Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Prosim o radu jake repro

o Navštíveno 3829x o
o 16.12.2010, 13:56 | audiolab
Ahoj vsem!

Tak po dlouhe dobe jsem se odhodlal k registraci. Potreboval bych poradit s vyberem repro do dveri, ted mam 2 x Morel Tempo 6-dvere ( dohromady 4xrepro-predek). Musim pouzivat dva zasilovace JL Audio 450/4 protoze kazdy ma 2x150rms + 2x75rms. (75rms je opravdu malo pro Morel Tempo takze pouzivam jen 2x150rms, proto mam dva 4ch zesilovace:( Ja vim, takova divna kombinace.
Uz se pomalu dostavam k memu problemu, pro bass pouzivam 2x Fi Audio Q 18" , takze uz rozumite co je asi problem, proste potrebuju prervat basy.
predem dekuju za vase napady

foto k příspěvku  od audiolab

o 16.12.2010, 16:10 | Woko_O | Upraveno: 2010-12-16 17:10:06
do jaky ceny? jaky rozmery (tipuju 16,5 ale pro jistotu) ?
..jinak nevim co je problem..jestli ti ty basy vadej tak je stahni,nebo dej jenom jeden basak..
o 16.12.2010, 16:24 | el.barto
pro mne je to nejak nepochopitelne formulovany,tak se zkusim zeptat jestli jsem to pochopil spravne a asi aby i ostatni pochopily spravne-
mas 6kusu Morel a 2 4kanaly JL,4 Morely v prednich dverich ktere pohaneji oba zesilovace v mustku 2x150W a 2 v zadnich,nebo kde?a chces teda vedet co mas udelat aby Ti to prervalo Ty basy,nebo jaky si mas poridit jiny komponenty,jako zes,nebo kompa,nebo jak?
o 16.12.2010, 16:34 | 323Marty
dva 18"woofery v sedanu? ty krávo :o) čim si to tlumil? to máš vylitý betonem ne? Každopádně se mi nechce věřit, že při správném nastavení by ty dva páry kompo repro nedali stejnou hladinku jako ty woofery. Na kolika Hz to máš oříznutý ty kompa? Třeba kdybys dal děličku krapet vejš, mohl bys tam poslat víc výkonu...
o 16.12.2010, 17:43 | audiolab | Upraveno: 2010-12-16 18:44:56
@ Woko_o basy mi nevadi:) a mam ve dverich 16,5 cm

@ el.barto, mam 2 repra v kazdejch dverich a tady je detail zesaku.
Channels 1 and 2:
Rated Power (stereo mode): 150W RMS x 2 @ 1.5 ohm-4 ohm (11V-14.5V)
Rated Power (bridged mode): 300W RMS x 1 @ 3 ohm-8 ohm (11V-14.5V)

Channels 3 and 4:
Rated Power (stereo mode): 75W RMS x 2 @ 1.5 ohm-4 ohm (11V-14.5V)
Rated Power (bridged mode): 150W RMS x 1 @ 3 ohm-8 ohm (11V-14.5V)

mam dva zesilovace a pouzivam vzdy jen channel 1 a 2 , je to divny, jina moznost neni a nemam lepsi zesilovace pro Morely, a nerad bych prodaval JL 450/4, rad bych sel do jinych repro ( musi hrat hlasiteji a samo nejaky to SQ) cena asi kolem 200e za par tady nevim.

@323 Marty, mno tlumil jsem Fatmat extrem a mam ho tam hodne:) a 2xFi Q 18 hrajou stejne jako 4xJL 12W7,vim protoze jsem to nacpal taky do myho Citroenu , tak jestli jsi slysel nekdy JL12w7 (samo ze jo) tak vis co to mam za masakr uvnitr, a proto hledam novy repro a budu delat novy dvere

foto k příspěvku  od audiolab

o 16.12.2010, 18:14 | 323Marty
woe, mám v e39 jednu 12W6 a každej normální člověk mi řiká, že sem magor. Zajímalo by mě, co řikaj tobě :o))
Ještě sem úplně nepochopil, jestli máš zapojený oboje kompa, tedy na každý straně 2x středobas + 2x vejška, nebo jen 2x středobas + 1x vejška?? Řikám si, jestli bys to nemohl udělat jako na aktiv. Jeden čtyřkanál na levou stranu a jeden na pravou stranu. Dva středobasy zapojit na ty silnější kanály a vejšky na ty slabší. Středobasy oříznout cca u 60 - 70Hz, aby se netrápily frekvencema, který stejně nezahrajou. Myslim, že nedostatkem basů trpět nebudeš :o)) Když pujde do každýho středobasu 150w na frekvenci cca 70 - 2.000Hz, tak věřim, že budou doplňovat ty 18" dobře. Doufam, že sem to napsal srozumitelně.
o 16.12.2010, 19:21 | audiolab
jaj, no to jsem nenapsal, mam to zapojeny- jeden zes jako predek a druhy jako zadek, v aute mam jen to repro co vidis na fotce plus 4xvejsky ktery nevidis.Vse je zapojeny do 4x crossover. Kazda vejska je taky ve crossoveru.
Myslim ze je cas se podivat po jinych kompech, protoze Morel Tempo uz neni dost. Ted je otazka co mam koupit aby to hralo lip nez ted? A za rozumny penize, samo ze bych chtel vyuzit zesilovace naplno, a ne jak ted kazdy na pulku:( Nemam moznost si tady kde jsem poslechnout jine kvalitni kompa. Trosku jsem ztratil prehled co je na trhu zajimaveho, protoze se porad dokola honim za basakama a monoblokama:(
Takze jsem se ted obratil na vas sem na forum.
o 16.12.2010, 20:18 | 323Marty
Někdo tady prodával Radical Audio 16.2, ale jen jeden pár :o( Jinak co bude adekvátní náhradou netušim. Není moc komp, který by zvládli takovej výkon. A když jo, budou dost drahý. Zkusil bych nějaký lepší Rainbow nebo JL Audio. Nebo starý dobrý Infinity Kappa Perfect, ty udržej krátkodobě i 200W a hrajou podle mě krásně.
o 16.12.2010, 23:05 | prohifi.cz
A co ty 4kanály zmůstkovat a dát Morelům ještě více výkonu na test? Morely basují hodně dobře a hrají nahlas. Obávám se, že do 200e težko koupíš něco lepšího. Pokud nechceš měnit zesíky, tak bych to nechal jak to je, jenom zesíky na test zmůstkovat.
o 17.12.2010, 00:00 | bassmistrkuca 8
mozna bych zkusil dat vetsi stred treba nejaky 20cm,neco podobnyho sem resil dlouhou dobu ale nejvetsi problem byl na vyskach,porat se vypinaly nebo horely.nakonec sem po xx peckovejch odpalenejch vejskach skoncil u srackovejch carpower dt 282 asi,a super.jinak stredy sinus live sl160 nejakej zaklad a uhrajou to slusne.jinak aktiv bych asi radsi nedaval pri takovejch vykonech
o 17.12.2010, 00:24 | audiolab
@ 323 Marty, presne tak, netusim co by mohlo byt adekvatni nahradou bez vykrvaceni:)

@ prohifi.cz, problem je to, protoze muzu zmuskovat jen predni dva kanaly tak dostanu 300rms ( plus zmuskovat zadni a to bude 150rms ktere nepouzivam )
Takze jedna moznost je ze trosku zatlacim na kapsu ( kolem 300euro) a rozhlednu se kolem za jinyma kompama a dal budu cekat na vase nazory za ktere dekuji.
Zesilovace v zadnem pripade nechci prodavat, protoze jsem jich par zkusil a JL 450/4 hraje krasne na moje usi. Takze chci zkusit nejake nove kompa za rozumnou cenu, anichz bych musel prodat jednu ledvinu.
o 17.12.2010, 01:01 | audiolab
@ bassmistrkuca 8, nejaky repro 20cm tam nacpat muzu, mista mam dost a budu delat cely dvere takze vse ok, problem je to ze jich neni moc na trhu a nikdy jsem zadny neslysel. Kazdopadne mam dva krasny 4ch zesilovace, takze muzu do dveri dat treba 3-4 repro kolem 60-70rms jen tak pro show off. Moje auto jsem postavil na basy a ted potrebuju ten zbytek, cos je docela problem:)
o 17.12.2010, 01:06 | endru.ondra
Když máš tedy dva 4 kanály tak proč jeden zesík nepoužiješ na levou a druhej na pravou stranu?
o 17.12.2010, 01:14 | audiolab
@ endru.ondra jeden zes jako predek a druhy jako zadek, v aute mam jen to repro co vidis na fotce. Je to divny, ale to samy jak pises ty, moc toho delat nemuzu vzhledem k tomu jak tyhle zesilovace fungujou.
o 17.12.2010, 01:31 | endru.ondra
Né takhle né, Pokud jsem to pochopil tak máš ty 4 kanály dva stejný? tak jeden použiješ pro levý dveře a ten druhej pro pravý dveře. a máš to?
o 17.12.2010, 23:14 | bassmistrkuca 8
to je pravda te jich moc neni,jen mne to napadlo ze sem to videl v sinsheimu v demo car GZ a fakt velkej hukot ale je to uz 2roky zpet.jinak sw sou fakt peckovy-:((
o 18.12.2010, 14:24 | 323Marty
Ještě trochu bych rozvedl ondrův nápad - taky bych to viděl na jeden 4k na levou a jeden na pravou stranu. ty silnější kanály bych dal na předek a slabší na zadek. Vlastně ani moc nechápu, proč máš repra vzadu, to mi přijde naprosto zbytečný. Jinak ještě k tý možnosti 20cm středobasu - na to se vykašli, basů máš dost a dva 16cm budou lepší než jeden 20cm, nemluvě o tom, že 16cm má nesrovnatelně kvalitnější středy a o ty ti jde v tomhle případě asi víc ne?
o 18.12.2010, 18:38 | audiolab
@323Marty Ne ne nemam repra vzadu, jen ve predu. Drive to samozrejme byla pro me nezbytnost vyrezat diry a narvat do zadu nejaky prdy ovaly Sencor a tak, potom poslouchat venku jak to duni:), stav vozu nebyl dulezity, ale hlavne aby to dupalo. Ale v zadnym pripade nerikam ze repro v zadu je blby, kazdy ma rad prece neco.
Ted k tomu co jste napsaly, pro moje auto asi nema cenu jit do repra 20 cm, protoze bass je docela v poho, tak 2x16 cm bude fajn, trosku si tady poctu co davate do aut a mozna na neco prijdu. Rad bych zkusil nejake trosku lepsi repra, ktere budou ok se dvema JL 450/4.
Jo a kazdej zesilovac jede jen na ty silnejsi kanaly, ty slaby nepouzivam.
Je to na prdel, ale lepsi 4ch tady nemam.
o 18.12.2010, 19:13 | Vencaf
jestli jsem to dobře pochopil, tak máš 2x Tempa v pasivu na silnějších kanálech těch dvou JL450/4? Nebyl by lepší aktiv při použití silnějších kanálů na středobasy a slabších na výšky? Jinak teda nevím co poradit, protože já se svýma 1x 13cm kompa + 1x 8"sub mám asi úplně jiný nároky.. ;D
o 18.12.2010, 19:35 | Vencaf
teď jsem si všimnul, že 323Marty už ten aktiv navrhoval..
o 18.12.2010, 20:02 | audiolab | Upraveno: 2010-12-18 21:03:49
@Venclav ju pochopil jsi to ok, takhle to zapojit jak pises nebo 323Marty me nikdy nenapadlo:( jen je otazka jestli tohle zvladne zesak poustet porad cistej signal a samo ty vejsky Morely:( nmo urcite to prubnu. To mam s toho ze se porat honim za basakama a nevim co bych zase novyho narval do auta a vyskousel, potom mam zakladni vec v takovym bordelu ostuda.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3058 sekund.