Navštíveno 4249x

První samostatná instalace audia. Prosím o kritiku, protože mě to moc baví a přemýšlím, že bych dělal instalace na sebe.
Použité komponenty:
HU Alpine CDA-9884
Kompo uDimension EL COMP 6
Zes Audison LR 435 XR na středy
Denon DCA 3108 na výšky
Sub Hertz HX 300 krmenej Alpine MRP-M500
tlumení dveří Tecsound
HU+sub+zes už v autě byly a s výměnou majitel nepočítal
Použité Gáble

Před instalací

Kufr před

Příprava místa

Původní instal

Vnitřek dveří, ten šel krásně

Gáble od rádia

Gáble pokračování

Zatím jsem ještě nevěděl, kam s nimi

První vlaštovky v kufru

Z tohohle jsem měl největší obavy už před instalací. Toledo má vzadu strašně málo místa pod sedačkama.

Další kousek vzadu

Druhá strana s gáblem

03.12.2010, 13:30 |
Toxxx Tie kable sa dali do toho kufru priviest inak;) Stacilo vyhodit zbytok zadnych sedaciek a vyhodit koberec z kufru.
Před tlumením

Tohle byla hrozná práce

První nástřel k rozmístění

Finální podoba dveří

Finální podoba sedačky (foceno z kufru po zavření)

Montáž probíhala pátek, sobota a neděle od cca 20:00 do noci, dokud byla chuť. Bohužel s mým vytížením to jinak nešlo. Majitel je velice spokojený se zvukovým projevem a nemůže si to vynachválit.
proč je 4kanál na středy a zvlášť výšky? a ten repro kabel k sw je taky hrůza :) Jinak gabely chválím (až na SL, ty jsem neměl možnost osobně vyzkoušet)

03.12.2010, 17:12 |
koren koukam ze vedou repro i signalkable kolem neceho(co uz tam bylo a asi v tom nejaka elektrika bude) - tomu bych se snazil vyhnout.
ty sl nic moc...
jinak hlavni nevychyt jednoduchejch tehle inst je ze nemuzes kufr poradne pouzit - staci aby neco chvili poletovalo v kufru a zesiky jsou pomlaceny, kabliky vytrhany...kdyz vidim to zvednuti aka "rantl" na spodku sedacek, tak bych sel radsi cestou dvojityho dna.
Sinus RCAčka mam a spokojenost. Dělal jsem je teda z metráže, ale kabel i konekory co jsou na již hotových z fabriky jsem taky použil. Takže bych je nezahazoval, samo na high-tech-end bych je nepoužil.
Kořen: aby se nepoškodily nákladem, tak případně svařit z kulatinky nějakou decentní mříž.
vzhledem ktomu, že jsi z mého kraje, tak ti taky něco napíšu
tlumení dobrý, ale na vnějším plechu vidím zásadní chybu, jestli na to přijdeš, na vnitřním takhle to je moc pěkný a muselo to dát dost práce, ale je lepší dat menší kousky a přes sebe, použiješ stejný množství, ale pevnost se tím zvýšší
vedením kabelu dobrý, je dobře že jsi je upevnil a schoval do prahů
zesiky špatně, nemůžeš vést/křížit signál s napájením, nedělá to dobrotu a dost často to zlobí, jak na to koukám stačilo by ten Denon otočit o 180°

03.12.2010, 23:10 |
koren Bladzej: za deset kacek si "kup" nakupni kosik, pak chvile rezani a ohybani a je hotovo.
Použití Tecsoundu se mi nelíbí.
A dvojitá podlaha nebo schodek by byly "čistější".
Především díky za poznatky.
Midnite: vypadá to takhle divně, souhlasím. Je to tím, že majitel chtěl hrát z radia. S tím jsem se nechtěl smířit a tak jsem mu Audisona dal/půjčil a na výšky jsem doporučil Denon, který se dá sehnat za krásné peníze.
Koren: souhlasím s tím vedením. Původní návrh byl vedení kabelů A-sloupkem nahoru a vrchem až dozadu. Bohužel by bylo potřeba o dost víc metráže a to zase brzdil velmi omezený rozpočet.
Bladzej: zajímavý návrh s mříží, zkusím ale dokopat majitele k dvojité podlaze. Tu jsme prozatím nedělali kvůli nedostatku času na montáž.
Cendler: čoveče vůbec nevím, že jsi ze Sokolova a že tam někdo montuje :o)
S kabelama souhlasím, to křížení je děsný. To se ani mě nelíbí. Denon otočený byl, ale nevyšly kabely. Budu tlačit na dvojitou podlahu. A k tlumení...je špatně, že vrchní část nezasahuje až pod výztuž dveří? Nic jiného mě u toho nenapadlo.
hifim@ni@k: Tecsound byl bohužel nejlevnější. Doporučená byla Vibra.
Northsails : jo jo už jsem toho pár udělal
jinak o křížení nejde, jde o to, že napájení je rušivý element pro signál
tlumení se lepí od spoda, tzn že vrchní tlumení překrývá spodní

04.12.2010, 22:27 |
kubiik | Upraveno: 2010-12-04 23:50:59
a proc si nevedl signalovy kabely stredem auta? staci akorat oddelat lokentka a plasty uprostred. koberec tam muze zustat a jde to protahnout a nevede tama zadna elektrika...

04.12.2010, 22:27 |
kubiik | Upraveno: 2010-12-04 23:50:27
fotky jsou teda z OI, ale to je v podstate to stejny...

cendler: jasny, aby byla mensi pravdepodobnost odloupnuti. Nj...priste uz na to budu pamatovat.
kubiik: to jsem vypustil po domluve s majitelem z duvodu casove tisne. Souhlasim, ze byt bylo mnohem lepsi.
Northsails : jde o to, že pokud tam poteče voda, tak se tomůže odlepit a spadnout
jinak klidně se u nás někdy zastav www.pjshop.cz
No uvažuji o tom, že bych se stavil s kámošem, se kterým chceme tohle dělat.
jasně není problém, pokud pojedeš tak na mě je tel 777904438, jinak kolega je tam pořád na servisu, já s muzikou spíše odpoledne