud vypnu rádio, tak po chvíli to začne neskutečně pískat.
nyní to mám uděláno tak, že zesík je skoro na minimum a je to relativně v pohodě, ale pokud ho zesílím, tak je to hrůza.
nyní k instalaci:
Rádio Kenwood 2DIN je OK, kontrolováno
Repro na to nemá vliv
kabely jsou OK - k repru
napájecí tahán odděleně od signálového, taky OK, nikde žádný zkrat nic.
Kostra je OK, je dána za bezp. pás na zadních sedadlech.
Signály jsou nové, OK, tahány jinou stranou než napájení.
Zesíky OK.
Jedině, co by mohlo tohle dělat, je napájení +12V a spínané po CANu. Může to být i tím? Nebo je to nesmysl? Zkusit napojit +12V a kostru přímo na baterku?
D+ěkuji za Vaše tipy a rady
Je možné že ti to ruší alternátor .. nic jiného mě nenapadá ... ale jsou tu zkušenější lidi :)

15.11.2010, 19:05 |
kasko píská to i když je moto vypnutý. Resp. v tom tak praská :(

16.11.2010, 06:11 |
kasko nikdo nic:(
Zkus to přesně jak říkáš - napojit přímo na baterku. Je dost pravděpodobný, že si to někde něco sbírá z elektriky

21.11.2010, 10:52 |
kasko tak jsem to trochu eliminoval tím, že jsem natáhnul REM k zesíku druhou stranou a samostatným kabelem. Ale pořád tam trochu je. Nepomůže ani přímé napojení na baterku.
Fakt už nevím, čím to může být :(
Máš pořádne udělanou kostru?

22.11.2010, 07:17 |
kasko Problém je zdá se vyřešen:
Proběhly následující změny:
- kabel, který slouží Jako REM jsem zrušil od signálových kabelů a natahnul nový, vedený druhou stranou.
- REM na zesíky jsou propjeny na rádiu s konektorem na el. anténu. REM funguje taky, nikde nic nepraská a nelupe.
Všechny kostry byly zkonstrolované
- Spínané napájení a tvrdých +12v zůstalo po CANu a je to v pohodě.
Jedna věc nestačila. Už jsem zkoušel vše možné. Auto bylo rozebráno celý víkend, ale stálo to za to.