Navštíveno 3904x

Je tu spousta diskuzi a debat o tlumeni, ale ne mnoho konkretniho o odmašťovacích připravcich. Jaky je nejvhodnejsi prostredek na odmasteni plechu, aby tlumeni "nespadlo". Nasel jsem napriklad BODY Antisil 771 Fast. Je neco silnejsiho, nebo neco ve spreji?

19.12.2010, 10:39 |
ivls | Upraveno: 2010-12-19 11:40:41
já tedy zase tak neprožíval a odmastil jsem technickým benzínem a problém, že by něco padalo z tlumení nemám, takže doporučuji
to, co píšeš neznám, ale je určitě mnoho dalších možností, ... toluen...
ja normalne lihem a vse ok uz treti rok.
toulen nebo perchlorethylen...i aceton je v klídku
perchlor je asi nej
perchlor, hlavně moc nečuchat - karcinogenní:-)

19.12.2010, 13:27 |
koren benzin a lih je naprd, perchlorethylen sezenes v kazdym obi apod. a dokonce hezky voni:-)

19.12.2010, 17:43 |
tibor používam technický benzín
technicky benzin alebo denaturovany lieh (vzduchol) a pohoda. vsetko drzi ako ma
pouzivame lakyrnicky odmastovac od 4CR a nebo cistic na brtzdy od Wurth
stejne jako kralik - hlasuju pro klasicky lakyrnicky karosarky odmastovac; technicky benzin idealni neni
doporucuju skocit do prodejny barvy-laky a oni hned budou vedet nejlepe; pripadne do nejblizsi lakovny
technický benzín, aceton, líh... vše lze použít.. Já odmašťoval acetonem a nemám problém už asi 3 a půl roku

20.12.2010, 02:00 |
Boďa A je třeba odmašťovat něco, kde mastonata není? :-)
Někde Ti může stačit pouze Clin na okna a jinde Ti nepomůže ani technickej aceton.
Když jsme vystříkavali auto po laku voskem, tak se to tou mlhou dostalo všude - auto komlpet odstrojený. Ten vosk - film byl dole až po mafrasolu. 1:10 asi ale míň, setřít, pak setřít mokrým hadrem. Žádněj odmašťovák ve spreji to nebral, tak jak by měl.