Navštíveno 4070x

Zdarc,
ozvala se zima a moje Exide Maxxima se asi pomalu odebírá do věčných lovišť. Byla perfektní, ale měla malou kapacitu. Teď pomalu vybírám novou baterku a narazil jsem na tohle: Exide Premium 77Ah/12V
[ Link ] Máte s touhle baterkou někdo zkušenosti? Bude dostačovat v benzinu 2,0 a Helixem A4 a A1?
ta varta co dal luke je v pohode, mam uz dva roky a bezproblemov.... v druhom aute mam optimu yellow top 4.2 a taktiez super...az na tu cenu
Já se zeptám asi trochu divně :) Souvisí nějak kapacita baterie s tím kolik A dává alternátor? (resp. altík dává např 40A, kapacita baterky pokud bude třeba 60 Ah, tak jí bude jen dobíjet dýl, ale nabije ji tak jako tak ne?)
mr.brain-no teoreticky to tak funguje,ale praxe je obcas jina,ale 20A je v poho....
I kdyby si měl alternátor 55A tak klidně nacpi 100Ah baterku. Tebe zajímá zkratovej proud v závislosti na kapacitě. Změř si místo na baterku a dej fakt baterku podle rozměrů...tzn největší co vleze.
me se napriklad do Octavie vesla tadle Varta Silver 100Ah a troufam si rict ze by se vesla i vetsi :D
LukeFab:díky za odkaz, teď sem si u nich v kamenný prodejně v Praze koupil za eshop cenu Vartu silver 74Ah 750A za 1930,- :)